Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του, να αντεπιτεθεί

Σε πολιτική συγκέντρωση στο Ηράκλειο μίλησε χτες η Αλέκα Παπαρήγα

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Τίτου, στο Ηράκλειο
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Τίτου, στο Ηράκλειο
Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων πρέπει να δώσει προσοχή σε ένα ερώτημα: Τι να κάνουμε; Εμείς, θα το πούμε καθαρά. Θάβονται κατακτήσεις και στη θέση τους μπαίνει μια σύγχρονη βαρβαρότητα. Ο,τι είχε να δώσει ο καπιταλισμός το έδωσε. Ο λαός δεν μπορεί πια να περιμένει τίποτα από τον καπιταλισμό.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες στη μαζική πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στο Ηράκλειο. Υπογράμμισε ακόμα ότι υπάρχουν δύο επιλογές από εδώ και πέρα. Η μία είναι να ανασυνταχθεί το λαϊκό κίνημα, να ανοίξει ο δρόμος για μικρές και μεγάλες κατακτήσεις, να μπει στο επίκεντρο της πάλης ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, η λαϊκή εξουσία και οικονομία. Η άλλη εκδοχή είναι να δεχθούμε τα βάρβαρα μέτρα και να ηττηθεί το λαϊκό κίνημα. Εμείς, είπε, διαλέγουμε τον πρώτο δρόμο.

Το ΚΚΕ, επισήμανε, ζητά από το λαό κάτι που είναι αυτονόητο. Να βγάλει συμπεράσματα από την τελευταία 20ετία, αλλά και τις περασμένες εκλογές μέχρι και σήμερα. Το ΚΚΕ προειδοποίησε γι' αυτά που έρχονται και προειδοποιεί το λαό όχι για να τον φοβίσει, αλλά για να τονίσει πως ο λαός έχει τα όπλα να αντιμετωπίσει την επίθεση που δέχεται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ