Σάββατο 6 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στοχοπροσηλωμένη στην αντιλαϊκή πολιτική

Στηρίζει την περαίωση και την ίδια ώρα στελέχη της χαρακτηρίζουν «μονόδρομο» το μνημόνιο

Στο πλευρό της κυβέρνησης για να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει προαποφασίσει εντός και εκτός μνημονίου, βρίσκεται σταθερά η ηγεσία της ΝΔ, αποφεύγοντας ταυτόχρονα οποιονδήποτε αντίλογο στις προωθούμενες ανατροπές. Χαρακτηριστική από την άποψη αυτή ήταν η χθεσινή περιοδεία του Αντ. Σαμαρά σε Κερατσίνι και Πειραιά, όπου επίμονα απέφυγε να πει οτιδήποτε για τα καυτά προβλήματα που άκουγε από τους μικρομαγαζάτορες, όπως η νέα φοροεπιδρομή με την περαίωση, η μεγάλη πτώση του τζίρου σε ποσοστά από 30-60% κ.ά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μοίρασε μόνο χαμόγελα και λόγια συμπάθειας, ενώ αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Παναγιωτόπουλος σε δήλωσή του υπερασπίστηκε το μέτρο της περαίωσης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση επειδή τα σημειώματα της Εφορίας είχαν λανθασμένα στοιχεία! «Πολλά από τα σημειώματα, που φτάνουν στους πολίτες, περιέχουν λανθασμένα στοιχεία, προκαλώντας γενικότερη σύγχυση»(!), δήλωσε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δε σέβεται τους πολίτες».

Ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς επιδόθηκε σε δημαγωγική επίκληση των προβλημάτων, μόνο και μόνο για να ψαρέψει στη λαϊκή δυσαρέσκεια. Χαρακτηριστική η δήλωσή του από τα Καμίνια, όπου επισήμανε «το μεγάλο πρόβλημα με τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, τα εκατοντάδες λουκέτα στα μαγαζιά και το μόνιμο στέγνωμα της αγοράς», δίχως βέβαια να αναφέρει ούτε την αιτία ούτε τις «δικές του» προτάσεις, οι οποίες ταυτίζονται μία προς μία με όσα κάνει το ΠΑΣΟΚ.

Μοναδικός στόχος της απαρίθμησης των προβλημάτων είναι να υφαρπάξει την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων. Τον ίδιο στόχο υπηρετούν οι εκκλήσεις προς τους πολίτες «να στείλουν στην κυβέρνηση ένα ηχηρό μήνυμα: Οτι υπάρχει άλλος δρόμος. Δρόμος ανάπτυξης και ελπίδας», ο οποίος όμως περνάει μέσα από την πλήρη εφαρμογή του εσαεί μνημονίου και την αποδοχή μέτρων όπως η ληστρική περαίωση.

Την ίδια στιγμή, καταρρέει η αντιμνημονιακή υποκρισία, καθώς ολοένα και περισσότερα στελέχη της ΝΔ δηλώνουν ανοιχτά ότι η εφαρμογή του μνημονίου είναι μονόδρομος. «Αυτή τη στιγμή το αναγκαίο για την Ελλάδα είναι η αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής μέσα βέβαια στο πλαίσιο του μνημονίου διότι η Ελλάδα έχει υπογράψει, έχει πάρει ήδη δύο δόσεις και δεν είναι εύκολο αυτή τη στιγμή να ξεφύγει από αυτούς τους όρους», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες (στο Real Fm) ο Β. Μεϊμαράκης.

Τα στελέχη της ΝΔ εμφανίζονται διχασμένα σε ό,τι αφορά τις πρόωρες εκλογές, αλλά σε κάθε περίπτωση η ηγεσία της ΝΔ θέλει να χρεώσει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση την ευθύνη μιας τέτοιας επιλογής. «Ο κ. Παπανδρέου εκβιάζει τώρα με πρόωρες βουλευτικές εκλογές, γιατί δεν του βγαίνει η πολιτική του. Και, με τους εκλογικούς εκβιασμούς του, προκαλεί πρόβλημα στην εικόνα της χώρας στις αγορές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ