Παρασκευή 11 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ: «Ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ. είχε την ευκαιρία του, διεκδίκησε την πρωθυπουργία, αλλά απέτυχε (...) Υστερα από μια τέτοιων διαστάσεων συντριβή ο ηγέτης παραιτείται (...) Ο κ. Σαμαράς πρέπει να δρομολογήσει την επόμενη ημέρα, παραμένοντας στρατιώτης της παράταξης και, πιθανώς, υπουργός σε μελλοντική κυβέρνηση» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ: «Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει με βεβαιότητα τι θα συμβεί στον χώρο της Κεντροαριστεράς όπου επί δεκαετίες "βασίλευε" το ΠΑΣΟΚ (...) Υπό ορισμένες προϋποθέσεις ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μοιάζει με το ΠΑΣΟΚ του 1977, μετά τις εκλογές που το ανέδειξαν δεύτερο κόμμα» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΣΤΡΑΒΟΣ ΓΙΑΛΟΣ; «Οι συσχετισμοί όπως διαμορφώθηκαν (...) δεν επέτρεψαν να γίνει πραγματικότητα το όνειρο γενεών για κυβέρνηση της Αριστεράς» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).

`Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ; «Ρώτησαν τον Δημήτρη Στρατούλη αν θα αποκατασταθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. "Δεν είναι αυτονόητο αυτό;" απάντησε. "Με αυτόν τον προεκλογικό στόχο δεν εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ;". Τον ρώτησαν επίσης αν θα επιστραφούν τα χρήματα από το χαράτσι της ΔΕΗ. "Ναι", απάντησε, "πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα" (...) Στα ίδια ερωτήματα κλήθηκε να απαντήσει ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, είπε: "Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ πριν τις εκλογές ότι λεφτά υπάρχουν και αν εμείς έρθουμε στα πράγματα θα γυρίσουν οι μισθοί και οι συντάξεις, πατώντας ένα κουμπί, στο επίπεδο που ήταν το 2008 και το 2009". Για την επιστροφή των χρημάτων από το χαράτσι της ΔΕΗ είπε: "Δεν υπάρχει τέτοια εξαγγελία στο πρόγραμμά μας". Καταλαβαίνετε τώρα...» (καταγραφή και σχόλιο στο ΕΘΝΟΣ).

ΚΑΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ: «Οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη» (από την επιστολή Τσίπρα στην ΕΕ / στο ΒΗΜΑ, ηλεκτρονική έκδοση).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι γνωστοί εκβιασμοί για το χαράτσι(2012-07-20 00:00:00.0)
ΟΧΙ στα χαράτσια για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ(2012-05-12 00:00:00.0)
Αντιλαϊκό ξεσάλωμα για τις ανάγκες των μονοπωλίων(2011-09-18 00:00:00.0)
Σε εφαρμογή τα αντιλαϊκά μέτρα(2011-07-01 00:00:00.0)
Τα «χίλιασε»!(2011-04-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ