Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΖΕΥΕ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗΝ

ΟΧΙ! ΜΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ: «Νεφρό προς πώληση λόγω οικονομικών δυσκολιών (...) 52χρονη γυναίκα (...) να μην μπουν τα δυο παιδιά της φυλακή για χρέη (...) τον περασμένο Οκτώβριο ένας 56χρονος οικοδόμος από την Κοζάνη ανέβασε ανάλογη αγγελία (...) ήταν άνεργος για περισσότερο από χρόνο» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ: «Δεν το πιστεύω αυτό που ζω. Οι μισοί γνωστοί μου ψάχνουν τρόπο για να βγουν στη σύνταξη. Μετράνε μέρα τη μέρα για να κατοχυρώσουν δικαίωμα (...) Η γενιά που έφτασε τα πράγματα εκεί που είναι σήμερα - στον πάτο - ψάχνει και πάλι έναν τρόπο να ξεφύγει» (μια κραγμένη στα ΝΕΑ).

ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ: «Το πρώτο εξάμηνο του έτους, το πιο καυτό διάστημα της μεταπολίτευσης, με 6 γενικές απεργίες και πρωτοφανή σε αριθμό και όγκο συλλαλητήρια, κλείνει με ακόμη πιο δραματικό τρόπο (...) Αυτό το εξάμηνο κατά το οποίο ανατράπηκαν "σταθερές" δεκαετιών, χάθηκαν δικαιώματα που η θέσπισή τους διαρκεί πάνω από έναν αιώνα και κυρίως διαγράφηκε ένας συγκεκριμένος τρόπος ζωής και εργασίας, κλείνει ιδιαίτερα σκληρά για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΧΑΡΟΥΛΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΟΝ ΤΑΦΟ: «Συνυπογράφουν το "πάγωμα" μισθών (...) οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων (...) Ως προς την καθημερινότητα των μισθωτών η αλήθεια είναι μία. Για το 2010 οι κατώτερες αμοιβές τους θα παραμείνουν παγωμένες και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα αυξηθούν μόλις κατά 11 ευρώ το 2011 και επιπλέον 13 ευρώ για το 2012 (...) Το αντικείμενο του πόθου και για τις δύο πλευρές είναι μια νέα ΕΓΣΕΕ η οποία θα διασφαλίσει την εργασιακή ειρήνη μέχρι και το 2012» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

ΘΡΗΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ: «"Χτύπημα" στο μνημόνιο θεωρεί η ΓΣΕΕ τη συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ: «Ορισμένες αλλαγές της τελευταίας στιγμής καθιστούν ίσως πιο εύπεπτη την ανατροπή του συστήματος ασφάλισης (...) Είχε προηγηθεί μια μακρά περίοδος όπου "νόμος ήταν το δίκιο του εργάτη", όταν θεωρούνταν αυτοσκοπός η κατοχύρωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων χωρίς να καταβληθεί ούτε μια δραχμή εισφορών (...) Τώρα είναι προτιμότερο όλοι να σιωπήσουν» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ