Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Ο λαός να μην εγκλωβιστεί στο στημένο παιχνίδι «ανεξάρτητων» και της αποχής

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού στο ΙΚΑ Παγκρατίου

Από τη χτεσινή περιοδεία
Από τη χτεσινή περιοδεία
Στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Παγκρατίου περιόδευσε χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οπως σε όλα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ που περιόδευσε κλιμάκιο της παράταξης, έτσι και εδώ, στις συζητήσεις με εργαζόμενους και ασφαλισμένους, κυριάρχησαν οι διαμαρτυρίες για τα κενά στο προσωπικό, την επακόλουθη εντατικοποίηση της εργασίας και τις κατώτερες των αναγκών υπηρεσίες, τις διογκούμενες ελλείψεις καθώς εργαζόμενοι σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν ελέω των ανατροπών στο Ασφαλιστικό, τις γλίσχρες αμοιβές των επίτηδες στοχοποιημένων δημοσίων υπαλλήλων (χαρακτηριστική η περίπτωση εργαζόμενης με 30 χρόνια υπηρεσία στο ΙΚΑ και μισθό σκάρτα χίλια ευρώ) εν μέσω συνεχόμενων αυξήσεων σε βασικά είδη.

Ο Νίκος Σοφιανός απάντησε ότι όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου. Οσοι παλαιότερα εμπιστεύτηκαν ΠΑΣΟΚ/ΝΔ και σήμερα δηλώνουν απογοητευμένοι κι εξοργισμένοι να δώσουν περιεχόμενο στην αγανάκτησή τους, να τους αποδοκιμάσουν με τη μόνη ψήφο που τους τρομάζει, αυτή στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μίλησε για το στημένο παιχνίδι που παίζεται π.χ. στην Περιφέρεια Αττικής, όπου κατεβαίνουν τρεις υποψήφιοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να παρεκτρατεί, να διοχετευτεί εκεί ανώδυνα για την εφαρμοζόμενη πολιτική και το σύστημα, η οργή του λαού. Προειδοποίησε ακόμα ότι η αποχή δεν είναι λύση κι ότι καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Οτι αν υπερψηφίσει, αν ανεχτεί όσους έχουν «μαυρίσει» τη ζωή του, ουσιαστικά εγκρίνει την πολιτική τους και τους νομιμοποιεί να φέρουν ακόμη χειρότερα μέτρα.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η ομιλία του, απόγευμα Κυριακής, στην κατάμεστη από εργαζόμενους και νεολαία πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Υπογράμμισε ότι τη σωρευμένη κοροϊδία από πλευράς ΠΑΣΟΚ/ΝΔ ο λαός πρέπει να τη μετουσιώσει σε εμπειρία και αντίσταση. Σημείωσε το γεγονός ότι η πάλη (τα συλλαλητήρια, οι διαδηλώσεις, οι συμβολικές κινήσεις) φέρνει αποτελέσματα. Οτι ήταν αυτή η πάλη, με μπροστάρηδες το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ενάντια στα εφαρμοζόμενα και άλλα μέτρα, αυτή η λαϊκή οργή που ανάγκασε τους τρεις υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής, τον υποψήφιο της ΝΔ, κάθε λογής «ανεξάρτητους» και «αριστερούς» σήμερα να δηλώνουν τάχα ενάντιοι στο Μνημόνιο. Κατέληξε ότι οι εκλογές αυτές είναι ευκαιρία να σπάσει η μοιρολατρία του κόσμου, να ειπωθεί βροντερό λαϊκό «ως εδώ», γιατί όπως τόνισε μπορούν τα λαϊκά στρώματα να προτάξουν τα δικά τους αιτήματα, να ζήσουν καλύτερα μέσα από έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, αυτόν της λαϊκής οικονομίας κι εξουσίας.

Στη συγκέντρωση μίλησε και η Ελένη Ζαφειρίου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Αθήνας που χαρακτήρισε πρόσφορη την πολιτική συγκυρία για τον απεγκλωβισμό από ΠΑΣΟΚ/ΝΔ των μαζών των εργαζομένων. Κατήγγειλε την πολιτική τους ότι γονάτισε τις λαϊκές οικογένειες οικονομικά, ψυχικά, ηθικά. Σημείωσε ότι το κριτήριο ψήφου είναι πολιτικό και με αυτήν την ψήφο πρέπει να ενισχυθούν οι λαϊκές δυνάμεις που αντιπαλεύουν τα αντιδραστικά μέτρα. Οτι με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» πανελλαδικά, και τους αγώνες μπορεί να ανοίξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, μπορεί να αλλάξει ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων σε όφελος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ