Σάββατο 6 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ψήφο στη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» κόντρα στη βαρβαρότητα

Ο Eλληνας πρωθυπουργός προσπάθησε απελπισμένα στην πονηρά στημένη διακαναλική συνέντευξη όχι μόνο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να παρουσιαστεί σαν υπέρμαχος των λαϊκών δικαιωμάτων που κατακρεουργούνται από την κυβέρνησή του, αλλά και να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα ότι αν τολμήσουν με την ψήφο τους να εκφράσουν την οποιαδήποτε αμφισβήτηση για τις κυβερνητικές επιλογές θα τους τιμωρήσει. Από αυτό και μόνο φαίνεται πόσο υποτιμάει τη νοημοσύνη του λαού και πόσο σέβεται την πολυμασημένη τελευταία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ελευθερία έκφρασης.

Είναι μια κοινή στάση αυτή, που κρατούν συντονισμένα όλοι οι πρωθυπουργοί των κρατών - μελών της ΕΕ που βρίσκονται εκτεθειμένοι απέναντι στους λαούς που καθημερινά εξαπατούν με την υλοποίηση της πολιτικής των κυβερνήσεών τους. Ας θυμηθούμε τι δήλωσε ο Σαρκοζί για τα εκατομμύρια των Γάλλων απεργών, ο Δανός Ράσμουσεν με την ανακοίνωση του προϋπολογισμού, η Μέρκελ, αλλά και άλλοι εκτός ΕΕ πρωθυπουργοί.

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι πιο φανερή στις συνθήκες της κρίσης όπου αυτοί όλοι οι προαναφερθέντες τρομοκράτες εκβιάζουν τους λαούς με προκατασκευασμένα διλήμματα και μέσω μνημονίων, προϋπολογισμών ή άλλων πακέτων περνάνε τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τη στιγμή που οι ισολογισμοί των πολυεθνικών παρουσιάζουν ο ένας μετά τον άλλον αμύθητα κέρδη.

Η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του πλούτου δεν μπορεί να κρυφτεί. Ο Μεξικανός Carlos Helu παρουσιάζει σήμερα μια περιουσία που ανέρχεται στα 60 δισ. δολάρια, δηλαδή ίσα με το ΑΕΠ του Βιετνάμ των τόσων εκατομμυρίων ή αν θέλετε μεγαλύτερη από το ΑΕΠ 140 χωρών. Οι περιουσίες των πλούσιων έχουν χιλιοπολλαπλασιαστεί σταδιακά στα τελευταία 40 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η οικογένεια Βάλενμπεργκ στη Σουηδία στη δεκαετία του '60 και της απόλυτης κυριαρχίας του διαφημισμένου ως δίκαιου, σοσιαλδημοκρατικού χαρακτήρα σουηδικού μοντέλου, είχε περιουσία που ήταν 3.000 φορές μεγαλύτερη από τη μέση περιουσία των Σουηδών. Σήμερα ένας άλλος Σουηδός, ο Πέρσον, ιδιοκτήτης του οίκου «Η&M», παρουσιάζει μια περιουσία που είναι 240.000 φορές μεγαλύτερη από αυτή του μέσου Σουηδού.

Η παγκοσμιοποίηση της αγοράς έχει βοηθήσει στην παγκοσμιοποίηση περιουσιών. Οι 40 από τους 100 πλουσιότερους Σουηδούς, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μένουν εκτός Σουηδίας και έχουν μεταφέρει και τις οικονομικές τους δραστηριότητες σε πιο κερδοφόρες αγορές, τη στιγμή που οι Σουηδοί εργαζόμενοι παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με τα αυξανόμενα χρέη και τη χειροτέρευση της οικονομίας τους. Ακόμη με το να καλούνται να πληρώσουν μεγαλύτερους φόρους για τα άδεια ταμεία του κράτους.

Συγκρίσιμα παραδείγματα μπορούμε να βρούμε και στην Ελλάδα και σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες. Και αυτή τη συγκεκριμένη πολιτική με όρους πλουτοκρατίας, την πολιτική δηλαδή που εφαρμόζει εκβιαστικά και στη χώρα μας ο Γιώργος Παπανδρέου, με τη συμπαράσταση των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου και όλων αυτών που τη στηρίζουν διαφωνώντας δήθεν και υποκρινόμενοι τους ανεξάρτητους για να μη χαθούν οι ψήφοι διαμαρτυρίας, μας ζήτησε εκβιαστικά να τη στηρίξουμε.

Ε, τόσο Αμερικανάκια δεν είμαστε! Απαντάμε με όρους λαϊκής αντεπίθεσης και δίνουμε τη μάχη με όλες τις δυνάμεις μας έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή πριν την κάλπη, όλους αυτούς που συμφωνούν αλλά διστάζουν και αυτή τη φορά να κάνουν το βήμα, ότι δεν πάει άλλο. Δεν έχει πάτο αυτή η αντιλαϊκή βαρβαρότητα και πρέπει άμεσα να φρεναριστεί. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Για την αξιοπρέπειά μας, για τα συμφέροντα της τάξης μας, για το μέλλον των παιδιών μας, για τη διεθνή αλληλεγγύη.

Είναι καιρός η αντικειμενική ανησυχία που εκδηλώνεται καθημερινά από τα λαϊκά στρώματα με βάση τις εξελίξεις και εκφράζεται με το ανώριμο ΠΟΥ ΠΑΜΕ, να αντικατασταθεί άμεσα με το ανατρεπτικό ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.!!

Δαγκωτά ψήφο στη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».


Πάνος ΑΠΕΡΓΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμερος Μουλούδης(2010-11-02 00:00:00.0)
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ με ψήφο μαζικά στη «Λαϊκή Συσπείρωση»(2010-10-31 00:00:00.0)
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΗΣ(2006-01-27 00:00:00.0)
Κέρδος είναι η φυγή - και με την ψήφο - από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ(2004-01-27 00:00:00.0)
Κομμουνιστικό Κόμμα ΗΠΑ(2000-12-17 00:00:00.0)
"Ο εξευγενισμός του ...καπιταλισμού"(1998-08-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ