Τετάρτη 13 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συναίνεση χωρίς προσχήματα

Ετοιμος να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση δηλώνει τώρα ο Α. Σαμαράς

Την πλήρη σύμπλευση και στήριξη στις προωθούμενες από κυβέρνηση και τρόικα αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, επιβεβαίωσε ο Α. Σαμαράς, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει το νέο μνημόνιο που θα υπογραφεί για τη νέα δανειακή σύμβαση, επειδή έχουν υιοθετηθεί και εφαρμόζονται όλα τα φιλομονοπωλιακά μέτρα του «Ζαππείου 2» (μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας κ.ά.).

Μιλώντας χτες στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, υποστήριξε ότι το «Ζάππειο 2» «άλλαξε την ημερήσια διάταξη για την οικονομία» και πλέον «αρχίζουν όλοι να συζητούν, ακόμα κι εκείνα τα μέτρα που εμείς προτείναμε και που μέχρι χθες απέρριπταν», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας τώρα την υιοθετούν, ακόμα και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος». Καυχήθηκε μάλιστα ότι στη βάση αυτή έχει επιβάλει «ουσιαστικά μια μορφή επαναδιαπραγμάτευσης», καθώς οι παραπάνω θέσεις γίνονται αποδεκτές και από την τρόικα.

Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι έχουν εκλείψει τα προσχήματα για την ανοικτή στήριξη των βάρβαρων μέτρων. «Εγκαιρα προειδοποιήσαμε πως ούτε και τη νέα δανειακή σύμβαση θα ψηφίσουμε, αν δεν αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται. Αντίθετα, θα ψηφίσουμε, αν αλλάξει η πολιτική, με προτεραιότητα την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάκαμψη», τόνισε με νόημα.

Σε ό,τι αφορά τέλος τις εκλογές, είπε ότι «και τις ζητήσαμε και τις θέλουμε». «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί εκλογές μπορούν να γίνουν κάθε στιγμή. Οπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, φέτος δεν υπάρχουν διακοπές. Για κανένα μας. Ολοι δουλεύουμε σαν να πρόκειται να γίνουν οι εκλογές αύριο και να πρέπει να κυβερνήσουμε μεθαύριο», τόνισε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ