Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλατιά σύσκεψη έγινε στη Λάρισα

Σε κάλεσμα της ΚΝΕ ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι από 26 φορείς και συσπειρώσεις της περιοχής

Εκπρόσωποι που συμμετέχουν σε 26 μαζικούς φορείς και αγωνιστικές συσπειρώσεις της περιοχής (εργατικά σωματεία, Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ, Αθλητικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι κ.ά.), παραβρέθηκαν στη σύσκεψη με θέμα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, που διοργάνωσαν το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας της ΚΝΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο ΑΕΙ - ΤΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ.

Κοινή ήταν η θέση των παρευρισκομένων ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο νομιμοποιούνται η χρήση, η κατοχή και η καλλιέργεια ναρκωτικών για προσωπική χρήση, εμπορευματοποιούνται η πρόληψη, η θεραπεία, η επανένταξη, ενώ την ίδια ώρα ακολουθείται πολιτική ενίσχυσης της συντήρησης του φαινομένου με την προώθηση των υποκατάστατων από τα νοσοκομεία.

Στην ομιλία του ο Γ. Καραβίδας, γραμματέας του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ, υπογράμμισε ότι η ΚΝΕ θεωρεί ότι «σήμερα όχι μόνο πρέπει ν' ανέβει η μαζική - λαϊκή δράση γύρω από το πρόβλημα των ναρκωτικών, αλλά ακόμη χρειάζεται αυτή η δράση να τοποθετήσει αυτό το ζήτημα, τη διεκδίκηση για κέντρα πρόληψης, για θεραπεία και επανένταξη, στην ίδια θέση που έχει η πάλη για το μεροκάματο, τη μόρφωση, τα βιβλία. Είναι ζήτημα αντίστοιχης προτεραιότητας και σημασίας. Να πολεμήσει το νομοσχέδιο και τα άλλα μέτρα της κυβέρνησης με τον τρόπο που πολεμάει τα χαράτσια, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ. Να τα εντάξει στην πάλη για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία. Γιατί η ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος συνδέεται άμεσα με την ανατροπή της ίδιας της αστικής τάξης και του καπιταλισμού».

Στις προτάσεις της ΚΝΕ για πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν από τους φορείς της περιοχής για το θέμα των ναρκωτικών, περιλαμβάνονται δράσεις στις γειτονιές της Λάρισας και στα μεγάλα χωριά, με τη συμβολή καλλιτεχνικών συλλόγων και ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Επίσης, να γίνει ποδοσφαιρικός αγώνας στην πόλη και να φτιαχτούν πανό με συνθήματα «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις», «Ούτε σκληρά, ούτε μαλακά. Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», να τοποθετηθούν τις Κυριακές σε γήπεδα όπου αγωνίζονται ερασιτεχνικές ομάδες. Ακόμα, να μπει το θέμα για συζήτηση στα ΔΣ των μαζικών φορέων και να βγουν ανακοινώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, να διοργανωθούν αντίστοιχες συσκέψεις από τους φορείς με τη βοήθεια του ΕΣΥΝ, καθώς και εκδηλώσεις σε γειτονιές, σχολεία, ΑΕΙ κ.α. Στόχος, η δράση για την απόσυρση του νομοσχεδίου να αγκαλιάσει κι άλλους φορείς κι όλο τον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ