Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΕΣΒΟΥ
Ενσωματώθηκε στην «επικοινωνιακή εκστρατεία» του ΝΑΤΟ

Καταγγελίες της ΝΑΣ και της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης για την παρουσία εκπροσώπων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε φιέστες των ιμπεριαλιστών στο Στρατηγείο της Σμύρνης

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση της Νομαρχίας Λέσβου να συμμετάσχει στην επιχείρηση εξαγνισμού του ιμπεριαλισμού, μέσω της αποστολής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο της Σμύρνης, για να πάρει μέρος σε εκδηλώσεις ψυχαγωγίας των επιτελών του ΝΑΤΟ, το τριήμερο 6-8 Οκτώβρη 2009. Μετά το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, καταγγελίες εξέδωσαν η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Λέσβου και η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου.

Η Νομαρχία Λέσβου και οι υπεύθυνοι του πολιτιστικού σωματείου «Αναγνωστήρι Αγιάσου», το οποίο πήρε μέρος στις εκδηλώσεις με 15μελές χορευτικό συγκρότημα, στρατεύτηκαν στην επικοινωνιακή εκστρατεία που έχει ξεκινήσει η ανώτατη διοίκηση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για βελτίωση της εικόνας της λυκοσυμμαχίας στα μάτια των λαών. Ανάγκη που έχει επισημανθεί και από τον ίδιο τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Α. Ράσμουσεν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις που έγιναν στο στρατηγείο της Σμύρνης, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από 16 χώρες, δόθηκε χαρακτήρας «γιορτής των λαών» με εκθέσεις προϊόντων και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναπαράγοντας μια τελείως ψεύτικη εικόνα για το τι πραγματικά είναι το ΝΑΤΟ.

Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ) Λέσβου καταγγέλλει «την πρωτοφανή ενεργεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου». Ακόμα, χαρακτηρίζει αυτές τις εκδηλώσεις «κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα γεράκια του NATO και για τις κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν στους βομβαρδισμούς που διαπράττουν σε βάρος των λαών, σκοτώνοντάς τους και καταστρέφοντας τον πολιτισμό τους και το περιβάλλον τους».

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου στην καταγγελία της σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Το NATO επιχειρεί να σβήσει την οδυνηρή εμπειρία των λαών με μια "επικοινωνιακή εκστρατεία" που μεταχειρίζεται γκαιμπελικές μεθόδους για τη διαστρέβλωση της Ιστορίας, εξαγοράζοντας τα ΜΜΕ και άλλους φορείς με δόλωμα κονδύλια που διατίθενται για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Επιδιώκει έτσι να μετατρέψει φορείς των τοπικών κοινωνιών σε καλοπληρωμένους υπηρέτες του. Το ΝΑΤΟικό τριήμερο εκδηλώσεων της Σμύρνης εντάσσεται ακριβώς σε αυτή την επικοινωνιακή εκστρατεία που στόχο της έχει να κάνει το λύκο να μοιάζει αρνάκι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ