Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θέλουν να ενοχοποιήσουν και να φοβίσουν το λαό

-- Πώς σχολιάζετε τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης που λέει ότι «τα λεφτά τα φάγαμε μαζί».

-- Είναι στρατηγική σήμερα των οικονομικών και των πολιτικών στυλοβατών του συστήματος. Δεν μπορούν να κρύψουν τα χάλια και ενοχοποιούν και το λαό, βάζουν στη ίδια μοίρα τη δικιά τους εγκληματική πολιτική με το λαό. Και μάλιστα, όταν οι ίδιοι έχουν συμμετάσχει σε εκστρατεία διαφθοράς συνειδήσεων.

Πώς θα βάλουμε στην ίδια μοίρα ένα νέο άνθρωπο ή και μεγαλύτερης ηλικίας που τελικά πήγε και βρήκε δουλειά στο δημόσιο, έστω με μέσο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του; Θα τον βάλουμε στην ίδια μοίρα με αυτούς που διαμορφώνουν τέτοιους ρουσφετολογικούς μηχανισμούς. Οταν μάλιστα αυτοί οι μηχανισμοί και οι κυβερνήσεις κάνουν ό,τι μπορούν για να δυσφημίσουν το κίνημα, για να περάσουν τη μοιρολατρία.

Οσο μεγαλώνει η μοιρολατρία και ο ατομισμός ο καθένας θα σκέφτεται: Ο θάνατός σου η ζωή μου. Δεν είναι ικανοί, ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ, να κάνουν μαθήματα ηθικής στο λαό. Εμείς ως κόμμα έχουμε δεχθεί τις συνέπειες της ρουσφετολογίας. Ξέρετε τι γίνεται τώρα στις τοπικές εκλογές; Εκβιασμοί φοβεροί. Να μην μπεις στο ψηφοδέλτιο.

Και τώρα οι εκβιασμοί γίνονται και από τους επιχειρηματίες. Σε συνθήκες ανεργίας δεν χρειάζεται να τον πιάσεις τον άλλο από το λαιμό, μια «κουβεντούλα» να του πεις και «φιλικά»: Μη πας στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» γιατί ίσως αύριο με τις απολύσεις δυσκολευτείς. Δε χρειάζεται να τον πας σε κάνα μπουντρούμι και να του δώσεις κάνα χέρι ξύλο. Εμείς έχουμε αρκετά τέτοια κρούσματα, συγκεκριμένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ