Σάββατο 6 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» - στήριγμα στους αγώνες του λαού

Σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μεταλλικό Κιλκίς μίλησε, χτες βράδυ, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Νωρίτερα, έδωσε συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό

Οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, προσερχόμενοι στις κάλπες την Κυριακή, θα πρέπει να ψηφίσουν εκείνο το συνδυασμό, που εκφράζει τα πραγματικά, τα ταξικά τους συμφέροντα. Να ψηφίσουν «Λαϊκή Συσπείρωση», γιατί οι εκλεγμένοι της θα αποτελέσουν στήριγμα των αγώνων για το δίκιο του λαού. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη χτεσινή μέρα, μιλώντας πρώτα σε τοπικό ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μεταλλικό του Κιλκίς.

Στη χτεσινή συγκέντρωση στο Μεταλλικό, ο Θ. Κωνσταντινίδης, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε:

«Στις 7 και στις 14 Νοέμβρη ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση", σε δήμους και περιφέρειες. Ψηφίζουμε τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ, που έγκαιρα προέβλεψε και προειδοποίησε τον ελληνικό λαό για τη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων, το ΚΚΕ, που είναι σταθερά απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές, που είναι πάντα στο πλευρό του λαού, μπροστάρης στους αγώνες του, που και την επόμενη μέρα των εκλογών θα παραμείνει στο ίδιο μετερίζι. Ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση", γιατί αποτελεί τη μόνη ουσιαστική τιμωρία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτή την ψήφο φοβούνται, αυτή δεν μπορούν να βάλουν στο χέρι.

Ψήφος υπέρ των εκλεκτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα καταμετρηθεί υπέρ των κομμάτων τους, θα δώσει πράσινο φως για τη συνέχιση αυτής της βάρβαρης πολιτικής, που υποβιβάζει το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων όλο και πιο χαμηλά. Ψήφος στους συνδυασμούς των υπόλοιπων κομμάτων του ευρωμονόδρομου στηρίζει την ίδια στρατηγική. Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι μικροί επαγγελματίες της πόλης και του χωριού, οι νέοι των λαϊκών οικογενειών δεν έχουν κανένα συμφέρον να δώσουν άλλοθι σε αυτή τη λαίλαπα που ζούμε και στη χειρότερη που μας έχουν έτοιμη. Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.


Ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση", γιατί οι εκλεγμένοι της θα αντιπαλέψουν τα νέα χαράτσια που φέρνει ο "Καλλικράτης", θα διεκδικήσουν μαχητικά τα κλεμμένα της Τοπικής Διοίκησης, θα αγωνιστούν για έργα κοινωνικών υποδομών, για υπηρεσίες προς τους εργαζόμενους, έξω από τη λογική της "ανταποδοτικότητας", του "πλήρωνε για να έχεις", δηλαδή. Ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση", γιατί οι εκλεγμένοι της θα αποτελέσουν στήριγμα των αγώνων για το δίκιο του λαού».

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ήδη δεσμευμένοι σε αντιλαϊκές θέσεις

Νωρίτερα το μεσημέρι σε συνέντευξή του, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, και αναφερόμενος στους Μ. Μπόλαρη (ΠΑΣΟΚ) και Π. Ψωμιάδη (ΝΔ), τόνισε:

«Ο κ. Ψωμιάδης έχει πολλές φορές δηλώσει ότι περίπου αισθάνεται περήφανος γιατί συνεργάζεται άψογα με τους υπουργούς και των δύο κυβερνήσεων, είτε ήταν υπουργοί της ΝΔ, είτε είναι σήμερα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Μπόλαρης διαφημίζει τις περίφημες τριακόσιες νέες αρμοδιότητες. Επιλέγεται ως πεδίο η "άκρως πολιτική" αντιπαράθεση, να αποκαλεί ο ένας τον άλλο "διασκεδαστή" και να καλεί τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν όχι το πολιτικό θέαμα αλλά, για παράδειγμα, τον παντογνώστη κ. Μπόλαρη. Ο κ. Μπόλαρης - και πρόκειται για μια απ' τις αγαπημένες του παρεμβάσεις - επικαλείται γενικά μια αόριστη κεντρική γραφειοκρατία, όταν είναι μέρος αυτής της γραφειοκρατίας, καταγγέλλει την "αθηνοκεντρική γραφειοκρατία" και ξεχνάει ότι ήταν υπουργός αυτού του γραφειοκρατικού κράτους. Ο δε κύριος Ψωμιάδης ανακάλυψε ότι ο κ. Μπόλαρης ήρθε να κάνει το αγροτικό του και θα φύγει να ξαναπάει στην κεντρική εξουσία.

Ε, συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση. Αυτό δεν είναι καν αντιπαράθεση. Αυτό είναι ένας καυγάς δυο παιδιών που τσακώνονται μεταξύ τους στο σχολείο.

Οσες φορές τους καλέσαμε να τοποθετηθούν πάνω σε καίρια ζητήματα που αφορούν το εισόδημα, τις συνθήκες εργασίας, το πρόβλημα της ανεργίας - που είναι ιδιαίτερα διογκωμένο στην Κεντρική Μακεδονία - που αφορούν τα ζητήματα της αγροτιάς, τις χαμηλές τιμές που αναγκάζονται να πουλούν οι αγρότες τα προϊόντα τους, το ζήτημα των καλλιεργειών, δεν πήραν θέση.

Είναι ήδη δεσμευμένοι πάνω σε αντιλαϊκές θέσεις. Δε θέλουν να δεσμευτούν όταν τους προκαλούμε να τοποθετηθούν πάνω σε ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με τον εργαζόμενο και τη λαϊκή οικογένεια».

«Με τον εκμεταλλευτή ή με τον εκμεταλλευόμενο»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρθηκε στους Τ. Κουράκη (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), Μ. Τρεμόπουλο (Οικολόγοι Πράσινοι) και Κ. Βελόπουλο (ΛΑ.Ο.Σ.):

«Ολες αυτές οι δυνάμεις έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Τη μονόπλευρη προσκόλλησή τους στην ΕΕ, στον λεγόμενο ευρωπαϊκό μονόδρομο. Εχουν μια ευρω-λαγνεία αυτά τα κόμματα και οι υποψήφιοί τους, πράγμα που τους καθιστά εκ προοιμίου αφερέγγυους. Δεν μπορεί να είσαι με τις πολιτικές του Μάαστριχτ, με τις πολιτικές της Λισαβόνας, και από την άλλη να ξεσπαθώνεις, να λες ότι "είμαι με τους εργαζόμενους", ότι "είμαι με πολιτικές φιλολαϊκές, φιλεργατικές".

Δεν έχουν ταξική ματιά και ταξικό προσανατολισμό πάνω στα κοινωνικά ζητήματα, στα κοινωνικά προβλήματα. Γενικώς, το να λες ότι είσαι ευαίσθητος στην κοινωνική αδικία, από μόνο του δε λέει τίποτα. Στην ταξική σύγκρουση ευαισθησία δεν υπάρχει. Πρέπει να είσαι ή με τον εκμεταλλευτή ή με τον εκμεταλλευόμενο.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει μια ιδιομορφία. Εχει αντιδραστικό προσανατολισμό. Και θα έλεγα για τον κ. Βελόπουλο, τον εκλεκτό του, ένα πράγμα: Δεν μπορεί να μιλάς για καθαρά χέρια και να ψηφίζεις βρώμικα μνημόνια. Ας το σκεφτεί αυτό ο λαός, ας το σκεφτούν και οι εργαζόμενοι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ