Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Πιστός στο ρόλο του εντεταλμένου προβοκάτορα

Στριμωγμένος από την κατάρρευση της αθλιότητας με τη «Γερμανός», κατέφυγε χτες σε ένα ακόμα αντικομμουνιστικό παραλήρημα στη Βουλή, με την ενθάρρυνση της κυβέρνησης

Μια μόλις μέρα μετά την πλήρη κατάρρευση της προβοκάτσιας κατά του ΚΚΕ για τις δήθεν σχέσεις του με την εταιρεία «Γερμανός», στην οποία είχαν πρωτοστατήσει ο ΛΑ.Ο.Σ. και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Καρατζαφέρης προσπάθησε χτες από το βήμα της Βουλής να υπερασπιστεί την αθλιότητα του κόμματός του σε βάρος του ΚΚΕ.

Επιβεβαίωσε και μ' αυτόν τον τρόπο ότι το φιλοχουντικό και φιλοβασιλικό κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος και της πολιτικής του πρωτοπορίας. Το γεγονός εξάλλου ότι την ίδια ακριβώς ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδινε πλήρη κάλυψη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για όσα προβοκατόρικα είχε πει κατά καιρούς σχετικά με το θέμα, δείχνει ότι τα δύο αυτά κόμματα δρουν συμπληρωματικά και σε συνεννόηση, όχι μόνο στο χτύπημα του ελληνικού λαού, αλλά και στην προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ.

Μόλις προχτές, καταθέτοντας στην επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο «Ζήμενς», ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών του ΠΑΣΟΚ Χρ. Βερελής ομολόγησε ότι κλήθηκε από τον αρμόδιο ανακριτή που ερευνά την πώληση της «Γερμανός» στην «Cosmote». Απαντώντας σε ερωτήσεις του Θ. Παφίλη, ο Χρ. Βερελής είπε ότι ρωτήθηκε «μετ' επιτάσεως» από τον ανακριτή για τυχόν σχέσεις του ΚΚΕ με το μετοχολόγιο της «Γερμανός» και απάντησε κατηγορηματικά ότι «δεν έχω διαπιστώσει τίποτα τέτοιο».

Στριμώχτηκε ο Καρατζαφέρης

Αφορμή για το εμετικό ξέσπασμα του Γ. Καρατζαφέρη ήταν η αναφορά από τον βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελο Τζέκη στην κατάρρευση της προβοκάτσιας για τις δήθεν σχέσεις του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός», μετά την προχτεσινή κατάθεση Βερελή. Ο Α. Τζέκης υπενθύμισε ότι ο ΛΑ.Ο.Σ., με την πλήρη κάλυψη του ΠΑΣΟΚ, ισχυριζόταν ότι το ΚΚΕ αποχώρησε από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που συζητούσε για την εξαγορά της «Γερμανός», χρησιμοποιώντας χαλκευμένα στοιχεία.

Εμφανώς στριμωγμένος από την αποκάλυψη του φιάσκου, ο Γ. Καρατζαφέρης ισχυρίστηκε προβοκατόρικα και ψευδώς ότι το ΚΚΕ δε δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του, όπως κάνουν τα υπόλοιπα κόμματα! Παρά το γεγονός ότι το ΚΚΕ ζήτησε και ψήφισε υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση εξαγοράς της «Γερμανός» από τον ΟΤΕ, και παρά την προχτεσινή κατάθεση Βερελή, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ευχήθηκε το ΚΚΕ «να μη φέρει δυσκολίες στη σύσταση αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής».

Μεταπηδώντας από τη μια προβοκάτσια στην άλλη, ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ «πληρώνει τους εργαζόμενους με κατώτερο μισθό από τις συλλογικές συμβάσεις», φτάνοντας στην απόλυτη αθλιότητα να επικαλεστεί γι' αυτό τη «μαρτυρία» από «παιδιά που δούλευαν στον "Ριζοσπάστη" και σήμερα τα καταγγέλλουν»!

Ο ίδιος αποδέχθηκε με υπερηφάνεια τον τίτλο του αντικομμουνιστή λέγοντας ξεκάθαρα: «Οπως υπάρχει ο αντικαπιταλισμός, όπως υπάρχει ο αντιαμερικανισμός, όπως υπάρχει ο αντιφιλελευθερισμός, είναι δικαίωμα στη δημοκρατία να υπάρχει και αντικομμουνισμός». Συνεχίζοντας την αθλιότητα ισχυρίστηκε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΚΚΕ ότι «έχετε πολλά τρωτά και έχουμε το δικαίωμα να τα αναδείξουμε».

Στο παραλήρημά του επιστράτευσε ακόμα και τον γνωστό για τα αντικομμουνιστικά του φρονήματα Γεώργιο Παπανδρέου (τον παππού του σημερινού πρωθυπουργού), για να πει ότι είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να «κάνει μαθήματα πολιτικής και δημοκρατικής αγωγής» στο ΚΚΕ και απέτυχε. Στην ίδια προβοκατόρικη ρότα, συνέχισε λέγοντας ότι είναι υποχρέωση του ΚΚΕ να «υπακούει στο Σύνταγμα».

Διαστρεβλώνοντας τη θέση του ΚΚΕ, που ξεκάθαρα λέει ότι δε θα παραδώσει στο κράτος και στους μηχανισμούς του τον κατάλογο με τα ονόματα των μελών του και των χιλιάδων απλών ανθρώπων που από το υστέρημά τους ενισχύουν οικονομικά το Κόμμα, είπε ότι το ΚΚΕ δε θέλει έλεγχο σε ονόματα «γιατί φοβούνται ποιοι είναι οι χορηγοί. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που βάζουμε περιουσιακά στοιχεία σε ονόματα στελεχών και βουλευτών μας για να καλυπτόμεθα. Και επαναλαμβάνω, εάν αύριο το πρωί δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια έρευνα για το "Γερμανό", έχω την αίσθηση ότι θα γελάσει ο κάθε πικραμένος».

Αυτό που δεν είπε ο Γ. Καρατζαφέρης είναι το γεγονός ότι το κόμμα του έχει χορηγούς με ονοματεπώνυμο, όπως ο επιχειρηματίας Εμφιετζόγλου, και ότι τα ΜΜΕ του ΛΑ.Ο.Σ. λειτουργούν με άδηλους πόρους, με τα βασικά τους στελέχη να εμφανίζονται σαν μόνιμοι υπάλληλοι της Βουλής και του δημοσίου, διορισμένοι με νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Πληρωμένες απαντήσεις

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης έδωσε πληρωμένη απάντηση στο αντικομμουνιστικό παραλήρημα του Γ. Καρατζαφέρη τονίζοντας:

«Αντιλαμβάνομαι την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και γενικότερα το κόμμα του. Οταν πέφτουν οι μάσκες και αποκαλύπτεται πραγματικά ο προβοκατόρικος ρόλος απέναντι σε ένα συγκεκριμένο κόμμα, εκεί υπάρχει και σύγχυση και "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε".

Δεν άκουσα να πει τίποτα για τα χαλκευμένα στοιχεία που χρησιμοποίησαν. Χτες (σ.σ. προχτές) ο κύριος Βερελής, ο οποίος γνωρίζει, είπε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι στην προανάκριση μέσα από τις πιέσεις που ασκούσε συγκεκριμένος εισαγγελέας διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ δεν είχε καμία μετοχή και καμία ανάμειξη στη "Γερμανός". Ενα ζήτημα είναι αυτό που αποκαλύπτεται, δηλαδή όχι μόνο η προβοκατόρικη ενέργεια του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Οσον αφορά τον έλεγχο του Κόμματος, να πληροφορήσω το Σώμα ότι χτες ήρθαν εκπρόσωποι της Επιθεώρησης Εργασίας για έλεγχο και στον "902" και στον "904". Δεν έχει αρνηθεί (σ.σ. το Κόμμα) ποτέ τον έλεγχο των αρμόδιων οργάνων του κράτους και στις επιχειρήσεις που έχει. Αυτό όμως είναι διαφορετικό από το να δώσουμε στη δημοσιότητα και οποιαδήποτε όργανα ονόματα κομματικών μελών, σε αυτούς οι οποίοι θέλουν πραγματικά να αποκόψουν το ΚΚΕ από τη βάση του. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Εξάλλου, ο έλεγχος και στα οικονομικά των κομμάτων βάσει και των επιχορηγήσεων που παίρνουν από τη Βουλή είναι ανοιχτός και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα το ΚΚΕ. Αυτό είναι διαφορετικό και δένεται με την προσπάθεια που γίνεται από το νομοσχέδιο για την εκλογική διαδικασία μπροστά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, που και εκεί υπάρχουν ρυθμίσεις προκειμένου να διοχετευθεί μια κατάσταση πολύ επικίνδυνη.

Εμείς δεχόμαστε οποιαδήποτε ιδεολογική ή πολιτική αναμέτρηση. Αλλά ξέρετε πάρα πολύ καλά και εσείς και γνωρίζετε ιστορία ότι όταν ήταν να χτυπηθεί το εργατικό και το λαϊκό κίνημα, πρώτα ξεκινούσε από την πλευρά του ΚΚΕ, γιατί γνώριζαν πολύ καλά ότι αυτοί που είναι μέσα στο εργατικό και στο λαϊκό κίνημα δε θα κάνουν βήμα πίσω από τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού.

Αυτή τη διαβεβαίωση δίνουμε και πάλι στον εργαζόμενο λαό που μας παρακολουθεί και μας ακούει, με πλήρη σεβασμό σε όλους αυτούς οι οποίοι πραγματικά αυτή τη δύσκολη ώρα νιώθουν αγανακτισμένοι. Και εμείς δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά να απλωνόμαστε στο λαό νύχτα - μέρα, εκεί που πραγματικά υπάρχουν και τα προβλήματα. Δυστυχώς για κάποιους, το κοινωνικό λαϊκό μέτωπο, ναι, θα δημιουργηθεί για να διεκδικήσει, να αντισταθεί και να ανατρέψει καταστάσεις».

Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ

Συμπληρωματικά στη φιλοβασιλική αγέλη του ΛΑ.Ο.Σ., ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε χτες ότι το στήσιμο της προβοκάτσιας με τη «Γερμανός» ήταν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, που επέλεξε για προμετωπίδα τον Θ. Πάγκαλο.

Παρά την παταγώδη κατάρρευση της προβοκάτσιας, το Μέγαρο Μαξίμου πρόσφερε ασπίδα προστασίας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ενώ προσπάθησε να υποβαθμίσει την αξία της κατάθεσης του πρώην υπουργού Μεταφορών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

«Πιστεύουμε ότι δεν υπήρχε άθλια συκοφαντική εκστρατεία, όπως λέτε», ήταν η απάντηση του Γ. Πεταλωτή, σε σχετική ερώτηση του «Ρ». Κληθείς να σχολιάσει την κατάθεση του Χρ. Βερελή, είπε ότι «η κατάθεση ενός μάρτυρα σε μια Εξεταστική Επιτροπή έχει μια συγκεκριμένη αξία. Δεν μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα και μάλιστα τόσο γενικόλογα και τόσο επιθετικά και αιχμηρά, έτσι όπως τα αναφέρετε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ