Πέμπτη 5 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - «TASK FORCE»
Νέα επίθεση με όχημα τη «βιωσιμότητα των Ταμείων»

Τη δέσμευση ότι «θα εργαστούμε συστηματικά για την επίτευξη των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα» εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Χ. Ράιχενμπαχ. Η συζήτηση έγινε στο φόντο της συναπόφασης κυβέρνησης - τρόικας να ενταθεί η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, ως ο πλέον ενδεδειγμένος δρόμος για έξοδο από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως η «υποστήριξη και παρακολούθηση της ανάπτυξης του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης» και η «ομογενοποίηση των οικονομικών και λογιστικών συστημάτων των Ταμείων», δράσεις «αναγκαίες -σύμφωνα με το υπουργείο- προκειμένου να θεραπευτούν στρεβλώσεις που οδηγούν σε σπατάλη πόρων». Βέβαια, η «αντιμετώπιση της σπατάλης», όπως άλλωστε και η «βιωσιμότητα των ταμείων» αξιοποιούνται σταθερά για την επιτάχυνση νέων περικοπών.

Είναι χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση ξεκίνησε να εφαρμόζεται παράλληλα με τη διεύρυνση της λίστας των Μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε μια σειρά θεραπείες και άλλες περικοπές, οι οποίες μεθοδεύονται στο έδαφος της αντικειμενικά άθλιας οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα Ταμεία, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

Από την πλευρά του, ο Χ. Ράιχενμπαχ δεσμεύτηκε ότι η «Task Force» θα παράσχει «υποστήριξη» και «τεχνική βοήθεια» ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα σε όλα τα παραπάνω. Στην ίδια κατεύθυνση θα γίνουν τις επόμενες μέρες και οι συναντήσεις του υπουργείου με το κλιμάκιο της τρόικας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ