Τετάρτη 13 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Πράσινο φως» για το νόμο - έκτρωμα

Χτες, το υπουργείο Παιδείας πήρε και το τυπικό «πράσινο φως» από το Υπουργικό Συμβούλιο για το νόμο

Για «μια μεταρρύθμιση ιστορικών διαστάσεων, που αλλάζει ριζικά το τοπίο της Ανώτατης Εκπαίδευσης όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα», μίλησε - και πάλι - ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, χτες, στο Υπουργικό Συμβούλιο. Οντως, πρόκειται για μεταρρύθμιση «ιστορικών διαστάσεων», αφού έχει σκοπό να διαλύσει τη δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση, γκρεμίζοντας το επιστημονικό περιεχόμενο των σπουδών και μετατρέποντας τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ σε επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε πάλι σε βολεμένους που αντιδρούν υποστηρίζοντας πως το σχέδιο νόμου, «όπως κάθε μεγάλη αλλαγή, ξεβολεύει όλους αυτούς που είχαν συνηθίσει στα πράγματα ως είχαν μέχρι σήμερα, και για το λόγο αυτό οι αντιδράσεις είναι αναπόφευκτες». Με αυτόν τον τρόπο επιδίωξε να «τσουβαλιάσει» όλες τις αντιδράσεις ως αντιδραστικές και να εμφανίσει το νόμο ως προοδευτικό βήμα προς τα μπρος. Τέλος, ζήτησε συναίνεση κάνοντας λόγο για «διάλογο που γίνεται και συνεχίζεται».

Η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, που παρουσίασε, για μια ακόμη φορά, το σχέδιο του νόμου - πλαισίου στο Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε αμέσως μετά: «Σήμερα ο πρωθυπουργός και το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσαν το "πράσινο φως" για μια ριζική μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Εκπαίδευση». «Προχωράμε στην υλοποίησή της και περιμένουμε προτάσεις από τους φορείς της Εκπαίδευσης και όχι μόνο», είπε θέλοντας να παρουσιάσει κλίμα συναίνεσης, αξιοποιώντας τη στάση της ΝΔ, την τελευταία συνάντηση με τους πρυτάνεις, αλλά και τους πρόθυμους συνομιλητές που είχε η κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα (ΠΟΣΔΕΠ κ.ά). Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, πως στην παρουσίαση του σχεδίου παρέθεσε και έναν ...κατάλογο με τη «διαβούλευση» που έχει προηγηθεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ