Πέμπτη 5 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Στόχος η αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας

Αύριο οι εργασίες, με τη συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ. και των Οικολόγων

Προσκλητήριο για την αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας, με στόχο τη δημιουργία ενός «σύγχρονου κεντροαριστερού πόλου» που με νέο μανδύα θα συνεχίσει να υπηρετεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, θα απευθύνει αύριο ο Ευ. Βενιζέλος στη διάρκεια της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ.

Στις εργασίες της Συνδιάσκεψης, που θα γίνει στο ΣΕΦ, έχουν ήδη προσκληθεί και θα συμμετάσχουν η ΔΗΜ.ΑΡ. και οι Οικολόγοι Πράσινοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει, ειδικότερα στην περίπτωση της ΔΗΜ.ΑΡ., να «κεφαλαιοποιήσει» τη συμμετοχή των δυο κομμάτων στην κυβέρνηση συνεργασίας προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μελλοντική συνεργασία στα πλαίσια της αναδιάταξης του αστικού πολιτικού συστήματος. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωναν ότι Ευ. Βενιζέλος θα δώσει αύριο το «πολιτικό στίγμα» παρουσιάζοντας τη «νέα διακήρυξη» του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευ. Βενιζέλος θα καλέσει επίσης όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσουν στην ανανέωση της «ιδιότητας του μέλους» του κόμματος. Σήμερα θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με θέμα την προετοιμασία της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης.

Χτες, και σε μια προσπάθεια να προκαλέσει θολούρα και αυταπάτες στο λαό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πορτογαλίας, με αντικείμενο -όπως ανακοίνωσε η Ιπποκράτους- «το συντονισμό των ενεργειών, ώστε η μεταχείριση των ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση να γίνει με τους όρους που προβλέπονται στην τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις περιπτώσεις της Ισπανίας και της Ιρλανδίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ