Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αθλιο και κατασκευασμένο αντιΚΚΕ «ρεπορτάζ» από την «Ελευθεροτυπία»

Επιασε πάτο η εμπάθεια της εφημερίδας σε βάρος του Κόμματος στο δημοσίευμα - λίβελο της κυριακάτικης έκδοσης. Αμεση απάντηση από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με παρέμβαση στον εκδότη και επιστολή προς τον διευθυντή της εφημερίδας

Μ' ένα άθλιο, κατασκευασμένο, και ενάντια σε κάθε δεοντολογία δημοσίευμα που υπογράφει ο γνωστός για την αντιΚΚΕ εμπάθειά του «δημοσιογράφος» Φ. Παπούλιας, η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», στο Κυριακάτικο φύλλο της, ξεπερνάει κάθε όριο στη μυθοπλασία και την παραποίηση της αλήθειας, επιχειρώντας να πλήξει το ΚΚΕ. Η εφημερίδα εφευρίσκει μια ανύπαρκτη επιστολή προς το ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, «η οποία υπογραφόταν από στελέχη και μέλη μεγάλων οργανώσεων, στην οποία, πρώτη φορά εδώ και καιρό, υπήρχαν αιχμές κατά της ηγετικής ομάδας». Φτάνει μάλιστα στο σημείο να βάζει μέσα σε εισαγωγικά αποσπάσματα από μια επιστολή που δεν υπάρχει για να κάνει πιο αληθοφανές το «ρεπορτάζ» της!

Στο ίδιο δημοσίευμα, η εφημερίδα διαπιστώνει ότι «πρώτη φορά η ηγετική ομάδα του κόμματος βρίσκεται αντιμέτωπη με κλίμα αμφισβήτησης, το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τους "παραδοσιακούς" τρόπους» και ξεπερνώντας κάθε όριο στην κατασκευή ψευδολογιών γράφει: «Σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το κλίμα, οι Μ. Μαΐλης, Δ. Γόντικας και Π. Μεντρέκας πρότειναν τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου, ώστε να επιβεβαιωθούν η γραμμή του κόμματος και η τακτική του στις εκλογές. Η πρόταση απορρίφθηκε προς το παρόν, αφού θα ισοδυναμούσε με παραδοχή ήττας. Απορρίφθηκε επίσης και η πρόταση για "συνέδριο διαδοχής", αφού θα "έδειχνε" ως υπεύθυνη για το αποτέλεσμα την Αλέκα Παπαρήγα». Ανακαλύπτοντας, τέλος, «δηλώσεις στελεχών του Κόμματος», που υπάρχουν μόνο στο μυαλό του συντάκτη της και φανερώνουν τους ευσεβείς πόθους του, η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «το κόμμα μπαίνει σε περίοδο κρίσης, εκτός και αν αποφασίσουμε να δούμε την αλήθεια κατάματα».

Η επιστολή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ στην «Ελευθεροτυπία»

Το άθλιο και απροκάλυπτα κατασκευασμένο δημοσίευμα προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΚΚΕ. Ο Μάκης Μαΐλης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, έθεσε το θέμα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκδότη της εφημερίδας, Θανάση Τεγόπουλο. Παράλληλα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε προς τον διευθυντή της εφημερίδας «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» Γιάννη Βλαστάρη την ακόλουθη επιστολή:

«Στο φύλλο της εφημερίδας σας (11/10/2009) δημοσιεύθηκε υποτιθέμενο ρεπορτάζ του συντάκτη σας Φ. Παπούλια που αφορά στο ΚΚΕ. Χαρακτηρίζουμε το ρεπορτάζ υποτιθέμενο, διότι δεν εκφράζει άλλο από τους ευσεβείς πόθους του συντάκτη, ενώ είναι αντικειμενικό να χαρακτηρισθεί και υποβολιμαίο.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Φ. Παπούλιας γράφει κατά φαντασίαν. Ωστόσο, αν και τόσα παρόμοια ρεπορτάζ του ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν, καμία ευαισθησία δεν επέδειξε να παραδεχθεί το ανακριβές του περιεχομένου τους. Επιπλέον, επειδή και η εφημερίδα σας δεν έχει δείξει ότι ευαισθητοποιείται όταν δημοσιεύει τόνους ψεμάτων σχετικά με το ΚΚΕ, δικαιούμαστε να υποστηρίζουμε ότι δεν φέρει την ευθύνη γι' αυτά μόνο ο Φ. Παπούλιας, αλλά και η εφημερίδα "Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ".

1. Ο συντάκτης "ανακάλυψε" δήθεν επιστολή που έστειλαν στελέχη του ΚΚΕ προς το Πολιτικό Γραφείο, με την οποία καλούν σε αλλαγή της πολιτικής του Κόμματος! Τέτοιο ψεύδος! Μάλιστα, βάζει σε εισαγωγικά εκείνα που ο ίδιος μαγείρεψε, για να τεκμηριώσει του λόγου του το... αληθές! Δεν συμφωνείτε ότι αυτό μόνο δημοσιογραφία δε λέγεται;

2. Ονοματίζει στελέχη που ζήτησαν (!), όπως ανερυθρίαστα γράφει, να πραγματοποιήσει το ΚΚΕ έκτακτο Συνέδριο, "για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στο ΚΚΕ"! Πέρα από το γεγονός ότι στο ΚΚΕ, όχι μόνο δεν υπάρχει αρνητικό κλίμα αλλά υπάρχει κλίμα πείσματος και μαχητικότητας, δε νομίζετε ότι λίγη ντροπή δε βλάπτει;

3. Εφευρίσκει πρόταση που έκαναν στελέχη, να πραγματοποιήσει το ΚΚΕ "συνέδριο διαδοχής"!! Ούτε ο Γκέμπελς...

Κύριε διευθυντά

Ζητάμε να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή στο φύλλο της Κυριακής 18/10/2009, στην ίδια σελίδα που δημοσιεύτηκε και το κατάπτυστο "ρεπορτάζ" του Φ. Παπούλια. Και σας διαβεβαιώνουμε ότι εφόσον επιμένετε να πολεμάτε το ΚΚΕ με ανήθικα μέσα, θα έχετε την πρέπουσα στάση από την πλευρά μας. Με τη διαφορά ότι εμείς θα σας πολεμάμε - όπως μέχρι τώρα - τίμια, με ιδεολογικά και πολιτικά επιχειρήματα και όχι με ψεύδη. Εξάλλου, το ΚΚΕ επιδιώκει την αντιπαράθεση και δε φοβάται την όποια και όσο σκληρή κριτική των θέσεών του. Η πολιτική του ΚΚΕ έχει επιβεβαιωθεί, αντιστοιχεί στα λαϊκά συμφέροντα και παρά τις ... φιλότιμες επιδιώξεις διαφόρων κέντρων του κεφαλαίου και του πολιτικού συστήματος, δεν πρόκειται να αλλάξει. Πράγματι, λειτουργούμε σε άλλο μήκος κύματος.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εφυγε» από τη ζωή η Χαρά Τζαναβάρα(2020-03-24 00:00:00.0)
Αστική προπαγάνδα(2013-03-30 00:00:00.0)
Φωτογραφήθηκαν...(2011-12-16 00:00:00.0)
Ανύπαρκτο ρεπορτάζ ενός φαντασματοχτυπημένου(2011-11-29 00:00:00.0)
ΑντιΚΚΕ αισχρότητες από την «Ελευθεροτυπία»(2011-06-10 00:00:00.0)
Επιστολή διαμαρτυρίας στη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»(2002-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ