Τρίτη 30 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΠΑΣΕΒΕ
Μαζική παρέμβαση για την αργία της Κυριακής

Μαζική παρέμβαση στη Νομαρχία της Αθήνας, απαιτώντας να ανακληθεί η απαράδεκτη πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα και δεύτερη Κυριακή (στις 12 του Δεκέμβρη), πραγματοποίησαν χτες το πρωί εκπρόσωποι των κλαδικών συνδικάτων των εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων της Αθήνας, της Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, της Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ και επιχειρησιακών σωματείων όπως της «Καρφούρ, Μαρινόπουλος - Ντία», καθώς και οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στη συνάντηση με τον αντινομάρχη Β. Κόκκαλη (απουσίαζε ο νομάρχης) οι εκπρόσωποι των συνδικάτων και φορέων κατήγγειλαν την πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου (ΠΑΣΟΚ) που παίζει το ρόλο του «δούρειου ίππου» για να περάσει η κατάργηση της αργίας της Κυριακής και να ικανοποιηθεί έτσι το πάγιο αίτημα των μεγαλεμπόρων για ανοιχτά καταστήματα και τις Κυριακές, δίνοντας ταυτόχρονα καίριο χτύπημα στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους και στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτή τη φορά, η πρόφαση είναι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων. Μάλιστα, με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο, ο αντινομάρχης σύστησε στους συνδικαλιστές να διαμαρτυρηθούν στα υπουργεία Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, γιατί, όπως είπε, η «εκδήλωση ανοίγει τα καταστήματα»!

Οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι τα ταξικά συνδικάτα, οι οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να ανοίξουν τα καταστήματα στις 12 του Δεκέμβρη και θα περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο την αργία της Κυριακής. Απαίτησαν άμεσα το ΝΣ να συνεδριάσει και να ανακαλέσει την απόφασή του. Υπογράμμισαν δε ότι στις εργατικές λαϊκές οικογένειες δεν λείπουν ώρες για να ψωνίσουν Κυριακή αλλά τα χρήματα, καθώς τα εισοδήματά τους έχουν δεχτεί σφοδρή επίθεση από την πολιτική της κυβέρνησης.

Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι και εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αμέσως μετά την παρέμβαση, κατέθεσαν γραπτό αίτημα με το οποίο ζητούν την έκτακτη σύγκληση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με θέμα την ανάκληση της απόφασης για άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, 12 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ