Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Συνεχίζουν τη βρωμιά

Ηταν εξαρχής κοντά τα ποδάρια της προβοκάτσιας περί δήθεν σχέσεων του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός», που είχαν στήσει και συντηρούσαν σε βάρος του ΚΚΕ, εκπρόσωποι των κομμάτων της πλουτοκρατίας με πρωτεργάτες την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αιχμή του δόρατος τον Θόδωρο Πάγκαλο, αλλά και την ηγεσία του ΛΑ.Ο.Σ. Γι' αυτό και δε στοιχειοθετήθηκε ποτέ, αλλά έπλεε στο βόθρο της συκοφάντησης με τις θερμές υπηρεσίες στελεχών των δυο αυτών κομμάτων, και σιγοντάρισμα της «Αυγής» και του ΣΥΝ, και βέβαια με την αγαστή βοήθεια των επιχειρηματικών ομίλων των ΜΜΕ που αποσιωπούσαν ή διαστρέβλωναν τις κρυστάλλινες θέσεις του ΚΚΕ. Απλά, τώρα η συμπαιγνία αποκαλύφθηκε και από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Βερελή, ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός».

Φυσικά, η νέα αυτή διάψευση δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να συνεχίζει να ρίχνει νερό στο μύλο της συκοφάντησης, επιμένοντας ότι «δεν υπήρχε άθλια συκοφαντική εκστρατεία» σε βάρος του ΚΚΕ. Ούτε, βέβαια, εμποδίζει τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. να επιμένει ότι υπάρχει σχέση του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός». Το γεγονός και μόνο ότι η σπέκουλα σε βάρος του ΚΚΕ συνεχίζεται παρόλο που οι εμπνευστές και εκτελεστές της έχουν πλέον απογυμνωθεί, αποδεικνύει ότι βρίσκονται σε πολιτική ανυποληψία (ηθική υπόληψη ποτέ δεν είχαν γι' αυτό και προσφεύγουν στην άτιμη προπαγάνδα), αφετέρου κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια σχετικά με το ΚΚΕ συνεχίζοντας την προβοκάτσια με βαθύτερες στοχεύσεις: Την ίδια την υπόσταση του ΚΚΕ. Τόσο την ηθική, με την έννοια ότι θέλουν να σπείρουν το ζιζάνιο της αμφιβολίας στα λαϊκά στρώματα, ότι δηλαδή μπορεί το ΚΚΕ να είναι «σαν τα μούτρα τους» και να εμπλέκεται σε σκάνδαλα. Οσο και την πολιτική του υπόσταση, καθώς στο στόχαστρο βρίσκεται η σχέση του ΚΚΕ με τα μέλη, τους οπαδούς, τους ψηφοφόρους, γενικότερα με το λαό, όπως και η στρατηγική του ΚΚΕ που ξεκάθαρα αντιπαλεύει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Θέλουν να επιβάλλουν ελέγχους στη δράση και την πολιτική του ΚΚΕ. Αλλά τους το 'χουμε ξαναπεί. Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει. Και λογαριασμό δε θα τους δώσουμε. Μόνο στο λαό.

Η διαφάνεια είναι μόνο ένα πρόσχημα. Γιατί, με αιχμή τα οικονομικά του Κόμματος, η πλουτοκρατία και τα κόμματά της εκβιάζουν το ΚΚΕ να δώσει στη δημοσιότητα καταλόγους με μέλη και οπαδούς του. Εκβιάζουν το ΚΚΕ να υποταχθεί στο στραγγαλισμό που του ετοιμάζουν. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ρύθμιση της κυβέρνησης για κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης μέσω κουπονιών των συνδυασμών στις επερχόμενες τοπικές εκλογές. Και οι απειλές στο ΚΚΕ που δήλωσε ξεκάθαρα πως θα συνεχίσει να απευθύνεται στους ανθρώπους του μόχθου με το κουπόνι για οικονομική ενίσχυση από το υστέρημά τους, όπως και οι συνδυασμοί που στηρίζει στις τοπικές εκλογές.

Η ένταση της βρώμικης αντιΚΚΕ επίθεσης από τους συνεταίρους ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ. να τους γίνει μπούμερανγκ. Οσο γιγαντώνεται η λαϊκή αγανάκτηση απέναντι στη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, τόσο η πλουτοκρατία θα επιδιώκει να κονταίνει το ΚΚΕ. Αλλά τόσο και οι εργαζόμενοι θα το ενισχύουν πολιτικά και οικονομικά, ως τη μοναδική τους ελπίδα για το δίκιο τους, στον αγώνα κόντρα στην εξουσία των μονοπωλίων.


Ελένη ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ