Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ
Ελιγμοί και αποπροσανατολισμός των εργαζομένων

Ρίχνει στη συνένοχη ΝΔ τις ευθύνες για τις εξελίξεις, για να μείνει αλώβητη η στρατηγική των ιδιωτικοποιήσεων

Συνέχεια στα σενάρια που θέλουν τη γερμανική πολυεθνική «Thyssen Kroupp» να εγκαταλείπει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δίνει η χτεσινή είδηση, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία «Νεώριον» (ιδιοκτησίας Ταβουλάρη) βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με στόχο να διερευνηθούν οι όροι για την πιθανή αγορά από εταιρεία του Ομίλου της των μετοχών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η εξέλιξη αυτή σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να διασφαλίσει τα δικαιώματα και το μεροκάματο των εκατοντάδων εργαζομένων, με δεδομένο ότι κάθε ιδιωτικοποίηση ή εξαγορά συνοδεύεται κατά κανόνα από νέες απολύσεις και επιδείνωση των εργασιακών όρων, προκειμένου ο νέος κάθε φορά ιδιοκτήτης να διασφαλίσει την κερδοφορία του.

Με δεδομένες τις αντεργατικές εξελίξεις, η κυβέρνηση προσπαθεί από τώρα να αποποιηθεί τις ευθύνες της, όταν είναι γνωστό ότι η προδιαγεγραμμένη πορεία του Ναυπηγείου ξεκίνησε επί των ημερών της, οπότε και ιδιωτικοποιήθηκε, για να αναλάβει μετά η κυβέρνηση της ΝΔ να βαθύνει τη σχέση του στρατηγικού αυτού τομέα με τους ιδιώτες. Σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και να στρέψει την οργή τους σε ανέξοδες αντιδράσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε χτες ότι «είναι ένα ζήτημα που παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία πεντέμισι χρόνια δεν έκανε τίποτε στο θέμα αυτό». Στο διά ταύτα, επέμεινε στην τακτική της κυβέρνησης να προσπαθεί να αγοράσει χρόνο, λέγοντας ότι «προσπαθούμε, μέσα από επαφές που έχουμε και με τη γερμανική εταιρεία "Τίσεν", να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο επίλυσης του θέματος. Και είμαστε αισιόδοξοι ως προς αυτό».

Συστάσεις στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «να είναι πιο προσεκτική σε μελλοντικές ιδιωτικοποιήσεις» απευθύνει με ανακοίνωσή του ο ΛΑ.Ο.Σ., στηρίζοντας τη στρατηγική των ιδιωτικοποιήσεων και αβαντάροντας το ΠΑΣΟΚ στους ελιγμούς του σε σχέση με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη Γερμανία μετατοπίζεται το ενδιαφέρον(2010-06-15 00:00:00.0)
Σηματοδοτεί νέο κύκλο αντιλαϊκής επίθεσης(2010-03-02 00:00:00.0)
Ερχεται νέα θύελλα για τους εργαζόμενους(2008-09-17 00:00:00.0)
Εντολή κλιμάκωσης από τους εργαζόμενους(2007-06-06 00:00:00.0)
Το έγκλημα του ξεπουλήματος έχει και παρασκήνιο(2001-08-10 00:00:00.0)
Από αδιέξοδο σε αδιέξοδο(1996-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ