Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
Ασφαιρες απειλές από την κυβέρνηση

«Η πολιτεία έχει όλα τα εργαλεία για να επιβάλει τους νόμους», είπε χτες ο Γ. Πεταλωτής

Με άσφαιρες απειλές προσπαθεί η κυβέρνηση να νομιμοποιήσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τις εκλογικές δαπάνες, κοιτάζοντας κυρίως προς το ΚΚΕ, το οποίο από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να σταματήσει να απευθύνεται με το κουπόνι στα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από τη μια υποστήριξε ότι οι όποιες «κυρώσεις» θα είναι πολιτικές, επειδή όπως είπε τα κόμματα είναι υπόλογα απέναντι στο λαό, από την άλλη όμως άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει και άλλους μηχανισμούς για να βάλει εμπόδια στην πολιτική δράση του ΚΚΕ και στην επαφή του με τους εργαζόμενους και το λαό.

«Η πολιτεία έχει όλα τα εργαλεία για να επιβάλει τους νόμους», ήταν η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν η κυβέρνηση θα φτάσει στο σημείο να βάλει στη φυλακή τα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ που θα αρνηθούν να εφαρμόσουν τις αντιδημοκρατικές διατάξεις του νόμου.

«Δεν είναι θέμα αντίδρασης της κυβέρνησης. Είναι θέμα αντίδρασης της πολιτείας», είπε ο Γ. Πεταλωτής, σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι «φυσικά, όταν μιλούμε για πολιτικά κόμματα, απολογούμαστε όλοι στον ελληνικό λαό».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του «Ρ», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «όλοι είμαστε υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό και αν συμφέρει σε κάποιους να υπάρχει αυτή η αδιαφάνεια, ας βγουν να το πουν». Προκαλώντας τα λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση επιχειρεί να φορέσει τη μάσκα του υπέρμαχου δήθεν της διαφάνειας, η οποία όμως αφήνει στο απυρόβλητο τις δεδομένες σχέσεις των μονοπωλίων με τα κόμματά τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπεραμύνθηκε και του φακελώματος, που θεσμοθετείται μέσω των τραπεζών, ενώ αντίθετα αντιτάχθηκε στην ενίσχυση των κομμάτων με κουπόνια. «Το να υπάρχει μια νομική, υποτίθεται, διαδικασία συνδρομών που δεν γνωρίζουμε ούτε ποιος τις δίνει, ούτε για ποιους λόγους, αυτό σαφώς και δεν είναι διαφάνεια», αποφάνθηκε, κρίνοντας προφανώς «εξ οικείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ