Τετάρτη 13 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αναζητά νομιμοποίηση στα κατασταλτικά της σχέδια

Το ΚΚΕ δε θα συμμετάσχει στη συζήτηση για τη βία που ξεκινάει την άλλη βδομάδα στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής

Την ερχόμενη βδομάδα θα συζητήσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το θέμα της «βίας». Το ζήτημα ανακίνησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ζητώντας αρχικά να συγκροτηθεί διακομματική επιτροπή, μετά το όργιο της καταστολής στη διάρκεια της 48ωρης γενικής απεργίας και τους προπηλακισμούς βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Μετά την άρνηση του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων να συμμετάσχουν, η συζήτηση του θέματος παραπέμφθηκε στη μόνιμη επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο οποίος απέστειλε και γραπτά το σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής, αντικείμενο της συζήτησης είναι «η προστασία των θεσμών, η διασφάλιση της ευνομίας, η καλύτερη οργάνωση των δημόσιων συναθροίσεων, η λειτουργία της Αστυνομίας». Φράση που παραπέμπει ευθέως σε περισσότερη καταστολή και βάλλει ενάντια στο δικαίωμα του λαού να αποφασίζει συλλογικά ο ίδιος το περιεχόμενο και τις μορφές της πάλης του.

Χτες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Θ. Τσούρας ζήτησε να κληθούν στην Επιτροπή μεταξύ άλλων οι ξενοδόχοι, οι έμποροι και η ΓΣΕΕ και πρότεινε τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων να δοθούν στους πολιτικούς αρχηγούς και στη συνέχεια να γίνει στην Ολομέλεια προ ημερησίας διάταξης συζήτηση. Με την πρόταση συμφώνησαν εκτός από την πλειοψηφία και οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Το ΚΚΕ, με ατζέντα το περιεχόμενο της επιστολής του πρωθυπουργού, δε θα συμμετάσχει στη συζήτηση, ξεκαθάρισε η βουλευτής του Κόμματος Λ. Κανέλλη και αναρωτήθηκε: «Θα έρθουμε εδώ να συζητήσουμε για τη βία ως μέτρο καταστολής των πολιτών;». Η επιστολή αυτή, υπενθύμισε, διαβιβάστηκε στον πρόεδρο της Βουλής και στην πρόταση εμείς απαντήσαμε αρνητικά, όχι μόνο για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, αλλά και για το περιεχόμενο και τόνισε:

«Εμείς διαφωνούμε επί της τοποθέτησης πολιτικά του περιεχομένου της έννοιας "βία", γιατί εδώ πέρα ερχόμαστε στην πραγματικότητα να συζητήσουμε για το πώς θα ελέγξουμε τις επιπτώσεις της δημόσιας έκφρασης με τη μορφή της διαδήλωσης ή της κινητοποίησης, τίποτα άλλο». Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το κόμμα του διαφωνεί με το περιεχόμενο της επιστολής του πρωθυπουργού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ