Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11173

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Συντονισμός υγειονομικών - ασθενών για νοσοκομεία ανοιχτά στο λαό

ΣΕΛ.  15
ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Μείωση 25,7% των αποδοχών των μισθωτών σε σχέση με το 2009

ΣΕΛ.  13

Συλλαλητήριο στην Αθήνα σήμερα κατά της νομιμοποίησης των ναρκωτικών
  • Συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια
  • Συλλαλητήρια αύριο σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα
  • Πολύμορφη δράση της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα

Ξεσηκωμός ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών που προωθεί το άθλιο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - μονοπωλίων και στηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ).


ΣΕΛ.  8   -   9

ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Ενάντια στις ατομικές συμβάσεις και τα μεροκάματα πείνας

Oι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης διαδήλωσαν, χτες, μπροστά από το υπουργείο Ναυτιλίας, για να υπερασπίσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τους, τα δικαιώματά τους, από την επίθεση που έχουν εξαπολύσει εργοδότες και συγκυβέρνηση επιδιώκοντας να επιβάλουν ατομικές συμβάσεις πείνας.


ΣΕΛ.  12

Δεν είναι ανίκητοι

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το νέο «ενισχυμένο σύμφωνο σταθερότητας» και τα μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, με τις οποίες συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. αποκαλύπτουν πως η πολιτική καταστροφής σε ό,τι έχει απομείνει από εργασιακές, λαϊκές κατακτήσεις είναι ατέρμονη. Αυτός ο ταξικός πόλεμος των αστών συνοδεύεται από τρομοκρατική ενάντια στο λαό προπαγάνδα επειδή φοβούνται το ταξικό εργατικό κίνημα. «Τρομάζει το μίσος και ο φανατισμός... Διαβάζεις ανακοινώσεις συνδικαλιστικών παρατάξεων...και νομίζεις ότι έχει έλθει ο κόκκινος Οκτώβρης», έγραφε χθες η «Καθημερινή». Στην ίδια ρότα όλα τα αστικά ΜΜΕ. Ξέρουν ότι τσακίζουν εργατικές κατακτήσεις, αποτέλεσμα πολύχρονων ταξικών αγώνων, ότι ωθούν στην εξαθλίωση. Ξέρουν ότι, αν η εργατική τάξη αποφασίσει ενιαία να υψώσει το ανάστημά της ενάντιά τους, μαζί με τους συμμάχους της, είναι ανήμποροι να τους επιβληθούν. Η εξουσία του κεφαλαίου στις χώρες της ΕΕ φαντάζει ισχυρή αλλά δεν είναι μπροστά στην ακατανίκητη δύναμη ενός πανίσχυρου εργατικού κινήματος. Αλλά στις περισσότερες χώρες δεν υπάρχει ακόμα αντίπαλο δέος απέναντί τους. Η κατάσταση θα ήταν καλύτερη αν στην Ευρώπη υπήρχε ισχυρό εργατικό κίνημα ρήξης με την ΕΕ, κίνημα που να αντιπαλεύει τη στρατηγική της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού, που θέτει στόχο ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων. Ο λαός μπορεί να σωθεί από τα αδιέξοδα, τις κρίσεις, τη φτώχεια, τους πολέμους που φέρνει ο καπιταλισμός. Δεν είναι μοιραία η ανεργία, η φτώχεια, για το λαό. Λύση υπάρχει. Μονόδρομος για ανάπτυξη προς όφελός του, για αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων και πηγών της χώρας, είναι η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, η αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και διαγραφή του χρέους.



ΠΑΜΕ
Στη μάχη για την απεργία

ΣΕΛ.  13
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Συνθήκες δουλειάς καρμανιόλα

ΣΕΛ.  12
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Εμπροσθοφυλακή να γίνει όλος ο λαός

ΣΕΛ.  3
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Λύκειο διαφοροποίησης

ΣΕΛ.  23
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Υγείας

ΣΕΛ.  15
Καλπάζει η φτώχεια στην ΕΕ

ΣΕΛ.  32
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Χτυπά τα εργατικά δικαιώματα

ΣΕΛ.  21
ΠΑΣΥ
Νέα κινητοποίηση το Σάββατο

ΣΕΛ.  19
KKE
Το έγκλημα είναι αποφασισμένο

Η θέση της τρόικας αποκαλύπτει ότι ο κύριος στόχος τους είναι η ισοπέδωση των μέσων μισθών και όλων των Συλλογικών Συμβάσεων. Αυτό ορέγονται χρόνια οι βιομήχανοι, αυτό θέλουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ. και η ΕΕ. Το έγκλημα είναι αποφασισμένο και οι εκβιασμοί έτοιμοι.


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ