Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συναίνεση στα μέτρα εντός και εκτός μνημονίου

Επικροτεί τις προωθούμενες ανατροπές στην Παιδεία, καλοβλέπει την περαίωση και εναντιώνεται σε κάθε κινητοποίηση

Στο πλευρό της κυβέρνησης για να προχωρήσουν πιο γρήγορα τα αντιλαϊκά μέτρα εντός και εκτός μνημονίου στέκεται σταθερά η ηγεσία της ΝΔ, ενώ διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο για την καταδίκη των κινητοποιήσεων.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, προσφέρει πλήρη συναίνεση στις βαθύτατα αντιδραστικές αλλαγές που εξήγγειλε η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια, στο φιλομονοπωλιακό μέτρο της περαίωσης, πλειοδοτεί για νέα μέτρα στήριξης των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τομέα του τουρισμού, ενώ ο ίδιος ο Α. Σαμαράς προχώρησε χτες σε ανοικτή παρέμβαση, ζητώντας από τους ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Κάνω έκκληση στους ιδιοκτήτες των φορτηγών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους», επειδή «το εμπόριο έχει φτάσει στα όριά του και δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση» (!) δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και επιχειρώντας να ισορροπήσει τις εντυπώσεις, ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να δώσει μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο, ώστε να εκτονωθεί η κρίση».

Την ίδια στιγμή η ΝΔ επικρότησε τις αντιδραστικές αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια. «Η ΝΔ δεν ασκεί ποτέ αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση σε ό,τι αφορά τα θέματα της Παιδείας», επισήμανε η αρμόδια τομεάρχης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, σχολιάζοντας παράλληλα πως, επικοινωνιακά, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακές και, επί της ουσίας, «εξαιρετικά αισιόδοξες». Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα συμμετέχει στο «διάλογο», ενώ αναφερόμενη στο ενδεχόμενο «αναταράξεων και καταλήψεων» στο χώρο της Παιδείας, απάντησε ανοικτά ότι «η ΝΔ θα είναι στο πλευρό της κυβέρνησης στο σωστό δρόμο».

Δε δίστασε επίσης να στηρίξει και το μέτρο της περαίωσης, δηλαδή της φορο-αμνήστευσης του κεφαλαίου, υποδεικνύοντας μάλιστα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε παζάρια με την τρόικα, προκειμένου να συμψηφιστεί με την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις.

Παρόλο που μια σειρά κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Τζαβάρας, επικροτούσαν το μέτρο της περαίωσης ως «αναμενόμενο και αποδεκτό», ο εκπρόσωπος Τύπου το χαρακτήρισε άδικο και προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα το καταψηφίσει. Αφησε όμως ανοικτό το ενδεχόμενο της υπερψήφισής του με μία προϋπόθεση: Να συζητήσει η κυβέρνηση με την τρόικα να μην επιβληθούν «τα νέα εισπρακτικά μέτρα, με αύξηση αντικειμενικών αξιών, με μετάταξη προϊόντων από ΦΠΑ 11% στο 23% και με επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΟΠ στην περαίωση(2012-07-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-07-25 00:00:00.0)
Εμπρακτη στήριξη στις αντιλαϊκές ανατροπές(2010-12-22 00:00:00.0)
Σύμμαχος και στη φοροεπιδρομή(2010-11-06 00:00:00.0)
Αδίστακτοι, επικίνδυνοι(2010-10-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2010-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ