Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10837

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ
Η αλληλεγγύη ακαταμάχητο όπλο της εργατικής τάξης!
  • Αμεση δυναμική, μαζική απάντηση στην πολιτική επιστράτευση που επέβαλε η κυβέρνηση για να ανακόψει τη μεγαλειώδη απεργία των ναυτεργατών, μετατρέποντας τα πλοία σε στρατόπεδα, έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι στεριάς και θάλασσας, στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ προχτές το απόγευμα, στον Πειραιά.
  • Αλέκα Παπαρήγα: Είναι βέβαιο ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν ακόμα πιο δυναμικά, πιο ενωτικά και πιο μαζικά.

ΣΕΛ.  10  -  11

ΘΡΑΣΟΣ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ που απαιτούν τζάμπα εργάτες και δουλειά χωρίς ωράριο
  • ΚΚΕ: Η εργατική τάξη έχει και υποχρέωση και τη δύναμη να υπερασπιστεί και να κατακτήσει το δίκιο της, οργανώνοντας τώρα αποφασιστικά την ταξική αντεπίθεσή της κατά των κομμάτων και της ΕΕ που υπηρετούν τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών της.
  • ΠΑΜΕ: Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Προετοιμάζουμε με όλους τους τρόπους και τις μορφές, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, την απεργία στις 15 Δεκέμβρη.

«Επιχειρηματικότητα χωρίς εμπόδια» απαιτούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με προκλητικές αξιώσεις, προκειμένου να πετύχουν «εκμετάλλευση χωρίς εμπόδια». Απαιτούν ολοκληρωτική ασυδοσία δράσης, ώστε το μεγάλο κεφάλαιο να βγει από την κρίση πιο ισχυρό και ασύδοτο στέλνοντας τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Οι μεγαλοβιομήχανοι, αποθρασυμένοι, αξιώνουν να αποφασίζουν αυτοί το χρόνο εργασίας και το μισθό πείνας που θα δίνουν στους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση και η ΝΔ όχι μόνο υιοθετούν τις αντιδραστικές τους επιδιώξεις αλλά και προπαγανδίζουν ως πατριωτικό καθήκον τη συναίνεση για την προώθηση των αναδιαρθρώσεων υπέρ της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους. Την ίδια ώρα η ΓΣΕΕ παζαρεύει τη νέα σφαγή των εργατών.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Μαχητική κινητοποίηση

Μαθητές και σπουδαστές, μετά από κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, έστειλαν, χτες, κοινό μήνυμα αντίστασης στο «μνημόνιο» της Παιδείας και στο μνημόνιο διαρκείας. Εδωσαν μία ακόμα δυναμική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Παιδείας, αλλά και στα βάρβαρα μέτρα που πλήττουν τις οικογένειές τους.


ΣΕΛ.  20  -  21

Ο κατάπτυστος ΣΚΑΪ

Ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ, χτες, στο κεντρικό του δελτίο φρόντισε, χτυπώντας το ΠΑΜΕ, να στηρίξει κυβέρνηση, επιχειρηματίες, εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Στο επίκεντρο της άτιμης επίθεσης κατά των εργαζομένων, η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στο λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο» σχετικά με το νόμο για τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση σφαγής του εργατικού εισοδήματος και της ζωής της εργατικής οικογένειας. Ιδιαίτερα προκλητική η κα Ακριβοπούλου, αποκάλεσε το ΠΑΜΕ «συστημικό». Οτι η δράση του διευκολύνει την κυβέρνηση, αφού τελικά ο διάλογος έγινε. Και ποιος εξουσιοδότησε το ΠΑΜΕ να δρα με τέτοιες μορφές που είναι σε βάρος των εργαζομένων που θέλουν διάλογο; είπε. Αλήθεια, από πότε ο όμιλος του μεγαλοεφοπλιστή Αλαφούζου και οι δημοσιολόγοι του, φανατικοί εχθροί των εργατών, «το παίζουν» αντισυστημικοί, αντικυβερνητικοί, φιλολαϊκοί; Πάνε κόντρα στα συμφέροντά τους, τα συμφέροντα του κεφαλαίου; Βρώμικη προπαγάνδα. Τους «πονάει» η δράση του ΠΑΜΕ ενάντιά τους. Είναι αδίστακτοι. Οχι μόνο δε νοιάζονται για τη ζωή των εργαζομένων, αλλά τη θεωρούν προσάναμμα για τα κέρδη τους. Οι εργάτες χόρτασαν διαλόγους των ανυπόληπτων συνδικαλιστικών ηγεσιών με τους σφαγείς τους. Θα τους το ξαναπούμε. Το ταξικό κίνημα δε θα ζητήσει, όπως δεν το 'χει ξανακάνει, εξουσιοδότηση από παράσιτα σαν και του λόγου τους για τη δράση του. Η εργατική τάξη έχει γνώση και πείρα για το ποιόν τέτοιων ομίλων, τέτοιων ΜΜΕ, τέτοιων δημοσιολόγων. Ο,τι και να κάνουν, πιστεύοντας πως θα μαγαρίσουν τη δράση του ΠΑΜΕ για να υποτάξουν τους εργαζόμενους στην κόλασή τους, είναι βαθιά γελασμένοι.



ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
«Σκούπα» και στις ελάχιστες δωρεάν παροχές

ΣΕΛ.  17
ΠΑΜΕ
Οργάνωση στους τόπους δουλειάς

ΣΕΛ.  12
26ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Διακήρυξη της ΔΑΣ Μετάλλου

ΣΕΛ.  15
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ
Ενάντια στο διάλογο για τις Συμβάσεις

ΣΕΛ.  13
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΚΕ ΣΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Το ΚΕΑ εγκλωβίζει δυνάμεις στον καπιταλισμό

Είναι καιρός πια να ξεπεραστούν οι αυταπάτες γύρω από το ρόλο που παίζει το ΚΕΑ, τονίζεται σε επιστολή του ΚΚΕ στα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης, με αφορμή τη διεξαγωγή αυτές τις μέρες του 3ου συνεδρίου αυτού του κόμματος της ΕΕ.


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ