Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Νέο πεδίο αντιπαράθεσης οι εκλογικές συμμαχίες

Τις εγγενείς αντιφάσεις του σχήματος αποτυπώνει η έγκριση προχτές από τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ της τελικής μορφής ενός κειμένου που θα αποτελέσει την πολιτική εισήγηση στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο. Οι διαδικασίες των τελευταίων ημερών χαρακτηρίζουν μια περίοδο αναμονής, καθώς απ' ό,τι φαίνεται πολλά θα κριθούν στη διαδικασία επιλογής υποψηφίων για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές. Μια διαδικασία η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να αποτελέσει το νέο πεδίο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιόφωνο «984», επισήμανε ότι «αν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι πειστικό, συνεκτικό, τότε πιστεύω ότι μπορεί αυτό να υπάρξει μεταξύ Συνασπισμού, Δημοκρατικής Αριστεράς, Οικολόγων Πράσινων και διαφωνούντων από τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ, όπως είναι η κ. Σακοράφα, ο κ. Δημαράς, ο κ. Οικονόμου και πάρα πολλοί άλλοι σε όλη την Ελλάδα».

Ο Δ. Παπαδημούλης μιλάει έμμεσα για ένα νέο σχήμα, στο οποίο δε συμπεριλαμβάνει τις «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας ανοιχτά παραθυράκια για νέες διασπάσεις. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι «με το ΚΚΕ, τα πρότυπά του, η ιδεολογία του, το πρόγραμμά του, δεν επιτρέπουν τέτοιου επιπέδου συγκλίσεις αν θέλουν να είναι πειστικές και συνεκτικές».

Παράλληλα, ο Θ. Μαργαρίτης, εκ μέρους της «Δημοκρατικής Αριστεράς» του Φώτη Κουβέλη, αναφερόμενος στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, δίνει αβάντα στην κυβερνητική πολιτική και αποσιωπά εντελώς τον αντιδραστικό ρόλο που παίζουν τα όργανα τοπικής διοίκησης, ιδιαίτερα στο πλαίσιο του «Καλλικράτη». Οπως επισημαίνει, «δεν πρέπει να είναι ούτε "δημοψήφισμα" για την κυβερνητική πολιτική, ούτε μια ακόμα μάχη κομματικών καταγραφών (...) Φτάνουν πια οι κομματικές περιχαρακώσεις. Η Δημοκρατική Αριστερά θα αγωνιστεί ενεργά για την αυτοδιοίκηση, με επίκεντρο τους πολίτες, το περιβάλλον και την ανάπτυξη και όχι τα μικροκομματικά συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ