Πέμπτη 5 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΛΠΙΚΑ ΚΛΑΜΑΤΑ - ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΩΝ: «Εχει σιγά σιγά διαμορφωθεί για μια πλειοψηφία - πλέον - Ελλήνων μια δύσκολη καθημερινότητα (...) πολλοί, παρότι θέλουν, δυσκολεύονται ή αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους ή τα δάνειά τους. Οι νέοι δεν βρίσκουν δουλειά (...) Ενα μεγάλο τμήμα έχει "φτωχοποιηθεί", ενώ είναι υπαρκτά τα σημάδια της "ανθρωπιστικής κρίσης" (αυτοκτονίες, άστεγοι, συσσίτια κ.λπ.)» (στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΩΝ: «Διαλυμένα νοσοκομεία, απλήρωτοι γιατροί, χρεοκοπημένα ταμεία, κατάρρευση της κατανάλωσης, υψηλοί φόροι, αδυναμία δανεισμού και φόβος για το αύριο έχουν δημιουργήσει συνθήκες απελπισίας στους πολίτες. Η κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι τραγική. Η αγορά έχει διαλυθεί (...) Αραγε η χώρα μπορεί να σωθεί; (...) Ο Ελληνας άρχισε να αλλάζει, από ανάγκη ή άμυνα, ως προς την καταναλωτική συμπεριφορά και τις εξόδους του, και αυτή είναι μια σοβαρή μεταβολή. Ομως η πιο βαθιά μεταστροφή έχει να κάνει μάλλον με ένα αίσθημα κενού, ματαιότητας, ότι δεν έχει τίποτα να περιμένει ή περιμένει τα χειρότερα» (από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ: «750 εκατομμύρια ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί. 130.000 οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης. Χιλιάδες πολίτες συνωστίζονται καθημερινά στα καταστήματα της ΔΕΗ είτε προσπαθώντας να κάνουν διακανονισμό είτε ζητώντας να τους κόψουν το ρεύμα λόγω τεράστιων οικονομικών προβλημάτων. Μαρτυρίες σοκ: "παίρνω 400 ευρώ σύνταξη. Τι να πρωτοπρολάβω να πληρώσω με αυτά τα χρήματα; Δεν μπορώ άλλο να πληρώνω τους λογαριασμούς"» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: «Η συμβουλή του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Πέδρου Πάσους Κουέλιου στους νέους και άνεργους της χώρας του να "καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια" και "να αφήσουν την άνεσή τους", ψάχνοντας για εργασία στο εξωτερικό, άγγιξε ευαίσθητες χορδές στη χώρα (...) Η ανεργία στους νέους κάτω των 24 ετών έφθασε στο 36,6% φέτος την Ανοιξη (...) το 2000 η ανεργία των νέων ήταν μόλις 9,6% (...) η μετανάστευση φτάνει και πάλι στα υψηλά επίπεδα των δεκαετιών του '60 και του '70, καθώς εκτιμάται ότι 120.000 έως 150.000 άτομα εγκατέλειψαν πέρυσι τη χώρα, που έχει πληθυσμό 10 εκατομμυρίων (...) Η νέα νομοθεσία για τις εργασιακές σχέσεις αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Αύγουστο (...) οι απολύσεις των εργαζομένων θα γίνουν ευκολότερες και με μικρότερο κόστος, με σκοπό να διευκολυνθούν οι προσλήψεις από τις επιχειρήσεις. Κανείς, ωστόσο, δεν αναμένει ότι με αυτή θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ