Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ιστορικές λαθροχειρίες και κήρυγμα αταξικής «ομοψυχίας»

Στην επετειακή εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος της Αθήνας, μίλησε χτες ο πρωθυπουργός

Με ιστορικές «λαθροχειρίες», παραχάραξη των πραγματικών γεγονότων και καπηλευόμενος τους αγώνες του ελληνικού λαού εναντίον του φασισμού, για «κομματικά» οφέλη που υπηρετούν τους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς και το κάλπικο φιλολαϊκό προφίλ της κυβέρνησης, επιχείρησε χτες ο πρωθυπουργός να αξιοποιήσει την επέτειο για την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς, συμμετέχοντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος της Αθήνας στην Ακρόπολη.

Το σκηνικό της εκδήλωσης στήθηκε για ακόμα μια χρονιά στα πρότυπα της «εθνικής ομοψυχίας», για να αλλοιωθεί με τη διαχρονική προπαγάνδα της αστικής τάξης το πραγματικό νόημα του παλλαϊκού αγώνα που οδήγησε στην απελευθέρωση της χώρας από τους Γερμανούς κατακτητές.

Χέρι βοήθειας για την ευόδωση αυτού του σκοπού έδωσαν όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, αφού στην εκδήλωση βρέθηκαν δίπλα δίπλα ο δήμαρχος της Αθήνας Ν. Κακλαμάνης, ο νομάρχης Αθηνών Γ. Σγουρός, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές Γεράσιμος Γιακουμάτος (ΝΔ), ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαν. Κοραντής και ο Δ. Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκόπιμη διαστρέβλωση της Ιστορίας

Μέσα σ' αυτό το κλίμα της «ομοψυχίας», ο πρωθυπουργός, στο σύντομο χαιρετισμό του, φρόντισε από τη σκοπιά του να συμβάλει στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας, έτσι όπως αυτό επιχειρείται από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Ισχυρίστηκε ότι «η Ιστορία το θέλησε να είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Γέρος της Δημοκρατίας, εκείνος που, σαν σήμερα πριν από 65 χρόνια, είχε την τιμή να υψώσει ξανά τη γαλανόλευκη στον ιερό βράχο της Ακρόπολης».

Ο πρωθυπουργός φρόντισε να παραλείψει ότι την ελληνική σημαία στο βράχο της Ακρόπολης τη σήκωσε ο ελληνικός λαός που έδωσε τη μάχη μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ. Αυτή που σήκωσε ο παππούς του σημερινού πρωθυπουργού, ήταν αυτή της αστικής κυβέρνησης και του βασιλιά, που ήρθε από την Αίγυπτο με τις ευχές των Αγγλοαμερικάνων ιμπεριαλιστών και λίγους μέρες αργότερα δολοφόνησε και καταδίωξε μαζί με τους συνεργάτες των Γερμανών τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Το ρόλο του «γέρου της δημοκρατίας», που θυμήθηκε χτες ο πρωθυπουργός, τον έχει καταγράψει η Ιστορία. Για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης και των Βρετανών και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών χτύπησε το λαϊκό απελευθερωτικό κίνημα, δολοφονώντας τους αγωνιστές του.

Δημαγωγία σε βάρος των αντιστασιακών

Ο Γ. Παπανδρέου επικαλέστηκε και τις «αξίες των αγωνιστών» για να τις εντάξει στα αταξικά του κελεύσματα και την «εθνική μνήμη που διδάσκει ότι όταν εμείς, οι Ελληνες, αγωνιζόμαστε ενωμένοι για ένα μεγάλο σκοπό, τον πετυχαίνουμε». Πρόσθεσε ακόμα ότι «σήμερα, εκπληρώνουμε το χρέος μας απέναντί τους, δίνοντας μαζί και ενωμένοι μια ειρηνική μάχη για αξίες. Αξίες, που αύριο θα θεωρούνται επίσης αυτονόητες και κεκτημένες. Δουλεύοντας όλοι μαζί, για μια καλύτερη Ελλάδα, για μια καλύτερη κοινωνία, για περισσότερη δικαιοσύνη, ισότητα, ασφάλεια, ευνομία και ευημερία».

Το ΠΑΣΟΚ καπηλεύτηκε όλα τα παραπάνω αιτήματα και στην πορεία της διαδρομής του τα ποδοπάτησε, προασπίζοντας τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Πιστή σ' αυτήν τη διαδρομή η σημερινή κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου καλεί το λαό σε «κοινωνική συναίνεση», για να ξεπεραστεί η κρίση, σπέρνοντας αυταπάτες ότι χωρίς να θιγούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, ο λαός μπορεί να ευημερεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οσο οργανώνουν την αντιλαϊκή συναίνεση, εμείς πρωτοστατούμε στη λαϊκή αντεπίθεση(2020-01-04 00:00:00.0)
Στις 6 Αυγούστου η συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη(2015-08-02 00:00:00.0)
Στις 6 Αυγούστου η συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη(2015-07-31 00:00:00.0)
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ(2011-08-10 00:00:00.0)
Ενάντια στα πυρηνικά και στην «αντιπυραυλική άμυνα»(2007-08-08 00:00:00.0)
Αύριο στην Ακρόπολη στις 7.30 μ.μ. η εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ(2005-08-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ