Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Κάλεσμα σε πανστρατιά για το Μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα

Αμεση ανταπόκριση των αντιστασιακών στο κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ να συνεισφέρουν με κάθε τρόπο στη διαμόρφωση του χώρου όπου θάφτηκαν περισσότεροι από 800 μαχητές και μαχήτριες

Από επίσκεψη - προσκύνημα που διοργάνωσε η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στο «Λάκκο της Φλώρινας» τον περασμένο Ιούλη
Από επίσκεψη - προσκύνημα που διοργάνωσε η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στο «Λάκκο της Φλώρινας» τον περασμένο Ιούλη
Εκφράζοντας τα γενικότερα αισθήματα ενθουσιασμού των αντιστασιακών και των μαχητών του ΔΣΕ, των φίλων και απογόνων, ευρύτερα των λαϊκών αγωνιστών, για την απόφαση του ΚΚΕ να προχωρήσει στην ανέγερση Μνημείου - συμβόλου για τους ήρωες και τιμημένους νεκρούς του ΔΣΕ που έπεσαν στη Μάχη της Φλώρινας το Φλεβάρη του 1949, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) ξεκινάει άμεσα την προσπάθεια για τη συγκέντρωση των αναγκαίων οικονομικών.

Ανταποκρινόμενη στο σχετικό κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ απευθύνει με τη σειρά της έκκληση σε όλα τα μέλη της, σε όλους τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στους απογόνους, τους φίλους και τους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες, σε κάθε δημοκράτη, να συνεισφέρουν οικονομικά από το υστέρημά τους για να διαμορφωθεί ο χώρος και να φτιαχτεί το Μνημείο. Ηδη, πολλοί αγωνιστές και φίλοι σπεύδουν να καταθέσουν την προσφορά τους τόσο στα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ όσο και περιφερειακά στα παραρτήματά της, αλλά και στις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ.

Η έκκληση των αντιστασιακών

Στη σχετική ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η οποία εκδόθηκε με απόφαση του προεδρείου, που συνήλθε προχτές στην Αθήνα, τονίζεται:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση πληροφορηθήκαμε ότι, επιτέλους, μετά από αγώνες χρόνων, προσπάθειες και πρωτοβουλίες ποικιλόμορφες, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έγινε ιδιοκτήτης του χώρου που, 60 ολόκληρα χρόνια, μέσα του, κρατά τα κόκαλα περίπου 800 - 850 μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, του "λάκκου", όπως αποκαλείται, της Φλώρινας.

Χαιρετίζουμε την απόφασή της Κεντρικής Επιτροπής, να διαμορφώσει το χώρο και να στήσει ένα λαμπρό μνημείο - σύμβολο, σαν ελάχιστο φόρο τιμής στους μαχητές που συμμετείχαν στη μεγάλη μάχη της Φλώρινας (άρχισε τη νύχτα της 11ης προς 12η Φλεβάρη και έληξε τη νύχτα 12ης προς 13 Φλεβάρη 1949). Ολους τους μαχητές και τις μαχήτριες - νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους - οι "νικητές" τους έθαψαν σε ομαδικό τάφο στο συγκεκριμένο χώρο. Πραγματικά πρόκειται για ένα γεγονός τεράστιας ιστορικής σημασίας.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συγκέντρωση των απαραίτητων οικονομικών που θα απαιτηθούν για τη διαμόρφωση του χώρου και την ανέγερση του Μνημείου, στη συνεδρίαση του Προεδρείου της, την Τρίτη 20 0κτώβρη 2009, αποφάσισε τα παρακάτω:

-- Απευθύνει έκκληση σε όλα τα μέλη της, σε όλους τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τους απόγονους, τους φίλους, τους πολιτικούς πρόσφυγες, σε κάθε δημοκράτη να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανέγερση του Μνημείου:

1) Καταθέτοντας την προσφορά τους στη ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Αρ. Λογ. 9800312636-6 (Κατάστημα Μάρνη), λογαριασμό που ανοίχτηκε αποκλειστικά γι' αυτό το σκοπό.

2) Με την αγορά μπλοκ - κουπονιού ενίσχυσης, που θα διακινηθεί από όλα τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

3) Επίσης, με τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις που θα γίνουν κεντρικά και τοπικά με αυτό το περιεχόμενο και γι' αυτόν το σκοπό.

Με τη βεβαιότητα ότι όλοι οι αγωνιστές, οι φίλοι, κάθε δημοκράτης που παλεύει για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, θα δώσουν το "παρών", δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ και να συμβάλλουμε ουσιαστικά προκειμένου να στηθεί ένα μνημείο αντάξιο της μεγάλης αυτής θυσίας. Ενα μνημείο που να ανταποκρίνεται στο χρέος και να αναδείχνει την αιματοβαμμένη προσφορά του λαϊκού ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ