Σάββατο 6 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σύμμαχος και στη φοροεπιδρομή

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μόνο χαμόγελα συγκατάβασης και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη εισέπραξαν χτες το πρωί οι μικρομαγαζάτορες στο Κερατσίνι, όταν εξέφραζαν στον Αντ. Σαμαρά την οργή τους για το θρασύτατο εκβιασμό της περαίωσης. Ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε επίμονα να πάρει θέση στη νέα φοροεπιδρομή κατά των αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων επαγγελματιών, αλλά και των εργαζομένων με «μπλοκάκι». Η εξήγηση για τη σιωπή του Αντ. Σαμαρά ήρθε αργότερα, όταν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος πήρε θέση υπέρ της περαίωσης! Η μόνη ένσταση που πρόβαλε ο Π. Παναγιωτόπουλος ήταν «ο τρόπος που εφαρμόζει η κυβέρνηση το μέτρο της περαίωσης». Ειδικότερα, «πολλά από τα σημειώματα, που φτάνουν στους πολίτες, περιέχουν λανθασμένα στοιχεία, προκαλώντας γενικότερη σύγχυση»(!). Αυτό και τίποτα άλλο. Η αλήθεια είναι ότι η ηγεσία της ΝΔ δε θα μπορούσε να έχει διαφορετική θέση στη φοροληστεία που επιχειρεί η κυβέρνηση σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων, γιατί την ίδια στιγμή είναι υπέρ των αλλεπάλληλων πακέτων στήριξης των τραπεζών και των μονοπωλιακών ομίλων, ενώ πιέζει για να παρθούν «νέα μέτρα τόνωσης της αγοράς», δηλαδή ζεστό χρήμα στις μεγάλες επιχειρήσεις, μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρηματικών κερδών, κ.ο.κ. Με άλλα λόγια, αυτό που επιβεβαιώνεται περίτρανα άλλη μια φορά είναι ότι η ηγεσία της ΝΔ είναι ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης και της τρόικας για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και αυτό που της αξίζει είναι να βουλιάξει αύριο στις κάλπες, όπως και το ΠΑΣΟΚ. Ψηλά η «Λαϊκή Συσπείρωση», που στηρίζει το ΚΚΕ.

Κοροϊδία...

«Για ξήλωμα του κοινωνικού κράτους έκανε λόγο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Αλέξης Μητρόπουλος, επισημαίνοντας ότι η αρχή έγινε με την "απορρύθμιση" του ασφαλιστικού και εργασιακού συστήματος και θα συνεχιστεί, σημείωσε, "κατά το πνεύμα και το γράμμα του Μνημονίου"», σύμφωνα με ρεπορτάζ της προχτεσινής «Αυγής». Ετεροχρονισμένα ανακάλυψε ο Α. Μητρόπουλος το ξήλωμα έστω και αυτού του «κοινωνικού κράτους» στον καπιταλισμό, δηλαδή παραχωρήσεις στους εργαζόμενους μετά από σκληρούς αγώνες. Και λέμε ετεροχρονισμένα, γιατί αυτό το ξήλωμα στην Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια έχει ξεκινήσει από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Το Ασφαλιστικό για το οποίο κόπτεται χτυπιέται από τους νόμους Σιούφα - Σουφλιά στα 1992, συνέχισε με το νόμο Ρέππα του ΠΑΣΟΚ το 2002 τον οποίο εκθείαζε ο Α. Μητρόπουλος, συνέχισε με την Πετραλιά της ΝΔ και έφτασε στο σημερινό έκτρωμα Λοβέρδου - Κουτρουμάνη. Ηταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο στήριξε ο Α. Μητρόπουλος ως μέλος του Εθνικού του Συμβουλίου. Αρα, κοροϊδεύει.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Αλ. Μητρόπουλος, «στις δηλώσεις του από τα κεντρικά γραφεία του ΟΤΕ, δήλωσε κατηγορηματικά ότι πρέπει να επανέλθει υπό δημόσιο έλεγχο και να ενταχθεί στη νέα αναπτυξιακή στρατηγική. "Είναι καιρός πλέον να σταματήσει ο κατήφορος της διεθνούς αλλοτρίωσής του και της απορρύθμισης του εργασιακού του συστήματος, κάτι που είχε υποσχεθεί προεκλογικά και ο σημερινός πρωθυπουργός"». Και άλλη κοροϊδία, και άλλο ψέμα. Το ψέμα βρίσκεται πάλι στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, γιατί η στρατηγική του είναι στρατηγική απελευθέρωσης, επομένως και λειτουργίας του ως καπιταλιστικής επιχείρησης στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας. Αλλωστε, το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν αντέδρασε στις αντιδραστικές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς στον ΟΤΕ που επέβαλε η ΝΔ, ίσα ίσα συμφώνησαν και οι συνδικαλιστές του, υπό τη συγκάλυψη των εθελουσίων εξόδων με τις παχυλές αποζημιώσεις που έγιναν Δούρειος Ιππος για το σακάτεμα των εργασιακών σχέσεων. Οσο για το δημόσιο έλεγχο στον ΟΤΕ, και με το 51% των μετοχών στο Δημόσιο λειτουργούσε όπως κάθε καπιταλιστική επιχείρηση, όχι σε όφελος του λαού, αλλά του κεφαλαίου. Να και η κοροϊδία...

Ασύστολη δημαγωγία

Ο Αλ. Αλαβάνος είπε για το διακύβευμα των εκλογών: «...Το Νοέμβρη απέναντι στην κεντρική κυβέρνηση της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους μπορεί να αντιπαρατάσσεται η κυβέρνηση της Αττικής, της μισής Ελλάδας, για την αναγέννηση του κοινωνικού κράτους. Η Ελεύθερη Αττική είναι το πρώτο, αποφασιστικό βήμα για την ελεύθερη Ελλάδα...» (από το προεκλογικό υλικό).

Εδώ ο Αλ. Αλαβάνος μιλά για φιλολαϊκή πολιτική σε καπιταλιστικό κράτος. Μιλά για «ελεύθερη Ελλάδα», υπονοώντας ότι τώρα είναι υπό κατοχή του ΔΝΤ, της τρόικα. Το λέει και ανοιχτά.

Φιλολαϊκή νησίδα στον καπιταλισμό, στην καρδιά του αστικού κράτους δεν μπορεί να υπάρξει. Σπέρνουν αυταπάτες ότι είναι δυνατόν, χωρίς πάλη, ανυπακοή μέχρι την ανατροπή του «Καλλικράτη», του μνημονίου και όλων των αντιδραστικών νόμων που έχουν ψηφίσει, χωρίς ανατροπή συνολικά αυτού του συστήματος, ότι μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Ο Αλ. Αλαβάνος λαϊκίζει και δημαγωγεί ασυστόλως. Ρητορεύει να φύγει το ΔΝΤ και η ΕΕ. Οχι, όμως, να φύγει η Ελλάδα απ' την ΕΕ. Σ' αυτήν παραμένει πάντα πιστός με εξαιρετική αφοσίωση και προσήλωση και αξιοσημείωτη συνέπεια. Συσκοτίζουν ότι προϋπόθεση για διέξοδο σε όφελος του λαού είναι η συνολική ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων, η αποδέσμευση από την ΕΕ, η πάλη για ανάπτυξη με κριτήριο τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Διέξοδος είναι η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, ο κεντρικός σχεδιασμός, η Λαϊκή Οικονομία.

Επίσης, η Ελλάδα δεν «τελεί υπό κατοχή». Στην εξουσία βρίσκεται η αστική τάξη, τα μονοπώλια που η κυβέρνηση υπηρετεί. Το ΔΝΤ, η τρόικα, ενισχύουν την εξουσία τους και τα αντιλαϊκά μέτρα. Την αντιλαϊκή πολιτική τη στήριξε και ο Αλαβάνος με το Μάαστριχτ και μέχρι σήμερα - ως προς το περιεχόμενό της.

Ο «πατριωτισμός» της κυβέρνησης

«Δεν θα διστάσω να κάνω αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες, αν συνεχιστεί η αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης αυτής της ενότητας, αυτού του αγώνα, που κάνει ο λαός μας». Αυτό είπε με θράσος προχτές από την Πάτρα και χτες από το Σπόρτιγκ ο Γ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας «αντιπατριώτη» όποιον εμποδίζει τα αντιδραστικά μέτρα που συναποφάσισε η κυβέρνηση με την τρόικα. Ο «πατριωτισμός» που διαλαλεί ο πρωθυπουργός, δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας. Αφορά μόνο τα συμφέροντα μιας χούφτας πλουτοκρατών.

«

Πατριωτισμός» για την κυβέρνηση είναι: Να διαπραγματεύεται στα «κρυφά» με το ΝΑΤΟ και την Τουρκία τη συνδιαχείριση και τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Να παραδίδει «fast - track» σε Αραβες, Κινέζους, Γάλλους και Γερμανούς την περιουσία του ελληνικού λαού και το φυσικό πλούτο της χώρας. Να κόβει από τους συνταξιούχους των 500 και 600 ευρώ τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα και το επίδομα αδείας. Να απασχολούνται οι εργαζόμενοι με μισθούς των 590 ευρώ μεικτά και νέα παιδιά 15 χρόνων με νόμο να δουλεύουν ανασφάλιστα! Να μοιράζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ 78 δισ. στις τράπεζες, όταν την ίδια ώρα, μέσω του προϋπολογισμού για το 2011, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κόψει ακόμα 1 δισ. ευρώ από τις δαπάνες για τα δημόσια νοσοκομεία.

«

Πατριωτισμός» για την κυβέρνηση είναι να έχει υπογράψει μια «δανειακή σύμβαση» στα πλαίσια του μνημονίου με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, στην οποία έχει δεσμευτεί το σύνολο της δημόσιας περιουσίας. Να μειώνει τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου στο 20%, όταν την ίδια στιγμή στέλνει «ραβασάκια» χιλιάδων ευρώ για περαίωση σε αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους που βρίσκονται ένα βήμα πριν το «λουκέτο». Να βγαίνουν κάθε χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό 10 δισ. ευρώ για να καλύπτουν δαπάνες για το ΝΑΤΟ και η Ελλάδα να διατηρεί στρατό κατοχής στο Αφγανιστάν. Να συνδέει ανοιχτά την επίλυση του ονόματος της ΠΓΔΜ με την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, υπηρετώντας τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να τσακίζουν τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και τους ανέργους που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα και τα φάρμακα των οικογενειών τους.

«

Πατριωτισμός» για την κυβέρνηση είναι να «μπουκώνει» τους κεφαλαιοκράτες με επιδοτήσεις 2,5 δισ ευρώ για να απαλλαγούν από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, όταν η «επίσημη» ανεργία έχει ξεπεράσει το 15% και οι άνεργοι καλούνται να επιβιώσουν με επίδομα ανεργίας λίγο πάνω από τα 400 ευρώ. «Πατριωτισμός» για τον Γ. Παπανδρέου είναι από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών να έχει προωθήσει το αμερικανόπνευστο και διχοτομικό σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό και τα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας. Με μια φράση, «πατριωτισμός» για την κυβέρνηση είναι να σκύβει ο λαός το κεφάλι μπροστά στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Γι' αυτόν της τον «πατριωτισμό» πρέπει να τιμωρηθεί αύριο το ΠΑΣΟΚ στην κάλπη. Με ισχυρό ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» να πάρουν απάντηση το θράσος και η πρόκληση.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Με τον καημό του κεφαλαίου...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΑΣΧΗΜΑ! Μάλλον τα πιστεύει αυτά που είπε ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του σε ιταλικό περιοδικό...

Ξυπνάει - δήλωσε - στη μέση της νύχτας και ...σκέπτεται «τις λύσεις που θα πρέπει να υιοθετηθούν», για να τις εφαρμόσει φυσικά στη συνέχεια.

Δηλαδή, αν ένα βραδάκι φάει κάπως πιο βαριά, καταλαβαίνετε τι περιμένει την επομένη τη χώρα.

Ετσι εξηγούνται, πάντως, πολλά για τις αποφάσεις της κυβέρνησης...

Εκεί που «κολλάει» ο πολιτικός αναλυτής, μπορεί να μας δώσει τη λύση ο ...Ονειροκρίτης.

Εκ του αποτελέσματος, πάντως, είναι σαφές ότι στον ύπνο του ο πρωθυπουργός βλέπει τραπεζίτες, βιομήχανους, εφοπλιστές και, φυσικά, την Ευρωπαϊκή Ενωση. Καταλαβαίνετε γιατί.

Είπε και άλλο καλό, όμως: Δεν του αρέσει ο όρος «λιτότητα», προτιμάει τον όρο «ευθύνη».

Αυτά, για να μεταφράζουμε σωστά τις ομιλίες του, εκεί που λέει ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να δώσει «ψήφο ευθύνης». Τώρα συνεννοηθήκαμε...

ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΤΑ τηλεοπτικά κανάλια, αλλά φέτος θα «βγάλουμε» τις εκλογές χωρίς «έξιτ πολ». Είναι θέμα - λένε - οικονομικής στενότητας, γιατί η συγκεκριμένη διαδικασία είναι ιδιαίτερα δαπανηρή...

Τι να κάνουμε, θα αρκεστούμε στις ...κανονικές εκλογές χωρίς «προφήτες» και πασαρέλες εκλογολόγων.

Πάντως - εκτός από τα οικονομικά των καναλιών που δεν τα γνωρίζουμε - μάλλον θα έπαιξε το ρόλο της στην απόφαση και η «επίδοση» των «έξιτ πολ» στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

Ξέρετε, τότε που έπεσαν όλα έξω και απέτυχαν παταγωδώς. Ομως, αυτό μάλλον δε θέλουν να το θυμόμαστε.

Θίγει, βλέπετε, την ...αξιοπιστία τους και μάλιστα σε μια περίοδο που τα αφεντικά των καναλιών τα θέλουν πιο πειστικά από ποτέ.

Εχουν, βλέπετε, αναλάβει μεγάλη υποχρέωση. Να πείσουν τον κοσμάκη ότι αυτός πρέπει να πληρώσει την κρίση.


Γρηγοριάδης Κώστας

Να συντριβούν στις κάλπες!

Γρηγοριάδης Κώστας

Τόσο πολύ έχουν αποθρασυνθεί τα κυβερνητικά στελέχη, ώστε δε διστάζουν να δηλώνουν ωμά και προκλητικά ότι η κυβέρνηση εκβιάζει με πρόωρες εκλογές γιατί δε θέλουν «να κουνιέται φύλλο» από Δευτέρα, όταν θα περνάει τα πρωτοφανούς βαρβαρότητας αντιλαϊκά μέτρα. «Δεν είμαστε διατεθειμένοι εμείς, η αντιπολίτευση σύσσωμη από το ΚΚΕ μέχρι τον Σαμαρά, να κατεβάζει τον κόσμο στους δρόμους και εμείς να κατεβάζουμε τα ΜΑΤ», δήλωνε, δήθεν οργισμένος, χτες το πρωί (στη ΝΕΤ) ο Τηλ. Χυτήρης, αποκαλύπτοντας «άθελά» του ότι αποκλειστικός στόχος του εκβιαστικού τρομοκρατικού διλήμματος για τις πρόωρες εκλογές είναι το οργανωμένο λαϊκό - ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ. Με κάθε μέσο, δηλαδή, θέλουν να αποτρέψουν να υπάρξει αύριο ένα ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση, ένα ρήγμα στο συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων, τέτοιο που θα επέτρεπε το λαό να σηκώσει το κεφάλι και να περάσει στην αντεπίθεση για να δυσκολέψει την αντιλαϊκή επέλαση και να συγκρουστεί με στόχο την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής. «Αποδοκιμασμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις», συνέχισε ο Τηλ. Χυτήρης, ομολογώντας ποιος είναι ο διακαής πόθος της κυβέρνησης, η συνέχιση δηλαδή της σφαγής των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων. Ο λαός έχει την ευκαιρία αύριο να χαλάσει τα αντιλαϊκά σχέδιά τους και αυτό πρέπει να κάνει. Να στραπατσάρει άγρια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ. ΥΓ: Ας αφήσουν επιτέλους τη γελοία προβοκάτσια περί δήθεν συνεργασίας ΚΚΕ - ΝΔ, γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ βρισκόταν σταθερά απέναντι σε όλες τις λαϊκές κινητοποιήσεις στο πλευρό της κυβέρνησης.

Η «εύνοια» για τις μανάδες ...

Για «εύνοια» χιλιάδων εργαζόμενων μανάδων κάνουν λόγο τα αστικά ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες, επειδή αποφασίστηκε - προσωρινά - το ηλικιακό όριο των 55 ετών να πάει στα 50 και να μπορούν έτσι μητέρες ανηλίκων να συνταξιοδοτούνται με 5.500 ένσημα. Και λέμε προσωρινά, γιατί με τον αντιασφαλιστικό νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών σκαρφαλώνουν μέχρι τα 65 χρόνια, σε μια εξίσωση που ισοπεδώνει τις ιδιαίτερες βιολογικές και κοινωνικές ανάγκες των γυναικών.

Παρ' όλ' αυτά, τα επιτελεία της αστικής τάξης σηκώνουν ακόμα έναν επικοινωνιακό κουρνιαχτό εντυπωσιασμού: Αφ' ενός γράφουν για επανειλημμένες συσκέψεις που έγιναν για να διασφαλιστεί αυτή η ευνοϊκή ρύθμιση, υπονοώντας ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπεράσει εμπόδια. Αφ' ετέρου γράφουν για τις σοβαρές επιφυλάξεις που έχουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας και των ασφαλιστικών ταμείων, επειδή η εξαίρεση αυτή θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των Ταμείων και θα επηρεάσει τις αναλογιστικές μελέτες.

... και οι πραγματικές τους ανάγκες

Ομως, ακόμα και οι εργαζόμενες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν την προσωρινή αυτή εξαίρεση, πρέπει να υποστούν την ποινή του 6% για κάθε έτος πριν τα 55 τους που συνταξιοδοτούνται. Ποινή που για τη συνταξιοδότηση στα 50 φτάνει το 30%, δηλαδή από τα 10 ευρώ σύνταξη αφαιρούνται τα 3. Γιατί, όμως, να είναι φυσικό και αυτονόητο να μειώνονται οι συντάξεις των εργαζόμενων μανάδων επειδή συνταξιοδοτούνται πρόωρα; Μήπως ο οργανισμός τους δεν επηρεάζεται και επιβαρύνεται πολύπλευρα από τις εργασιακές συνθήκες, από την τεκνοποίηση, αλλά και τη συμβολή τους στην ανατροφή των παιδιών, τη φροντίδα των ηλικιωμένων και του σπιτιού, συνολικά τον αυξημένο ρόλο που έχει μια γυναίκα στη φροντίδα της οικογένειας και του σπιτιού λόγω της ανισότιμης θέσης της στην καπιταλιστική κοινωνία;

Βέβαια, στον καπιταλισμό, αυτή η αντιμετώπιση της μητέρας θεωρείται αναμενόμενη. Ομως, η ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών των γυναικών δε λύνεται με εξαιρέσεις. Γιατί απαιτεί την κατοχύρωση της συνταξιοδότησής τους στα 55 και στα 50 για τους κλάδους των ΒΑΕ, δηλαδή 5 χρόνια νωρίτερα από ό,τι οι άνδρες συνάδελφοί τους. Απαιτεί καταρχήν σταθερή εργασία, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης, ώστε να μπορούν να χαίρονται την οικογένειά τους. Απαιτεί αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, ώστε να μην είναι Γολγοθάς η απόκτηση παιδιού, να υπάρχουν σύγχρονοι παιδικοί σταθμοί για κάθε οικογένεια. Ομως, αυτά το ΠΑΣΟΚ και οι συνέταιροί του δεν πρόκειται να τα διασφαλίσουν ούτε προεκλογικά ούτε ποτέ. Γιατί είναι αιτήματα που ζημιώνουν την ανταγωνιστικότητα και γι' αυτό «ανέφικτα» γι' αυτούς. Είναι όμως εφικτά με βάση τον πλούτο που παράγεται και γι' αυτό πρέπει να τα διεκδικήσουν αποφασιστικά το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα μαζί με το ταξικό εργατικό και στους καθημερινούς αγώνες και αύριο στην κάλπη. Με «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μία η επιλογή: «Λαϊκή Συσπείρωση»!

Μία η επιλογή αύριο: «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού! Για να είναι η επόμενη μέρα για τους ανθρώπους του μόχθου μια καλύτερη μέρα, με ευνοϊκότερο υπέρ τους το συσχετισμό δύναμης. Μπροστά στις μάχες που έρχονται, η αυριανή αναμέτρηση θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό αν ο λαός θα τις δώσει από καλύτερη θέση, με ενισχυμένη την αισιοδοξία, την ελπίδα και την προοπτική. Με συμμάχους τους εκλεγμένους στα όργανα της τοπικής διοίκησης και όχι αντιπάλους και απέναντί του.

Αύριο στο παραβάν καθένας προσέρχεται μόνος, με τη συνείδησή του και το φορτίο των προβλημάτων του. Χρέος απέναντι στον εαυτό του και στα παιδιά του να μη δώσει με την ψήφο του «πράσινο φως» για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής, να μην επιτρέψει στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ., στην ΕΕ και το ΔΝΤ να θριαμβολογούν την επομένη. Χρέος του να προσπεράσει τα αναχώματα και να εμπιστευτεί την ψήφο του στη μόνη δύναμη που μπορεί γνήσια να εκφράσει όσα αυτή πρεσβεύει, να τα μετουσιώσει σε δύναμη αγώνα. Στο ΚΚΕ και στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Για τη συνέπεια λόγων και δράσης πάντα στο πλάι του λαού. Για εκλεγμένους αγωνιστές που θα διεκδικούν όσα προστάζουν οι λαϊκές ανάγκες, που θα απειθαρχούν και δε θα συναινούν στις αντιλαϊκές επιταγές του «Καλλικράτη», του «μνημονίου», συνολικά της πολιτικής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Για να αποτελέσει αυτή η ψήφος ανάχωμα στα χειρότερα που έρχονται και συγχρόνως ευνοϊκό μετερίζι για ανάπτυξη της πάλης.

Αύριο μπορούν να κριθούν πολλά. Οι εκλογές είναι μία απ' τις πολλές μάχες που πρέπει να δώσει ο λαός, οργανωμένος, συσπειρωμένος, ενιαία μέσα από το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Ας μην έχει αμφιβολία ο λαός, απ' όλες τις δυνάμεις που διεκδικούν την ψήφο του, μόνο το ΚΚΕ είναι αυτό που και την επόμενη μέρα θα είναι στο πλάι του, να μάχεται για τα συμφέροντά του. Είναι στο χέρι του να το εφοδιάσει με περισσότερη δύναμη. Είναι καθήκον του και στην κάλπη, αλλά και μετά απ' αυτήν να κάνει βήματα συνάντησης μαζί του. Στο συνδικάτο, στους φορείς που μπορεί και πρέπει να δραστηριοποιηθεί, να ανατρέψει το συσχετισμό δυνάμεων, να φέρει τα πάνω - κάτω στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά και στο χωριό, στη σχολή.

Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι εναντίον του λαού, στα χειρότερα που ετοιμάζουν σε βάρος του, ο λαός πρέπει να αντιτάξει όλες του τις δυνάμεις και να περάσει στην αντεπίθεση. Αύριο το όπλο του είναι η ψήφος. Μεθαύριο, όπλο του θα είναι ο αγώνας. Το ΚΚΕ θα είναι εκεί. Πάντα έτοιμο για τις μάχες. Και με την αισιοδοξία ότι ο λαός και θα τις δώσει και θα τις κερδίσει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ