Παρασκευή 11 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκλογές για να τελειώνει το θέατρο

-- Είστε το πρώτο κόμμα που ζήτησε τη διενέργεια εκλογών και την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Με το δεδομένο την θέση σας ότι δεν σας ενδιαφέρει η κυβερνητική προοπτική, με ποιον λοιπόν στόχο το ΚΚΕ θα κατέβει στη δεύτερη εκλογική κρίσιμη μάχη όταν αυτή γίνει;

-- Πρώτον: Ζητήσαμε τις εκλογές γιατί οι εκλογές είναι επί θύραις και θέλουμε να τελειώσει αυτό το πανηγύρι. Δεν είμαστε ένα κόμμα που μόλις βγαίνει μία κυβέρνηση την άλλη μέρα ζητάει εκλογές. Εδώ έχει γίνει θέατρο και το καταλαβαίνει ένας κόσμος. Αφήστε που δεν καταλαβαίνει πού διαφωνεί ποιος με τι. Ο ένας έτσι ο άλλος αλλιώς. Δεν είναι γελοίο αυτό το πράγμα που ζούμε; Και λέμε στο λαό ετοιμαστείτε, συναγερμός, εκλογές. Τι να κάνουμε, να πούμε στο λαό να περιμένει να τελειώσουν οι διαδικασίες;

Δεύτερο: Με ποιο στόχο θα πάμε στις εκλογές; Θα ετοιμάσουμε κάλεσμα στο λαό και θα βγούμε πολύ συγκεκριμένα. Δεν πρόκειται να πάμε με άλλη στρατηγική, με άλλη γραμμή, ή ας πούμε με άλλο πρόγραμμα από τις προηγούμενες εκλογές. Βεβαίως έχεις ορισμένα νέα δεδομένα και ορισμένα νέα επιχειρήματα, προπαγανδιστικές προσαρμογές πρέπει να γίνουν. Οχι με την έννοια να κλέψουμε ψήφους, αλλά υπάρχουν καινούριες αποκαλύψεις.

Τώρα έχεις και κυβερνητικά προγράμματα. Τώρα δεν μπορεί να βγαίνουν έτσι, όσοι πάνε για κυβέρνηση, ΔΗΜΑΡ, Καμμένος, ή ο οποιοσδήποτε και πούνε εγώ θα συμπράξω σε κυβέρνηση συνεργασίας, θα πρέπει να βγουν με κυβερνητικό πρόγραμμα, δεν μπορούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Και θα πρέπει να πουν αυτό είναι το πρόγραμμά μου και είμαι υπέρ σ' αυτά - και στην περίπτωση που θα έχει σχηματιστεί μια κυβέρνηση - και να πουν αυτές είναι οι «κόκκινες γραμμές» μου ή μέχρι εκεί μπορώ να υποχωρήσω. Οχι ψήφο κραυγών. Οποιοι διεκδικούν - εμείς αυτή τη στιγμή δεν διεκδικούμε συμμετοχή στην κυβέρνηση.

Βεβαίως θα πάμε κι εμείς με θέσεις. Αλλά είναι θέσεις πάλης, μάχης. Τώρα που είδαμε τα πράγματα και είναι πιο σχηματοποιημένα και δεν νομίζω ότι θα ανατραπούν οι τάσεις ριζικά. Μπορεί να αλλάξουν και οι συσχετισμοί, να μην είναι οι ίδιοι. Ανεξάρτητα όμως απ' αυτό, θα πρέπει να κατέβουν όλοι με κυβερνητικό πρόγραμμα. Οχι όμως ευρώ ή δραχμή, αριστερά ή δεξιά και τα 5 σημεία για τους συνταξιούχους ή τις τράπεζες που θα δώσουν δάνεια στους μικρομεσαίους. Σκεφτείτε τις τράπεζες να δανείζουν 800.000 επαγγελματίες της γειτονιάς. Αλλά και δάνειο να τους δώσουν δεν θα αντέξουν απέναντι στα πολυκαταστήματα. Η αγοραστική ικανότητα να τονωθεί με τη μείωση των τιμών; Τα λεφτά δεν θα μας φτάνουν ούτε με μειωμένες τιμές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ