Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ των μονοπωλίων και ταξικοποίηση των σχολών
  • ΚΚΕ: Δρόμος ανοιχτός για το Πανεπιστήμιο και την επιστήμη είναι αυτός που υπηρετεί το λαό και τις ανάγκες του
  • ΚΝΕ: Τα παιδιά του λαού, που μέχρι σήμερα με δυσκολία τέλειωναν τις σπουδές, πλέον δε θα μπορούν να σπουδάσουν
  • Η κυβέρνηση ανήγγειλε το «νέο Πανεπιστήμιο», ως συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών στο σχολείο. Η «διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια», οι «χορηγοί» ακαδημαϊκών εδρών, είναι η ξεδιάντροπη είσοδος των επιχειρήσεων στη διοίκηση, στη δομή και στο περιεχόμενο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
  • Η «αξιολόγηση και η λογοδοσία» είναι με βάση τα στάνταρ των επιχειρήσεων και η λογοδοσία σε αυτές. Η «διεθνοποίηση» σημαίνει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Πανεπιστημίου - επιχείρηση, που θα προσελκύει πελάτες, θα εξάγει εκπαιδευτικά προϊόντα, θα ιδρύει παραμάγαζα στο εξωτερικό.
  • Η αγορά θα παραλαμβάνει για δουλειά ή για ανεργία ή για εναλλασσόμενη δουλειά δύο ειδών αποφοίτους: Ενα εργατικό δυναμικό επιστημονικό, που θα έχει μια ειδίκευση, μια ικανότητα για κάποιες στελεχικές δουλειές επιστημονικές. Και μία μάζα που μπορεί να έχει πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά θα είναι φθηνό εργατικό δυναμικό με ορισμένες δεξιότητες για καθαρά εκτελεστική δουλειά.
  • Δρόμος ανοιχτός για το Πανεπιστήμιο και την επιστήμη είναι αυτός που υπηρετεί το λαό και τις ανάγκες του. Αυτή την πορεία μόνο η δύναμη της λαϊκής συμμαχίας μπορεί να διασφαλίσει, να ανοίξει το δρόμο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, με γραμμή ανυπακοής και αντεπίθεσης στη στρατηγική των μονοπωλίων, στην πολιτική των αστικών κομμάτων.

ΣΕΛ.  7  -  9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ