Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το σύστημα ενδιαφέρεται συνολικά για το δικομματισμό

Σε συγκέντρωση σε καφενείο στο Χαϊδάρι μίλησε χτες το βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το κυρίως θέμα είναι από τη μια ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με τον εσωτερικό τους ανταγωνισμό, και από την άλλη το ΚΚΕ. Την επόμενη μέρα από την κάλπη θα είναι από τη μια μονοπώλια, κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και από την άλλη ο λαός.

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες το βράδυ σε συγκέντρωση στο καφενείο «Δυο και Νακαίοι» στο Χαϊδάρι, καλώντας τους εργαζόμενους και τη νεολαία να κάνουν το βήμα και να στηρίξουν το ΚΚΕ. Να μη μείνει άνθρωπος που συμπαθεί το ΚΚΕ αλλά ταλαντεύεται, ο οποίος να μη δώσει την ψήφο του στο Κόμμα. Στη συγκέντρωση, διάχυτο ήταν το πνεύμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για να βγει το ΚΚΕ δυναμωμένο στις εκλογές, ενώ το ενδιαφέρον καταγράφηκε στη μαζική παρουσία εργαζομένων, απόμαχων της δουλειάς και ιδιαίτερα νεολαίας, που πλημμύρισαν τόσο το εσωτερικό και την αυλή του καφενείου, όσο και το πεζοδρόμιο και το δρόμο έξω από αυτό, παρόλο που η βροχή δυνάμωνε ώρα με την ώρα.

«Θα κάνει τραγικό λάθος ο εργαζόμενος λαός - ιδιαίτερα εκείνοι που είναι υποψιασμένοι και έχουν καταλάβει πολλά πράγματα που ενδεχομένως πριν από 10 χρόνια δεν είχαν κατανοήσει βαθιά - αν ενστερνιστούν την κυρίαρχη άποψη που προωθείται, ότι η εκλογική αναμέτρηση δεν είναι παρά ένα ντέρμπι ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε: «Το βράδυ των εκλογών οι πάντες θα κοιτάνε το συσχετισμό ανάμεσα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Είναι 3% η διαφορά τους, είναι 5, 6 ή 2%; Την άλλη μέρα όμως το πρωί και τις επόμενες μέρες, αυτό που θα μετράνε είναι το εξής: Ο δικομματισμός συνολικά, τα δυο κόμματα της αστικής πολιτικής συνολικά, τι ποσοστά έχουν. Σας διαβεβαιώ ότι, το ΠΑΣΟΚ το οποίο διεκδικεί - και όλα τα γκάλοπ αυτό δείχνουν - να είναι πρώτη δύναμη και αυτοδύναμη, σε καμία περίπτωση δε θέλει τη συντριβή της ΝΔ. Οπως και η ΝΔ, θέλει να έρθει πρώτη, να πάρει την κυβέρνηση, αλλά δε θέλει τη συντριβή του άλλου ποδαριού της αστικής πολιτικής. Τους ενδιαφέρει να είναι τόσο ψηλά, ώστε να σχηματιστεί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Γιατί τους βολεύει αυτό το σύστημα της δικομματικής εναλλαγής, που βάζει το λαό κριτή ανάμεσά τους. Και μάλιστα τώρα τους απασχολεί ακόμα περισσότερο, γιατί το δεύτερο εναλλακτικό σενάριο που έχουν για κυβέρνηση συνεργασίας δεν περπατάει πολύ καλά. Για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν μια λύση για κυβέρνηση συνεργασίας αν η δικομματική εναλλαγή δεν περπάταγε, κουτσαίνει. Οι Οικολόγοι, αυτός ο πολιτικός φορέας που τον πριμοδότησαν στις ευρωεκλογές ώστε να φανεί κατά κάποιο τρόπο σαν εναλλακτική λύση, κι αυτός κουτσαίνει. Υπάρχει κι ο Καρατζαφέρης. Σε αυτόν ποντάρουν».

Αδίστακτος σαν χώρος ο ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν άλλα κόμματα που να μπορούν να τους αφαιρέσουν δύναμη από την πολιτική τους παρά μόνο το ΚΚΕ, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα και αναφερόμενη στο ΛΑ.Ο.Σ. σημείωσε ότι «θα κάνει τα πάντα. Ο τυχοδιωκτισμός στη νιοστή δύναμη. Από τον Ψινάκη στην αντιπρόεδρο του ιδρύματος Κόκκαλη. Από τον Ανατολάκη - ο άνθρωπος ποδοσφαιριστής είναι, δεν έχουμε τίποτα μαζί του - στον πρώην αρχηγό της ΕΥΠ, τον άνθρωπο δηλαδή εκείνο ο οποίος έχει στην τσέπη του πολιτικούς, επιχειρηματίες, από την προσωπική τους ζωή μέχρι δεν ξέρω τι... Εμείς δεν ξέρουμε αν αύριο μεθαύριο όσα λέει ο Καρατζαφέρης δεν του τα έχει δώσει σε χαρτάκι ο κύριος τάδε. Και από λόγους αρχής δε θα έπρεπε να είναι υποψήφιος. Ακόμα κι αν δεν τροφοδοτεί τον Καρατζαφέρη, όταν θα βγαίνει ο Καρατζαφέρης εμείς θα λέμε από την ΕΥΠ τα πήρες; Ετσι είναι. Αδίστακτος, όχι μόνο ως άτομο αλλά και ως χώρος. Σε διατεταγμένη υπηρεσία. Φαίνεται ότι το σύστημα σου λέει τι να τα κάνω κόμματα, όπως του Σαμαρά, του Αβραμόπουλου, έχουν γίνει πολλά κόμματα. Τούτο εδώ γιατί; Γιατί απευθύνεται σε λαϊκό κόσμο για να τον εκμαυλίσει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ