Σάββατο 6 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Ανοιχτή επιστολή προς τους Θεσσαλούς

Ο Βαγγέλης Μπούτας
Ο Βαγγέλης Μπούτας
Ανοιχτή επιστολή προς τους Θεσσαλούς εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, νέους και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, συνταξιούχους απευθύνει ο Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, καλώντας τους να δώσουν την ψήφο τους στη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην επιστολή του αναφέρει:

«ΕΡΓΑΤΗ,

Πριν μπεις στο παραβάν, θυμήσου:

* Το σφίξιμο στο στομάχι σου κάθε φορά που άκουγες πως κάποια επιχείρηση "σχόλασε" εργάτες και σκεπτόσουν ότι μπορεί να 'ρθει κι η σειρά σου.

* Το ρίγος στη σπονδυλική σου στήλη σαν μάθαινες πως συνάδελφός σου σακατεύτηκε ή έχασε τη ζωή του σε "εργατικό δυστύχημα" και φοβόσουν ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε σένα.

* Τη βαριά στενοχώρια σου όταν αναγκαζόσουν να εξηγείς στα παιδιά σου πως ο μισθός είναι μικρός και η οικογένεια δύσκολα τα βγάζει πέρα.

ΑΓΡΟΤΗ, θυμήσου:

* Τη μεγάλη απογοήτευση που ένιωθες όταν σου έδιναν μερικά ψίχουλα ως αποζημίωση για τις τεράστιες καταστροφές στην παραγωγή από τις καιρικές συνθήκες και άλλους "αστάθμητους" παράγοντες.

* Την αφόρητη πίκρα σου όταν η σοδειά έμενε απούλητη ή την πουλούσες σε εξευτελιστικές τιμές.

* Την ακράτητη οργή σου όταν ήσουν, μερόνυχτα, με το τρακτέρ στο δρόμο κι αντί να βρεις το δίκιο σου, συναντούσες τη βία των ΜΑΤ και την αδικία του αγροτοδικείου.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ - ΕΜΠΟΡΕ - ΒΙΟΤΕΧΝΗ, θυμήσου:

* Το τρανταχτό χτυποκάρδι της αγωνίας για το αύριο που σε συγκλόνιζε όταν, επί μέρες, "δεν σταύρωνες" πελάτη.

* Την αγανάκτησή σου για τους νέους φόρους που σου φόρτωναν.

* Το φόβο σου ότι μια μέρα θ' αναγκαστείς κι εσύ να βάλεις "λουκέτο".

ΝΕΕ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, θυμήσου:

* Την απογοήτευσή σου όταν συνειδητοποίησες πως ο σκληρός κόπος, το ταλέντο και οι ικανότητές σου, οι γνώσεις που απέκτησες δεν σου αρκούν για να βρεις μια δουλειά και να εξασφαλίσεις ζωή με αξιοπρέπεια.

* Την αφόρητη πίκρα όταν έβλεπες τους γονείς σου να βασανίζονται, να κόβουν ακόμα και το ψωμί απ' αυτούς, για ν' ανταποκριθούν στα έξοδα των σπουδών σου.

* Το κύμα οργής που σε κατέκλυσε όταν κατάλαβες πως άλλοι αποφασίζουν για σένα, χωρίς εσένα.

ΑΠΟΜΑΧΕ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, θυμήσου:

* Την αίσθηση της κοινωνικής αδικίας που ένιωσες σαν άκουσες πως από τη δική σου πενιχρή σύνταξη θα κόψουν για να καλύψουν τα "ελλείμματα" του κράτους των πλουτοκρατών και τα "κλεψιμέικα" των διαχειριστών της εξουσίας του.

* Τη λύπη σου και την ντροπή που γίνεσαι "ζήτουλας" των παιδιών σου και δεν έχεις λεφτά ούτε για να πάρεις ένα μικρό δώρο στο εγγόνι σου.

* Τον τρόμο σου από το "σφύριγμα" του αστυνομικού ροπάλου πάνω από το κεφάλι σου, όταν διαδήλωνες στο δρόμο ενάντια σ' εκείνους που, αφού σε "ξεζούμισαν", επί δεκαετίες, ως εργαζόμενο, σου έδωσαν μια σύνταξη πείνας και σε πετούν στον Καιάδα της φτώχειας και της κοινωνικής απόρριψης.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ, ΝΕΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,

Πριν επιλέξετε το ψηφοδέλτιο, θυμηθείτε:

* Η ευθύνη για τα τεράστια προβλήματα και τα μεγάλα βάσανα του λαού ανήκει στην πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτή η πολιτική είναι που κόβει μισθούς και μεροκάματα και καταργεί εργατικά δικαιώματα, ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά, βάζει λουκέτα στα μικρομάγαζα, εμπορευματοποιεί την Παιδεία, την Υγεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό. Κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

* Αυτή την πολιτική πρεσβεύουν, υπηρετούν και διαχειρίζονται οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

* Το μνημόνιο με την τρόικα που έφερε τόσα δεινά και θα φέρει περισσότερα το υπέγραψαν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ και, επί της ουσίας, συμφωνεί και η ΝΔ.

Μπροστά στην κάλπη, φέρτε στο νου σας:

* Το εκβιαστικό δίλημμα του Παπανδρέου προς το λαό "ή ψηφίζετε τους δικούς μας υποψήφιους ή πάμε για χρεοκοπία" και την ψεύτικη δήλωση του Σαμαρά ότι, τάχα, είναι κατά του μνημονίου.

* Το "σατανικό χαμόγελο" του Πάγκαλου όταν έλεγε "μαζί τα φάγαμε" και την "πονηρή προσπάθεια" των στελεχών της ΝΔ να σας μετατρέψουν σε "λωτοφάγους" που ξέχασαν την αντιλαϊκή πολιτική της δικής τους κυβέρνησης.

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΙ,

Σας κοιτάμε ίσια στα μάτια και σας λέμε: Ψηφίστε μας.

Οχι μόνο γιατί εμείς που συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", είμαστε όπως εσείς, εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες, φοιτητές, έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες έγνοιες κι αγωνίες, τις ίδιες προσμονές και ελπίδες και είμαστε, πάντα και παντού, μαζί σας στους αγώνες για το ψωμί και για το δίκιο, για το καλό και την προκοπή του λαού. Αλλά και γιατί είμαστε οι μόνοι που, με τις θέσεις και τις προτάσεις μας, δίνουμε τη διαφορετική προοπτική για το λαό και τον τόπο μας.

Μας ξέρετε.

Εμείς θα συνεχίσουμε ν' αγωνιζόμαστε υπέρ των συμφερόντων του λαού. Δεν πρόκειται, ποτέ και με τίποτα, "να ξεπουλήσουμε την ψυχή μας στο διάβολο" για να "κουρνιάσουμε στην αγκαλιά" της οποιασδήποτε εξουσίας.

Δε θα ρίξουμε τις ασπίδες, δε θα διπλώσουμε τις σημαίες, δε θα παραδώσουμε τα όπλα.

Ψηφίστε μας όσοι αναγνωρίζετε στο πρόσωπό μας τον αγωνιστή του λαού.

Ψηφίστε μας κι εσείς που δε συμφωνείτε σε όλα μαζί μας.

Την ψήφο σας ζητάμε, όχι την ψυχή σας. Και θα την αξιοποιήσουμε υπέρ του λαού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοινός ο αντίπαλος, κοινά τα προβλήματα(2023-01-24 00:00:00.0)
Το δίκαιο δεν κρύβεται(2010-04-20 00:00:00.0)
Δεν τόλμησα...(2009-10-20 00:00:00.0)
Ανοίξτε το δρόμο για να ζείτε με αξιοπρέπεια στα χωράφια και τα χωριά σας!(2007-09-01 00:00:00.0)
Αγωνιούν για το μέλλον τους και το μέλλον της περιοχής(2003-05-30 00:00:00.0)
Μυστικότης...(2003-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ