Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Ανοίξτε το δρόμο για να ζείτε με αξιοπρέπεια στα χωράφια και τα χωριά σας!

Το φυλλάδιο του ΚΚΕ για τους αγρότες και τις αγρότισσες

Ειδικό τετρασέλιδο φυλλάδιο εξέδωσε το ΚΚΕ και για τους αγρότες και τις αγρότισσες, τους νέους και τις νέες της υπαίθρου, με το οποίο καλούνται να ψηφίσουν το ΚΚΕ, να πουν ΟΧΙ στο δικομματισμό, καθώς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους εξαπατούν, να αντεπιτεθούν μαζί με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους.

Οι αγρότες και οι νέοι της υπαίθρου καλούνται να μετρήσουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ:

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τη νέα ΚΑΠ και τον ΠΟΕ που συρρίκνωσαν βασικές καλλιέργειες, έκλεισαν εργοστάσια, αύξησαν τα κέρδη των τραπεζιτών και των εμποροβιομηχάνων, αποδεκάτισαν το εισόδημά σας και πέταξαν από τη γη χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες. Σας αποπροσανατολίζουν με τα κοινοτικά κονδύλια, τις ενεργειακές καλλιέργειες και τον αγροτουρισμό. Και όταν αντιστέκεστε, επιστρατεύουν τα "αγροτοδικεία" και τις δυνάμεις καταστολής.

Η γη και η παραγωγή συγκεντρώνονται σε λιγότερα χέρια! Τώρα προσπαθούν και πάλι να αρπάξουν την ψήφο σας, με αυξήσεις - ψίχουλα στα επιδόματα ελεημοσύνης που τα ονομάζουν αγροτικές συντάξεις.

Με τους αγώνες, την ψήφο και τη συσπείρωση στο ΚΚΕ ανοίξτε το δρόμο για να ζήσετε με αξιοπρέπεια στα χωράφια και τα χωριά σας».

Καλούνται να ψηφίσουν με κριτήριο το συμφέρον τους.

Να σκεφτούν:

-- Ποιοι ευθύνονται και ποιοι ωφελούνται από τη μείωση της τευτλοκαλλιέργειας, του καπνού, της αμπελοκαλλιέργειας και τόσων άλλων προϊόντων, τη συνεχή μείωση της παραγωγής ζωοκομικών προϊόντων;

-- Η Ελλάδα, με τον φυσικό πλούτο που διαθέτει, μπορούσε να έχει αυτάρκεια σε αγροτικά προϊόντα, μπορούσε να εξάγει και από αυτά να ωφελούνται η εργατική τάξη και η αγροτιά, όλος ο λαός. Αυτό δε γίνεται, επειδή κυβερνούν τα κόμματα του κεφαλαίου, επειδή τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι τον καρπώνεται η πλουτοκρατία.

Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα το ΚΚΕ τους λέει: Χρειάζεται να κατακτηθεί η λαϊκή εξουσία, που θα μετατρέψει τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής σε κοινωνική ιδιοκτησία και θα εφαρμόσει την πολιτική της λαϊκής οικονομίας.

«Ψηφίστε το ΚΚΕ για να ανοίξει ο λαός το δρόμο της προοπτικής. Ψηφίστε για το αύριο και το σήμερα. Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε καλύτερα να διεκδικήσουμε:

-- Ικανοποιητικές εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα.

-- Κατάργηση των ποσοστώσεων.

-- Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής και της ψαλίδας στις τιμές παραγωγού και καταναλωτή.

-- Αμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες και κατάργηση των εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

-- Προνομιακά στεγαστικά προγράμματα για τους νέους αγρότες, τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

-- Αναβάθμιση των συνθηκών ζωής στην ύπαιθρο με αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία, με αθλητικά - πολιτιστικά κέντρα.

-- Προστασία, αναβάθμιση και ορθολογική διαχείριση από το κράτος του δασικού πλούτου και του υδάτινου δυναμικού της χώρας και εκτέλεση βασικών έργων υποδομής.

-- Προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας με ορθολογική χρήση των γεωργικών εφοδίων, με απαγόρευση των μεταλλαγμένων και χρησιμοποίηση ασφαλών μεθόδων παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.

-- Αφορολόγητο πετρέλαιο στους ψαράδες, αξιοποίηση όλων των αλιευτικών εργαλείων, ενίσχυση των αλιευτικών συνεταιρισμών και δημιουργία από το κράτος ασφαλών καταφυγίων, για σύγχρονες ιχθυόσκαλες.

-- Νομιμοποίηση των αλλοδαπών εργατών και εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

«Δώστε απάντηση στην κοροϊδία»

Κοινός εχθρός σας είναι τα μονοπώλια και ο δικομματισμός. Υπηρετεί το κεφάλαιο, όχι εσάς! Αυτό υπογραμμίζει το ΚΚΕ προτρέποντας τους αγρότες ακόμα:

«Προσπεράστε τον ΣΥΝ που εξωραΐζει την ΚΑΠ και σκόπιμα προσπαθεί να καλλιεργήσει αυταπάτες για το ρόλο και το χαρακτήρα της ΕΕ.

Γυρίστε την πλάτη στο ΛΑ.Ο.Σ. Είναι αντικομμουνιστική εθνικιστική εφεδρεία του δικομματισμού.

Το ΚΚΕ σας προειδοποίησε εδώ και χρόνια για το τι θα γίνει σε βάρος σας!

Ολοι οι άλλοι σας εξαπάτησαν. Σας έταξαν ευημερία και να τα αποτελέσματα.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δε θεωρεί μονόδρομο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και τις αναθεωρήσεις της.

Είναι το μόνο κόμμα που λέει ότι στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας μπορεί να αναπτυχθεί η αγροτική οικονομία σε όφελος του λαού, που θα στηρίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς της μικρομεσαίας αγροτιάς, στις κρατικοσυνεταιριστικές βιομηχανίες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και παραγωγής αγροτικών εφοδίων και στο κρατικό εμπόριο.

Ψηφίστε ΚΚΕ

Αδύναμη κυβέρνηση, αδύναμη αξιωματική αντιπολίτευση. Για να είναι δυνατός ο λαός.

Για να αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα που έρχονται, είτε γίνει κυβέρνηση η ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ.

Για να ζήσουν καλύτερα τα παιδιά μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ