Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Αλήθειες και ψέματα

Ξέραμε ότι θα συμβεί, εντυπωσιάζει μόνο το μπαράζ. Που σημαίνει ότι ο σχεδιασμός της αστικής τάξης για την υποστήριξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υλοποιείται ήδη με φουλ τις μηχανές, ώστε πιο γρήγορα απ' ό,τι αναμενόταν να ενταθεί η εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής, πιάνοντας το νήμα από κει που το άφησε η ΝΔ. Ηδη, ενώ μίλαγαν για αναγκαία δίχρονη λιτότητα, τώρα μιλάνε για τρίχρονη και βλέπουμε. Γι' αυτό και σηκώνουν αντι-ΚΚΕ προπέτασμα, σε μια προσπάθεια να σβήσουν το κάλεσμά του προς τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους. Στήνουν αντι-ΚΚΕ προπέτασμα για να πλαγιοκοπήσουν το λαϊκό κίνημα.

Το ΚΚΕ, πράγματι, βλέπει μπροστά. Πριν ακόμα από τις εκλογές, έκανε καθαρό ότι τη λύση δε θα τη δώσει η κάλπη, αλλά η ακάθεκτη αντεπίθεση του εργατικού, του λαϊκού κινήματος, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια.

Αυτή η ανάγκη παραμένει. Και σ' αυτήν τη γραμμή παραμένει σταθερό το ΚΚΕ. Οι άνθρωποι της δουλειάς - όπου σταθείς - μιλάνε για βάσανα. Και δεν περιμένουν σωτηρία από τον ουρανό. Σ' αυτό το σημείο, λοιπόν, παρεμβαίνουν ξανά οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, που με την κατάλληλη ερώτηση εμφανίζουν δημοσκοπικά τον κόσμο να στηρίζει την κυβέρνηση. Και για να μη μένει αμφιβολία ότι υπάρχει ελπίδα μ' αυτήν την κυβέρνηση, σπεύδουν - αποκαλύπτοντας το ενιαίο κέντρο που καθοδηγεί τα βήματα και το γραπτό τους - οι πρόθυμοι να βεβαιώσουν την ετοιμότητά τους να στηρίξουν μια πολιτική με «ευρωπαϊκό προσανατολισμό». Από κοντά οι επαγγελματίες, οι χαρούμενοι, οι γαμπροί, οι κουμπάροι, ως και ο Κουρής, να καταγγέλλουν τους σκυθρωπούς που δε μετέχουν στο πανηγύρι.

Είναι καθαρό - δεν το κρύβουν - τι είναι αυτό που τους ενοχλεί και σπεύδουν. Τους ενοχλεί εκείνη η στρατηγική, που, επειδή στηρίζεται σε ταξική ανάλυση, λέει στον κόσμο της δουλειάς ότι όχι μόνο δεν πρέπει να πληρώσει την κρίση, αλλά και να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του για να αντιμετωπίσει τη θύελλα. Να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του και να προσανατολίσει την πάλη του, ώστε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η λαϊκή άμυνα να γίνει λαϊκή αντεπίθεση, να δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.

Ορισμένοι δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Με τις ίδιες πάνω - κάτω λέξεις, αλλού σαν «ανάλυση» κι αλλού σαν «ρεπορτάζ», ένας έφτασε να κατασκευάσει ως και ειδική συνεδρίαση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και να δημοσιεύσει ρεπορτάζ με της κοιλίας του τον εμετό για κρίση στο ΚΚΕ!

Κι όλα αυτά, την ώρα που το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έδινε στη δημοσιότητα 24σέλιδο με τα μέτωπα πάλης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Την ώρα, που, ήδη, οι Κομματικές Οργανώσεις του Κόμματος όχι μόνο μελετάνε τα επόμενα βήματά τους, αλλά και βρίσκονται, ήδη, στην πρώτη γραμμή κάθε αγώνα που ξεσπά.

Το ενιαίο κέντρο που οργανώνει την προπαγάνδα της αστικής τάξης θέλει να περάσει ένα «σκάσε και κολύμπα», αν είναι δυνατόν στο σύνολο του πληθυσμού. Ηδη, «μετράει» ότι το 83% των πολιτών βλέπουν θετικά τη νέα κυβέρνηση. Οτι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι μόνη της, υπάρχουν οι δυνάμεις που έτοιμες απο καιρό θα συνυπογράψουν το νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Κι ότι, αντίθετα, το ΚΚΕ είναι μόνο του, όταν βλέπει παντού βιομήχανους και εφοπλιστές να χειροκροτούν.

Δουλεύουν στη λαϊκή συνείδηση ότι το ΚΚΕ είναι μάντης κακών, ότι «δεν του βγαίνει η στρατηγική του», ακριβώς γιατί στη στρατηγική του ΚΚΕ βλέπουν τον εφιάλτη τους. Κυβέρνηση έφτιαξαν, αλλά έχουν και το φόβο των ταξικών κινητοποιήσεων, αφού η κυβέρνησή τους είναι φιλοκαπιταλιστική, δηλαδή αντιλαϊκή, έχουν τον πιο μεγάλο φόβο, αυτόν της λαϊκής συσπείρωσης στην πολιτική ρήξης με τα συμφέροντά τους.

Το ψέμα, λένε, έχει κοντά ποδάρια. Τα ψέματα των αστών προσπαθούν να κοντύνουν - στα μέτρα τους - την ίδια τη λαϊκή συνείδηση, που, παρά το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα, έχει δρόμο μπροστά της να αναπτυχθεί σε επαναστατική συνείδηση. Φροντίζει το ΚΚΕ γι' αυτό. Κι αυτήν την αλήθεια - παντιέρα θέλουν οι αστοί να υποστείλουν. Θα φροντίσουμε να διαψευστούν και πάλι.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ΠΑΣΟΚ γίνεται συνήγορος του κυβερνητικού εκπροσώπου(2023-11-10 00:00:00.0)
Καμία συναίνεση!(2010-12-15 00:00:00.0)
ΖΩΗ ΣΩΚΟΥ(2007-06-22 00:00:00.0)
Νέα τραμπούκικη επίθεση(2006-08-30 00:00:00.0)
Η «τύχη» του αθλητισμού σε βρώμικα χέρια(2005-06-30 00:00:00.0)
"Κόκκινο στο μαύρο του πολέμου"(1999-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ