Πέμπτη 5 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Πανελλαδικές παρεμβάσεις για Υγεία - Φάρμακο

Οργανώνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 12 Ιούλη

«Συναγερμό» σημαίνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΟΤΑ, μπροστά στη δραματική κατάσταση όπως αυτή εξελίσσεται στον τομέα της υγείας, τα φάρμακα, τα δημόσια νοσοκομεία, κλπ. και θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη ζωή των συνταξιούχων. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούν όλες τις οργανώσεις των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα να προχωρήσουν στην οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων την Πέμπτη στις 12 του Ιούλη. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ., στο ΙΚΑ (Αριστοτέλους). Στη Βέροια, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ωρολογίου. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη η συγκέντρωση θα γίνει στις 17 Ιούλη στην Καβάλα. Αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων της Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της περιοχής, την Πέμπτη 12 Ιούλη.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν για τα επείγοντα προβλήματα και τα φάρμακα:

-- Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των Κέντρων Υγείας, και των ιδρυμάτων πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-- Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα.

-- Αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων από το κράτος για φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, υγειονομικά υλικά, τρόφιμα για Νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα, των φαρμακοποιών και των γιατρών. Η κρατική επιχορήγηση για την Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο να είναι σε απόλυτη προτεραιότητα έναντι οποιασδήποτε υποχρέωσης που απορρέει από τη δανειακή σύμβαση.

-- Εξασφάλιση, με ευθύνη του κράτους, της έγκαιρης και επαρκούς τροφοδοσίας με όλα τα φάρμακα.

-- Κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν διάθεση των ειδικών φαρμάκων και των φαρμάκων για τις συνοδούς νόσους, τα συμπληρώματα διατροφής, το υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό από τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, στους χρονίως πάσχοντες και στα ΑμεΑ.

-- Κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν διάθεση των φαρμάκων με προτεραιότητα στους ανέργους ανασφάλιστους Ελληνες και μετανάστες, χαμηλοσυνταξιούχους, στους φτωχούς αγρότες και στους αυτοαπασχολούμενους, που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ