Τετάρτη 13 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Εγκρίθηκε η μείωση της αποζημίωσης για Επιτροπές

Εγκρίθηκε χθες στη Βουλή η πρόταση του Φίλιππου Πετσάλνικου για μείωση σε 150 ευρώ των αμοιβών των βουλευτών για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Το ΚΚΕ είχε ζητήσει την πλήρη κατάργηση αυτής της αποζημίωσης, με πρόταση νόμου που κατέθεσε εδώ και ένα χρόνο, υπενθύμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Σπύρος Χαλβατζής. Οπως χαρακτηριστικά είπε, «ως ΚΚΕ μιλήσαμε για τη μείωση των αποζημιώσεων, ζητήσαμε την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και την κατάργηση της αποζημίωσης για τη συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές».

Ενδεικτική της προσπάθειας να αξιοποιηθεί η απόφαση της Βουλής για να αποπροσανατολιστεί ο λαός και να διασκεδάσει το αστικό σύστημα τις αντιδράσεις για τη βάρβαρη πολιτική του, είναι και τα όσα είπε στη Βουλή ο πρόεδρος του Σώματος. Οι βουλευτές - ισχυρίστηκε - «συμμετέχουμε στην εθνική προσπάθεια με την εισφορά αλληλεγγύης που είναι 5%, για να υπάρξει ισχυρός συμβολισμός», καθώς, πλέον, «η αμοιβή για τις κοινοβουλευτικές επιτροπές θα φθάνει στα 150 ευρώ, μειώνεται δηλαδή στο 50%».

Ανέφερε, επίσης, πως «οι μειώσεις που έχουν επιβληθεί στις συνολικές αποδοχές των βουλευτών από το 2010 και μετά σε ετήσια βάση είναι 3.480 ευρώ για τη βουλευτική αποζημίωση, 5.500 από περικοπές επιδομάτων, 16.085 ευρώ για δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας, 6.000 ευρώ για την αμοιβή συμμετοχής σε επιτροπές», που συνολικά «σε ετήσια βάση είναι 40.500 ευρώ τουλάχιστον».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ