Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

«ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ»: «Η "ευαισθησία" για την τύχη των αστέγων θυμίζει την υποκριτική πρακτική του καλοταϊσμένου κόσμου απέναντι στους πεινασμένους που αφού τους αφήσει να εξαθλιωθούν τους στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια. Το ίδιο ακριβώς κάνει και η κυβέρνηση (...) Παράγει συστηματικά στρατιές ανέργων (...) και από την άλλη εξαγγέλλει μέτρα προστασίας των αστέγων από το ψύχος (...) Ας μην τρέφει κανείς ψευδαισθήσεις. Εάν δεν ανατραπούν οι πολιτικές που γεννούν τη φτώχεια, η ελληνική κοινωνία θα καταντήσει "χωματερή ανθρώπων"» (ο Θ. Αργυράκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: «Το τελευταίο διάστημα η κοινωνία έχει χωριστεί ανάμεσα σε ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους (...) Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι έχουν υποστεί μεγαλύτερα δεινά (...) Κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι, με οικογένεια και παιδιά και δάνεια, πήραν εκκαθαριστικό 15ημέρου κάπου 30 ευρώ αυτές τις μέρες (...) Το θέμα δεν είναι να φτιάξουμε ένα καινούργιο δίπολο, μια νέα κόντρα. Το θέμα είναι να σχεδιαστεί - εξ αρχής, αν δεν επιδέχεται διορθώσεις - ο τρόπος λειτουργίας αυτού του κράτους» (η Ολγα Σέλλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«...ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟ ΞΕΡΟ ΜΑΣ»: «Αύριο έχουμε πρεμιέρα νέων αυξήσεων στα διόδια (...) Το υπουργείο Υποδομών πετάει το μπαλάκι στο υπουργείο οικονομικών (...) Στελέχη κοινοπραξιών επισημαίνουν ότι η τιμαριθμική προσαρμογή των διοδίων είναι απαίτηση των τραπεζών (...) Τα νοικοκυριά που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση (...) δεν έχουν σύμμαχο ούτε τον καιρό» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ: «Η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών συνήλθε, με την Ευρώπη κλυδωνιζόμενη και απειλούμενη (...) Η βελγική πρωτεύουσα ήταν αποκλεισμένη λόγω της γενικής απεργίας των συνδικάτων (...) Η Πορτογαλία προσερχόταν στη Σύνοδο με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του νεοεκλεγέντος συντηρητικού πρωθυπουργού της. Η γειτονική Ισπανία επίσης προσερχόταν στη σύνοδο με την ύφεση να κλονίζει τη δραστηριότητα και να εκτινάσσει την ανεργία στο 22%. Ταυτόχρονα, στη Γαλλία συζητούν πόσο σύντομα θα εφαρμοσθούν και εκεί μέτρα αντίστοιχα των ελληνικών» (το άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ: «Εχουμε μπει σ' έναν δρόμο χωρίς ρεαλισμό, και χωρίς συνεννόηση (...) Οφείλουμε να αντιδράσουμε με σταθερότητα και σχέδιο έναντι των παραλογισμών που μας... προτείνονται. Να πείσουμε και να αντέξουμε. Να είμαστε στο "κεντρικό τραπέζι" της Ευρώπης όταν αλλάξει σελίδα, γιατί αναπόφευκτα θα αλλάξει...» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ