Παρασκευή 11 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα συμφέροντά τους...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΙ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ της οικονομικής πραγματικότητας μας πρόσφερε με το χτεσινό εβδομαδιαίο δελτίο της η Αλφα Μπανκ. Να ξέρουμε - λέει - ότι η αναχρηματοδότηση των τραπεζών (δηλαδή το ...ζεστό χρήμα στις τράπεζες) γίνεται με δανεικά. Οπότε πρέπει να αισθανόμαστε και υποχρεωμένοι στην ΕΕ

Αυτό που δεν μπήκαν στον κόπο να μας εξηγήσουν είναι το ...τι έχει μπει ενέχυρο για τα δανεικά αυτά που θα πάνε στις τσέπες των μετόχων των τραπεζών (και από εκεί σε όλους τους υπόλοιπους φίλους τους).

Μάλλον γιατί το «ενέχυρο» είναι οι μισθοί, οι συντάξεις και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Και, μάλιστα, με καμία πρόθεση να επιστραφούν ποτέ, αφού οι μειώσεις αποδοχών και η περιστολή δικαιωμάτων θεωρείται ... «ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Αν μη τι άλλο, οι τραπεζίτες δε «μασάνε τα λόγια» τους και λένε την αλήθεια του ταξικού τους συμφέροντος. Βλέπετε, τον τομέα της κοροϊδίας του λαού για να αποδεχτεί τους μονοδρόμους της ΕΕ τον έχουν αναλάβει άλλοι.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ αληθινό! Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έστειλε ολόκληρη επιστολή στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ακόμη δεν έχουν αλλάξει πολιτική!!!

Δηλαδή, τι άλλο περιμένουν αν όχι αυτό; Τι περισσότερο χρειάζονται πια;

Ποιος μπορούσε να προβλέψει μια τέτοια εξέλιξη; Είναι δυνατόν ένα τόσο καλογραμμένο κείμενο, με τέτοια γλώσσα και φρασεολογία, με τέτοιο στιλ να μην τους πείσει «εδώ και τώρα» να επανεξετάσουν την τακτική τους;

Μα καλά, δε φοβήθηκαν ούτε από το σημείο που λέει ότι κινδυνεύει η σταθερότητα της Ευρωζώνης; Ούτε δάκρυσαν από τη φράση του, ότι στην Ελλάδα υπάρχει «ανθρωπιστική κρίση»;

Τελικά, μάλλον η λύση δε βρίσκεται στις επιστολές, δεν υπάρχει ...η άμεση επικοινωνία, βρε παιδί μου, για να αναδειχθούν τα διαπραγματευτικά ταλέντα του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του. Ε, καιρός πια να αρχίσουν τα ταξίδια.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αλλωστε, όταν είσαι δύναμη «ευρωπαϊκού προσανατολισμού», πάντα αισθάνεσαι άνετα να κυκλοφορείς στην ΕΕ των «4 ελευθεριών του Μάαστριχτ» του «ευρώ» και όλων των σχετικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ