Σάββατο 6 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Με το ΚΚΕ εγγύηση για τους αγώνες που έρχονται

Οσο περισσότεροι άνθρωποι που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ κάνουν καθαρό το «ως εδώ και μη παρέκει», όσο κάνουν πια απόλυτα καθαρή την επιλογή τους να συμβάλουν και αυτοί στο να μπει φρένο στην πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά στρώματα και να υπερψηφίσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ για να 'χει δύναμη ο αγώνας τους, τόσο περισσότερο η αστική τάξη και η κυβέρνησή της καταφεύγουν στον ωμό εκβιασμό «μετά από μας το χάος».

Κανένα χάος. Οι άνθρωποι της δουλειάς θα ζήσουν καλύτερα αν πετάξουν απ' το σβέρκο τους όλες αυτές τις βδέλλες που θυμήθηκαν την πατρίδα μόλις σφίξανε τα πράγματα γι' αυτούς. Αυτό που κινδυνεύει είναι το πουγκί των αστών. Ο λαός έχει πληρώσει και πληρώνει πολύ ακριβά την ανοχή του σε τέτοιου είδους «πατριώτες». Είναι καιρός να υπερασπίσει τη δική του πατρίδα.

***

Κανέναν απ' όσους παθαίνουν είτε είναι η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση δε νοιάζει αν θα γίνουν ξανά εκλογές ή αν θα γίνονται κάθε μέρα εκλογές. Ισα ίσα, όσο πιο συχνά κι όχι μόνο με εκλογές αμφισβητείται αυτή η πολιτική τόσο το καλύτερο.

Ο ίδιος ο Παπανδρέου επαναλαμβάνει διαρκώς ότι θέλει τα χέρια λυμένα. Κι από κει που μίλαγε για τοπικού ενδιαφέροντος εκλογές για να υφαρπάσει την ψήφο, να μην εκφραστεί δηλαδή η λαϊκή δυσαρέσκεια, τώρα δηλώνει ότι η αυριανή εκλογική μάχη είναι η μητέρα των μαχών.

Στην πρόκληση η απάντηση είναι και πάλι μία: Και αυτή την Κυριακή και κάθε Κυριακή και όσες εκλογές κι αν γίνουν η λαϊκή ψήφος πρέπει να καταδικάζει την πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο, να ενισχύει τη δύναμη του αγώνα του, το ΚΚΕ.

***

Πετώντας στα σκουπίδια τον εκβιασμό είναι κρίσιμο από σήμερα να συγκεντρώνονται δυνάμεις με στόχο να ανατραπεί στο σύνολό της αυτή η πολιτική. Γιατί είναι μια πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο και όσο εφαρμόζεται άσπρη μέρα για τα λαϊκά στρώματα δε θα υπάρχει. Για να αλλάξουν τα πράγματα στην οικονομία πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω στην πολιτική. Σ' αυτό καλεί το ΚΚΕ, τέτοιο είναι το μέτωπο που χτίζεται.

Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» δίνει τέτοιο σήμα: Απόφαση για ένα δρόμο ρήξης και ανατροπής με την πολιτική του κεφαλαίου. Γιατί ό,τι δεν εμποδιστεί σήμερα θα είναι πιο δύσκολο αύριο. Και το αύριο είναι ήδη γνωστό: Εξευτελιστικά μεροκάματα, ένας απέραντος στρατός ανέργων, δουλειά ως το θάνατο. Σ' αυτό το αύριο καλούνται να βάλουν φρένο και αυτοί από τα λαϊκά στρώματα που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και αυτοί που είχαν ψηφίσει ΝΔ.

***

Σ' αυτό το δρόμο «με τη βαθιά και βάσιμη πεποίθηση ότι τη Δευτέρα η εργατική τάξη και ο λαός μπορούν με άλλο μάτι και με ελπίδα να βλέπουν το μέλλον τους, με πλήρη συναίσθηση ότι αυτές οι εκλογές δεν είναι το τέρμα, αλλά ένας σταθμός στη μάχη για την αναγκαία όσο ποτέ αλλαγή των συσχετισμών, οι κομμουνιστές θα βρεθούν από την επόμενη κιόλας μέρα στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Από το λαό και τη συναίσθηση της δικής του ευθύνης εξαρτάται αν θα βγάλει με την ψήφο του από τη μέση ένα εμπόδιο, ή θα προσθέσει ένα επιπλέον. Το ΚΚΕ καλεί το λαό με παλικαριά να κάνει το πρώτο. Να κατατροπώσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να κάνει στην άκρη τα αναχώματα των δήθεν ανεξάρτητων - αντιμνημονιακών που δουλεύουν για το σύστημα πουλώντας αυταπάτες για τιθάσευση των επιχειρηματιών, για φιλολαϊκή πολιτική εντός ΕΕ, να ενισχύσει όσο γίνεται περισσότερο τη "Λαϊκή Συσπείρωση"»(από το κύριο άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα, μαχητική αγωνιστική σελίδα, με δημοτική αρχή στο πλάι του λαού(2023-10-16 00:00:00.0)
Ανοδος σε όλες τις Περιφέρειες σε σύγκριση με τις εκλογές του 2019(2023-10-10 00:00:00.0)
Οργανώνουμε το πλατύ άνοιγμα με το κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ(2019-06-06 00:00:00.0)
Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας(2010-10-24 00:00:00.0)
Αξίζει κάθε κόπο αυτή η ψήφος(2002-10-19 00:00:00.0)
Να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο(2002-10-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ