Παρασκευή 11 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στα ίδια χνάρια

Παπαγεωργίου Βασίλης

Στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Λοράν, εθνικός γραμματέας του ΚΚ Γαλλίας, αναφέρει μεταξύ άλλων: «(...) η περίπτωση του Μετώπου της Αριστεράς στη Γαλλία που συνέβαλε σημαντικά στην ήττα του Σαρκοζί και της δεξιάς. Γνωρίζουμε την επιμονή σας και τους αγώνες σας να ενώσετε όλες τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις για να υπάρξει επιτέλους μια πραγματική εναλλακτική διέξοδος για τον ελληνικό λαό, ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου»...

Η εμπειρία της Γαλλίας είναι εξαιρετικά διδακτική για το λαό της Ελλάδας. Ο Π. Λοράν συγχαίρει το ΣΥΡΙΖΑ γιατί βαδίζει στα δικά τους χνάρια. Τι όμως κατάφεραν στη Γαλλία, οι συνασπισμένες δυνάμεις της «προόδου»; Να διώξουν τον Σαρκοζί και να παραδώσουν τον προεδρικό θώκο στον Ολάντ... Κατάφεραν δηλαδή να συμβάλουν στην ομαλή εναλλαγή στον προεδρικό θώκο των πολιτικών εκπροσώπων των αστών. Βοήθησαν, με άλλα λόγια, τον Μανωλιό να αλλάξει και να φορέσει τα ρούχα του από την ανάποδη. Τι το φιλολαϊκό έχουν να επιδείξουν από το πέρασμά τους από τις κεντροαριστερές κυβερνήσεις; Τίποτα απολύτως. Αντίθετα, σωρεία αντιλαϊκών αντεργατικών αποφάσεων φέρει την υπογραφή τους. Αυτό που πράγματι κατάφεραν στη Γαλλία και τους το αναγνωρίζει η άρχουσα τάξη, ήταν να μεταλλάξουν πλήρως ένα ιστορικό Κομμουνιστικό Κόμμα, με απήχηση στο λαό και να το μετατρέψουν σε δύναμη του συστήματος, της αντιλαϊκής διαχείρισής του. Να αποστερήσουν από το λαό την πολιτική του πρωτοπορία, αφήνοντάς τον άοπλο στον ταξικό πόλεμο.

Τα ίδια επιδιώκουν να κάνουν κι εδώ, ακολουθώντας κατά πόδας την πορεία που χάραξαν οι ομοϊδεάτες τους στη Γαλλία. Ας είναι σίγουροι για ένα πράγμα: εδώ το ΚΚΕ δεν θα το βάλουν στο χέρι!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ