Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ζητάει προστασία και βελτίωση του λαϊκού εισοδήματος

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό κατέθεσε χτες ο βουλευτής του Κόμματος Σπ. Χαλβατζής

Επίκαιρη Ερώτηση με την οποία το ΚΚΕ απαιτεί μέτρα για την προστασία και τη βελτίωση του εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας κατέθεσε, χτες, στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής. Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Η δραστική μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, υπερωριών, η περικοπή έως και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού όχι μόνο στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, η αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, οι συνεχείς ανατιμήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, οι απολύσεις και η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας ανατρέπουν εκ βάθρων τον οικογενειακό προϋπολογισμό πλατιών λαϊκών μαζών.

Οι προωθούμενες περικοπές στους οργανισμούς (ΟΑΕΔ, ΟΕΚ και ΟΕΕ) θα δώσουν ένα καίριο πλήγμα σε κατακτήσεις που έδιναν μια ανάσα και αποτελούσαν μια γραμμή άμυνας για μεγάλο αριθμό ανέργων, χαμηλόμισθων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, στο ΦΠΑ και στη φορολογία του πετρελαίου θέρμανσης, η επιβολή των "πράσινων φόρων" θα εξανεμίσουν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα.

Αποτελούν τις συνέπειες της στρατηγικής επιλογής των κυβερνήσεων, σήμερα του ΠΑΣΟΚ και χτες της ΝΔ, για τη θωράκιση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και τη διασφάλιση της κερδοφορίας τους, για να πληρώσει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, το χρέος και το έλλειμμα η λαϊκή οικογένεια».

Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό:

  • Η κυβέρνηση προτίθεται να πάρει κάποια μέτρα για την προστασία και τη βελτίωση του εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας, του χαμηλοσυνταξιούχου, του άνεργου;
  • Η κυβέρνηση προτίθεται να φορολογήσει πραγματικά τη μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία, τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων;

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ