Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός να εμποδίσει την εφαρμογή του βάρβαρου προϋπολογισμού

Από τις παρεμβάσεις βουλευτών του Κόμματος στην προχτεσινή συζήτηση

Με στοιχειοθετημένες αναφορές σε επιμέρους τομείς που πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα που προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2012, παρενέβησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ την τελευταία μέρα της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, προχτές Τρίτη.

Ο Γ. Ζιώγας κατήγγειλε ότι για τέταρτη συνεχή χρονιά έχουμε περικοπές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που συνδυάζονται με τη λήψη μιας σειράς μέτρων που απαξιώνουν πλήρως τον όποιο δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας και ανοίγουν το δρόμο στους ιδιώτες να λεηλατήσουν το χώρο της εκπαίδευσης. Παρά τα όσα λένε οι κυβερνώντες για επιτυχίες στον τομέα της Παιδείας, τόνισε, η αλήθεια βοά: Χιλιάδες βρέφη λαϊκών οικογενειών μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, χιλιάδες νήπια έξω από τα νηπιαγωγεία βορά στους ιδιώτες για όσες οικογένειες αντέχουν.

Ο Α. Σκυλλάκος είπε ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν και ως στόχο να παρεμποδίσουν την άνοδο του κινήματος, που τους ανησυχεί σοβαρά. Το οπλοστάσιο, τόνισε, που έχουν - ελληνικό και ευρωπαϊκό - για να μπορεί να χτυπηθεί το κίνημα, είναι πλήρες και είναι χαρακτηριστικό αυτό που προβλέπει ο προϋπολογισμός για τα Σώματα Ασφαλείας. Ετσι, τη στιγμή που περικόπτονται άγρια οι αποδοχές των εργαζομένων σε αυτά, ο προϋπολογισμός προβλέπει αυξημένα κονδύλια για τις κατασταλτικές επιχειρησιακές μονάδες άμεσης επέμβασης.

Στην ανυπαρξία κυριολεκτικά κονδυλίων του προϋπολογισμού που να αφορούν τον πολιτισμό, αναφέρθηκε ο Κ. Καζάκος, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το να «ψάχνει κανείς να βρει τον πολιτισμό στους προϋπολογισμούς του κράτους είναι σαν να ψάχνει ψύλλους στα άχυρα». Ο Θ. Ιγνατιάδης επικεντρώθηκε στην ένταση της επίθεσης κατά των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών και επιστημόνων που επέρχεται και με τον προϋπολογισμό του 2012. Δεν χρειάζονται, είπε, περιγραφές για το δράμα που υπάρχει ήδη, αφού μόνο η οικοδομική δραστηριότητα είναι μειωμένη κατά 70% τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ τα λουκέτα από τον προηγούμενο Αύγουστο ως τον επόμενο προβλέπονται να ξεπεράσουν τις 180.000.

Στην κινδυνολογία και την καταστροφολογία, προκειμένου να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι αναφέρθηκε ο Σπ. Χαλβατζής, τονίζοντας ότι αποτελούν ψέμα τα όσα λέγονται ότι το κύριο σήμερα είναι το πρόβλημα του χρέους και γι' αυτό παίρνονται τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Για να περάσουν, συνέχισε, τα αντιλαϊκά μέτρα, οι κυβερνήσεις επιστρατεύουν την καταστολή, ενώ πάντα σε πρώτη γραμμή μπαίνει ο αντικομμουνισμός. Εμείς, υπογράμμισε, δεν θεωρήσαμε ποτέ την κριτική, την πολεμική σε θέσεις και επιχειρήματα του ΚΚΕ ως αντικομμουνισμό. Αντικομμουνισμός, είπε, είναι η χυδαιότητα, η συκοφαντία, η πλαστογράφηση των θέσεων του ΚΚΕ.

Με χαιρετισμό στις πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ και των Λαϊκών Επιτροπών ενάντια στα χαράτσια, άρχισε την ομιλία του ο Γ. Μαυρίκος, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις αυτές, με οργανωμένη ανυπακοή για άρνηση πληρωμής τους, είναι μια συμβολή στον αγώνα που αναπτύσσεται κατά της κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου». Ταυτόχρονα, είπε, η πρωτοβουλία αυτή είναι και ένας προπομπός για τις νέες κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις 20 Δεκέμβρη. Για την ΕΕ, είπε ότι επιβεβαιώθηκε η θέση του ΚΚΕ ότι αποτελεί μια λυκοσυμμαχία που δρα κατά των εργαζομένων, προκειμένου να εξασφαλίσει την κερδοφορία των επιχειρήσεων και γι' αυτό είναι άμεση η ανάγκη για αποδέσμευση από αυτή τη λυκοσυμμαχία, με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ