Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο μονόδρομος

Γρηγοριάδης Κώστας

Οπως στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος, έτσι και το τουριστικό κεφάλαιο προβάλλει, πάνω από την πτώση της παραγωγής στη μεταποίηση λόγω κρίσης και στη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής που καταστρέφει τη φτωχή αγροτιά - έργο της ΕΕ, των κυβερνήσεων του δικομματισμού και του αδηφάγου μεγάλου κεφαλαίου - τον τουρισμό ως «σωτηρία» της οικονομίας!

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, που γιορτάστηκε χτες, ο ΣΕΤΕ (ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις), όχι μόνο ζήτησε να γίνει ο τουρισμός κυβερνητική προτεραιότητα, αλλά και βασικό εργαλείο ...σχεδιασμού της οικονομικής πολιτικής!

Οι τουριστικοί πράκτορες (HATTA) από την πλευρά τους, συνέπλευσαν ισχυριζόμενοι ότι ο τουρισμός έχει μόνο μία ιδεολογία (προφανώς τα επιχειρηματικά κέρδη), που είναι ανεξάρτητη από κυβερνήσεις, κόμματα κλπ.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Νικητιάδης εξέφρασε τη συμπόρευση της κυβέρνησης με αυτές τις αντιλήψεις, σημειώνοντας ότι όλοι οφείλουμε να στρατευθούμε στη διαμόρφωση ενός ενιαίου εθνικού πλαισίου για τον τουρισμό!

Γι' αυτό και δημιουργούν εργαζόμενους του κλάδου χωρις δικαιώματα και χωρίς μόνιμη δουλειά, αυτά έχουν ήδη υπονομευτεί από τις επιταγές του μνημονίου και του μεγάλου κεφαλαίου.

Και σιγά οι καπιταλιστές του τουρισμού και η κυβέρνησή τους μην έλεγαν έστω και μία αράδα για τον εργαζόμενο, τις οικογένειες που στερούνται το δικαίωμα στις διακοπές, που στερούνται πλέον σε όλο και μεγαλύτερους αριθμούς σωστή στέγη, διατροφή, μόρφωση, υγεία.

Κάποιοι βλέπουν το μέλλον τους σαν μια ακριβή ξαπλώστρα σε χρυσή αμμουδιά. Κάποιοι άλλοι, αναρωτιούνται αν θα έχουν μέλλον οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Κανένα κοινό συμφέρον δεν έχουν αυτοί οι δύο.

Ο αγώνας της εργατικής τάξης για να σπάσει τα δεσμά της είναι μονόδρομος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ