Παρασκευή 11 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν θα κλέψουμε ψήφους

-- Πολλοί αντίπαλοι του ΚΚΕ το κατηγορούν ότι δε νοιάζεται, δεν ενδιαφέρεται για τη δυστυχία των ανέργων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και λένε ότι μία αριστερή κυβέρνηση δε θα μπορούσε να δώσει άμεση λύση, αλλά θα μπορούσε να ανακουφίσει κάποια από αυτά τα προβλήματα. Τι απαντάτε;

-- Τώρα, αν νοιαζόμαστε ή όχι φαίνεται από το τι κάνουμε 365 μέρες το χρόνο. Και αν θέλετε και από τις θυσίες. Εχουμε απολυμένους εργάτες - μέλη του Κόμματος γιατί ήταν συνδικαλιστές, έχουμε ΚΝίτες, παιδιά απολυμένα - κι εμείς βέβαια δεν κάνουμε επικοινωνιακή πολιτική με αυτά. Kι αυτά δεν τα αναδεικνύουμε γιατί είμαστε και συνηθισμένοι σ' αυτά. Απολύθηκαν παιδιά που έχουν ένα χρόνο στην ΚΝΕ και όπως και να είναι καταλαβαίνετε ότι όταν είσαι ένα χρόνο στην ΚΝΕ δεν προετοιμάζεσαι και για τα πάντα και μπαίνουν μπροστά στις απεργίες και απολύονται και θα μας πουν τώρα ότι δε νοιαζόμαστε για τα προβλήματα των εργαζομένων!

Δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση που δε θα ανακουφίσει το λαό, θα οξύνει και θα περιπλέξει την κατάσταση. Από τη στιγμή που βλέπουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δε θα λύσει τα λαϊκά προβλήματα, δεν μπορούμε και να είμαστε μέσα. Πώς θα είμαστε μέσα; Και ξέρετε, ο λαός θα είναι πολύ πιο αυστηρός απέναντι στο ΚΚΕ. Μας θέλει ο λαός μέσα στην κυβέρνηση γιατί σου λέει είναι εγγύηση τούτοι εδώ, είναι σταθεροί κλπ. Αλλά μετά ποιον θα μουντζώσει ο λαός; Να πάμε λοιπόν στην κάλπη, υποσχόμενοι στο λαό ότι θα μπούμε στην κυβέρνηση και δώσε μας τη δύναμη για να έχουμε πολλούς υπουργούς, δεν μπορούμε να το κάνουμε. Γιατί μετά πρέπει να μπούμε στην κυβέρνηση. Δε θα κλέψουμε ψήφους!

Ο λαός χρειάζεται ένα ΚΚΕ μέσα του, εννοώ όχι από πάνω ή γενικά στο πλευρό του και έτσι υποστηρίζουμε και πονάμε το λαό, με αυτή μας την επιλογή και πρέπει να το καταλάβει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ