Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο αντίο στον σύντροφο Νίκο Αγγελόπουλο

Με πολιτική τελετή κηδεύτηκε στο Χρισσό Φωκίδας το στέλεχος του ΚΚΕ που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή

Ο σ/φος Νίκος Αγγελόπουλος
Ο σ/φος Νίκος Αγγελόπουλος
Με πολιτική τελετή στο Χρισσό Φωκίδας κηδεύτηκε την Κυριακή ο γραμματέας της ΝΕ Φωκίδας και μέλος της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚΕ Νίκος Αγγελόπουλος, που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή το Σάββατο, σε ηλικία 57 χρονών, από ανακοπή καρδιάς. Στην πολιτική κηδεία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Δημήτρη Κουτσούμπα, Δημήτρη Γόντικα και Γιώργο Μαρίνο και το μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ Σήφη Κωτσαντή.

Στη συμβολή του Νίκου Αγγελόπουλου στην ανάπτυξη των αγώνων της εργατικής τάξης στάθηκε ο Τάσος Χρονάς, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, αποχαιρετώντας το σύντροφο Νίκο εκ μέρους του Κόμματος. Στην πολιτική τελετή μίλησαν ακόμα ο Δημήτρης Σπανόπουλος, εκ μέρους της ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ και ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Καλτσής.

Ο Νίκος Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1952 και ήταν εργάτης μεταλλείων. Διετέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Χρισσού τις περιόδους 1982 - 1986 και 1990 - 1994, όπως και κοινοτικός σύμβουλος Χρισσού επί σειρά ετών. Ηταν Γραμματέας της ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ, υποψήφιος βουλευτής Φωκίδας με το Κόμμα και υποψήφιος νομάρχης Φωκίδας με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία». Πρωτοπόρος αγωνιστής στο αγροτικό κίνημα διατέλεσε γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φωκίδας. Ακόμα, ήταν μέλος του ΔΣ Σωματείου Εργοδηγών Μεταλλείων Φωκίδας, ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρισσού, άλλων συλλόγων και σωματείων. Τον σύντροφο Νίκο τίμησε και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, που συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο και εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, σημειώνοντας το μεγάλο κενό που αφήνει ο θάνατός του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ