Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι «αντιμνημονιακές» και οι αντιΚΚΕ κραυγές του Τράγκα

Γρηγοριάδης Κώστας

Ανάμεσα στις «αντιμνημονιακές» κραυγές που εκτοξεύει κάθε πρωί από την εκπομπή του ο Γ. Τράγκας, τις κατηγορίες για εσχάτη προδοσία πολιτικών και κομμάτων που μέχρι πρόσφατα στήριζε, δεν ξεχνά να βάλλει κατά του ΚΚΕ αξιοποιώντας ψέματα και συκοφαντίες που κατά καιρούς μεθοδεύουν οι πρωταγωνιστές των μνημονίων. «Το ΚΚΕ ευθύνεται - έλεγε χτες το πρωί - για την διαπλοκή των κομμάτων με τη Siemens, γιατί δεν δέχεται κανένα έλεγχο στα οικονομικά του». «Αξιοποιούν τα άλλα κόμματα την άρνηση του ΚΚΕ και δεν αλλάζουν το νόμο» κ.ά. Θα έχει σοβαρούς λόγους για να αναπαράγει αυτές τις γελοιότητες. Μας είναι αδιανόητο ότι δεν γνωρίζει:

  • Οτι το ΚΚΕ αυτοελέγχεται αυστηρότατα από Επιτροπή που εκλέγεται απ' το Συνέδριό του και απ' τα μέλη του.
  • Οτι το ΚΚΕ υφίσταται έλεγχο όπως και τα άλλα κόμματα για το πού και πώς διαθέτει την κρατική χρηματοδότηση.
  • Οτι το ΚΚΕ δεν εξαγοράζεται από μεγαλοεπιχειρηματίες ούτε πληρώνει μεγαλοδημοσιογράφους.
  • Οτι είναι καθαρή απάτη ότι μπορεί να υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος των αστικών κομμάτων όσο υπάρχουν επιχειρηματικοί όμιλοι που ελέγχουν τα πάντα και κυρίως τα ΜΜΕ και αλληλοδιαπλέκονται με χίλιους φανερούς και υπόγειους δρόμους.
  • Και κυρίως είναι απάτη η διαφάνεια όσο δεν ονομαστικοποιούνται οι μετοχές των επιχειρήσεων.

Αυτό που δε δέχεται το ΚΚΕ είναι να παραδώσει κατάλογο μελών του και όσων το ενισχύουν σε αυτούς που πολεμά και το πολεμούν, στα αστικά κόμματα, στους μηχανισμούς του συστήματος και δεν πρόκειται να το κάνει ακόμα κι αν αυτό αποτελεί λόγο για να του κόψουν την κρατική χρηματοδότηση, να το συκοφαντούν, το απειλούν. Το ΚΚΕ, κύριε Τράγκα, δεν έσκυψε το κεφάλι στην ελληνική πλουτοκρατία ούτε με το βούρδουλα ούτε με την εξαγορά. Βεβαίως, εσείς υπερασπίζεστε την ελληνική πλουτοκρατία. Αυτή αξιώνει τα μνημόνια, αυτή επέλεξε να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αυτήν υπηρετούν η πολιτική και τα κόμματα που υποτίθεται πολεμάτε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ