Τετάρτη 13 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ - ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη το όπλο των λαών

Συγκέντρωση χτες ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια σε Παλαιστίνη και Λιβύη

MotionTeam

Την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Παλαιστίνης και της Λιβύης, διαδήλωσαν χθες βράδυ ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της ΕΔΥΕΘ και του ΠΑΜΕ. Στο Αγαλμα του Βενιζέλου, το χώρο της συγκέντρωσης, χαιρέτισε ο Ασόκι Σούτκι πρόεδρος Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θεόδωρος Κυριακίδης, μέλος του ΔΣ της ΕΔΥΕΘ, ο οποίος κάλεσε το λαό να παλέψει μαζί με την ΕΔΥΕΘ, με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, τις άλλες οργανώσεις του λαϊκού κινήματος, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, ενάντια στους άδικους πολέμους, από κοινού με τους άλλους λαούς της περιοχής.

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την αναγνώριση ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Αμεση αποχώρηση από τα παλαιστινιακά εδάφη του ισραηλινού στρατού κατοχής και αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους ως κράτους - μέλους του ΟΗΕ. Επίσης, απαίτησαν άμεσο τερματισμό της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη και της σφαγής του λιβυκού λαού. Αμεση επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων, που βρίσκονται εκτός συνόρων - καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Από τη χτεσινή αντιιμπεριαλιστική πορεία

MotionTeam

Από τη χτεσινή αντιιμπεριαλιστική πορεία
Στην πορεία που ακολούθησε, κυριάρχησαν συνθήματα, όπως «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί». Τόσο έξω από το Γαλλικό Προξενείο, όσο και στη συνέχεια στο Αμερικάνικο Προξενείο, οι διαδηλωτές πυρπόλησαν τις σημαίες των δύο χωρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ