Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πανεξόρμηση του ΚΚΕ στα σχολεία

Με κινητοποίηση ξεκίνησε η σχολική χρονιά στο 3ο Δημοτικό Δενδροποτάμου

Εδώ και δυο χρόνια τέτοια μέρα τους υπόσχονται καινούριο σχολείο...

MotionTeam

Εδώ και δυο χρόνια τέτοια μέρα τους υπόσχονται καινούριο σχολείο...
Για τα οξυμένα προβλήματα της Παιδείας, εξαιτίας της πολιτικής του δικομματισμού, και την ανάγκη υπερψήφισης του ΚΚΕ, για να ενισχυθούν οι δυνατότητες διεξόδου από τα προβλήματα, μίλησαν με χιλιάδες γονείς και μαθητές τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της πανεξόρμησης που πραγματοποίησαν χτες σε δεκάδες σχολεία του νομού.

Στα Δημοτικά Σχολεία και τα Λύκεια του Ευόσμου αλλά και στο σχολικό συγκρότημα στην Κλεάνθους στην Τούμπα περιόδευσαν κλιμάκια της ΚΟΘ του ΚΚΕ με επικεφαλής την Σοφία Καλαντίδου, μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ. Αφουγκράστηκαν τον προβληματισμό των γονιών, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, για τον κίνδυνο σε περίπτωση πανδημίας της γρίπης. Τα στελέχη του ΚΚΕ κάλεσαν τους γονείς να δυναμώσουν το ΚΚΕ στην κάλπη και να ενταχθούν στον αγώνα για να διεκδικήσουν το σχολείο που αξίζει στα παιδιά τους.

Στο μεταξύ, με κινητοποιήσεις ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για τα παιδιά και τους γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου στο Δενδροπόταμο της Μενεμένης. Διαμαρτύρονται για την ακαταλληλότητα του κτιρίου που στεγάζει το σχολείο τους και την κωλυσιεργία που ακολουθεί η Νομαρχία για την ανέγερση νέου.

Το έργο της ανέγερσης του νέου κτιρίου του 3ουΔημοτικού Σχολείου Αγίου Νεκταρίου έχει αναλάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, είχε υποσχεθεί πριν από δύο χρόνια κατά τον αγιασμό των σχολείων της Μενεμένης την επιτάχυνση της ανέγερσης του νέου σχολικού κτιρίου, ενώ πέρυσι έκανε και πάλι λόγο για άμεση εκκίνηση των εργασιών. Δύο χρόνια μετά, οι εργασίες δεν ξεκίνησαν. Και οι μαθητές πρέπει να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλο κτίριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ