Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Είδη πολυτελείας» οι λεμονοπορτοκαλάδες!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μαζικούς φόρους σε ολόκληρη την γκάμα των εμπορευμάτων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης επιστρατεύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε εφαρμογή του μνημονίου που συνυπέγραψαν με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Μετά και τις δυο τρανταχτές ανατιμήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ, μετά και την αύξηση άλλων ειδικών φόρων, σειρά παίρνει η μετάταξη πληθώρας εμπορευμάτων και υπηρεσιών από το λεγόμενο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ (για την ώρα 11%) στον υψηλό, δηλαδή στο 23% με νέα αύξηση κατά 12 εκατοστιαίες μονάδες!

Στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται το σχέδιο, προκειμένου η σούμα - δηλαδή η αφαίμαξη λαϊκών εισοδημάτων - να φτάσει σε 1 δισ. ευρώ για κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από την 1η Γενάρη του 2011. Απόλυτα δεδομένη είναι η «μετάταξη» ακόμη και των τροφίμων που καταναλώνονται εκτός σπιτιού ακόμη και στο ταβερνάκι της γειτονιάς. Είδος πολυτελείας χαρακτηρίζονται πλέον ακόμη και οι λεμονοπορτοκαλάδες, που επίσης θα επιβαρύνονται με τα πρόσθετα χαράτσια από το ΦΠΑ. Αλλά δεν πρόκειται να σταματήσουν σε αυτά, αφού για τη συνέχεια - με βάση την υπογραφή που έβαλαν στο μνημόνιο - προβλέπουν για όλα τα αναψυκτικά και ακόμη ένα χαράτσι, αυτή τη φορά με τη μορφή ειδικού φόρου κατανάλωσης, προκειμένου να μαζεύουν στα ταμεία τους πρόσθετους φόρους ύψους 300 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο!

Τα παραπάνω είναι στα μέτρα που ήδη έχουν αποφασιστεί και οριστικοποιηθεί. Αλλά δε σκοπεύουν να σταματήσουν ούτε και σε αυτά. «Ψάχνονται» για το πώς θα βρουν ακόμη 10,85 δισ. ευρώ δηλαδή για τα νέα πακέτα. Για την ώρα, και για απόλυτα ευνόητους λόγους, τα χαρακτηρίζουν «μη καθοριζόμενα μέτρα», που όμως το ποσοτικό τους μέγεθος είναι απόλυτα προσδιορισμένο μέχρι και το τελευταίο σεντ. Τα «μη καθορισμένα μέτρα» ξεπερνούν το ένα τρίτο ολόκληρου του μνημονίου. Είναι, δηλαδή, απόλυτα βέβαιο ότι η επίθεση απέναντι στο λαό έχει μπροστά της πολύ δρόμο. Τα ακόμη χειρότερα τα έχουν για μπροστά.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ